Forum Zwierzęta Psy Shih tzu
ZMIEŃ
      smycz

smycz

(5 wyników)
    • witajcie mam pytanko;) czy wasze psiaki chodzą "luzem" ? i jesli tak to jak to osiągnełyscie? chciałabym od czasu do czasu moją zabierac bez smyczy bo mimo ze uzywamy tej "wyciąganej" 5metrowki to mam wrażenie że byłaby bardziej zadowolona z odrobiny wolnosci... problem jest taki ze bardziej w centrum chyba mieszkac nie mozna od nas -wszedzie tylko bloki i ulice, nawet trawników nie ma -mój pies trawe widzi w weekendy jak zabieramy go do parku do którego trzeba jechac samochodem:/ chciałabym...
    • Mam rocznego psa i powiem szczerze, nie mam odwagi spuścić go ze smyczy. Raz to zrobiłam, to potem z córką ganiałam go po parku. Nie reagował na nasze wołanie , próbowałyśmy mu się schować, ale on w ogóle się nami nie interesował. Może macie jakieś sposoby, żeby go nauczyć przychodzenia. Szkoda mi go, ze tak cały czas chodzi na smyczy. Chyba , że ma taki charakter uciekiniera. czekam na Wasze rady.
    • Smycz(27)

Czy Wasze pieseczki chodzą tylko na smyczy? Czy bez i słuchają właścicieli, ładnie się pilnują? Jeśli tak to jak trwała nauka? Pozdrawiam.
    • Witam! W sobotę założyliśmy z córką naszemu Maylowi szelki ( nie był zadowolony ) i córka wyszła z nim na dwór a ten zamiast chodzić czy biegać tylko stał i się rozglądał. Martyna wołała go ale on nic... Po 5 minutach wróciła do domu. Dzisiaj ubrała mu znowu szelki a ten się na nią obraził i poszedł do legowiska spać. Czy mieliście coś podobnego ? Ile takie przyzwyczajanie do szelek może trwać ?
    • Witam. Mam 3 miesięcznego smyka...jest bardzo wesoły i figlarny...no..zresztą jak większość z waszych ulubieńców. Umie już wołać na dwórek..staje przed drzwiami i szczeka...choć czasem mnie wkręca i chce wyjść tylko po to, by poganiać spadające z drzew listki bądz powyrywać sobie trawkę;) Karmę go Royalem ale daję też czasem paróweczkę co jest jego przysmakiem. Rewelacyjnie wychodzi mu też wołanie jedzonka zwłaszcza gdy któreś z nas akurat je;) A dziś właśnie kupiłam mu szelki bo pomyślałam ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się