alicya 10.02.04, 09:11 Chcialabym Was prosic o podpowiedz jakie drugie imie pasuje do imienia Alina. Wszystko wskazuje na to, ze bede miala coreczke i wlasnie Alina jest obecnie moja faworytka. Co prawda nie ma zbyt wiele zdrobnien od Aliny (poza Alinka, bo Ala itp. raczej kojarza mi sie z Alicja a nie z Alina), ale bede wdzieczna za Wasze opinie o samym imieniu i propozycje na drugie imie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: ALINA 10.02.04, 10:12 Czesc ! Ja uwazam,ze : -ALINA Maria -Alina Iga -ALINA Zofia -Alina Marta -Alina Lidia -Alina Liwia To na tyle.Jest cos dla was ?Pa ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: ALINA 10.02.04, 15:10 Hej. Imię Alina nie podoba mi sie w ogóle, ale to tylko moja opinia i nie przejmuj sie nią. Ważne, by Wam sie podobało i pasowalo do nazwiska. A co do drugiego imienia to proponuję: Alina Maria Alina Joanna Alina Julia Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: ALINA 10.02.04, 15:15 Bardzo ładne imię! Podoba mi się o wiele bardziej niż Alicja ( Alicje, nie gniewajcie się I uważam ,że jest na tyle ładne ,że nie potrzeba mu drugiego do towarzystwa. Zresztą nawet nie przychodzi mi do głowy żadne drugie pasujące do Aliny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: ALINA 10.02.04, 15:25 Balladyna? A tak na poważnie, to moim zdaniem będzie ładniej, jeśli drugie nie będzie się konczyć na -ina albo -yna (bo np. Alina Karolina jakoś dziwnie brzmi), ani zaczynać na A (Alina Anna - za dużo A w tym wszystkim). Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: ALINA 10.02.04, 16:09 A może Alina Dorota lub Alina Elżbieta. Imiona te też są ostatnio trochę zapomniane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ala011 Re: ALINA 10.02.04, 16:52 A moze Alina-Manuela ja mam tak na imie i bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: ALINA 10.02.04, 17:02 Do głowy przychodzi mi jedynie Alina Barbara, ponieważ takie imiona nosi moja kuzynka. Bardzo ładne imię - i ostatnio chyba niezbyt popularne. M Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: ALINA 10.02.04, 18:37 moja mama ma na imie Alina a na drugie Agnieszka. Mysle ze Alina Agnieszka brzmi niezle,ale to tylko moja opinia-no i niekoniecznie obiektywna pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
recherche Re: ALINA 10.02.04, 22:06 Alina Maria na moje ucho brzmi najładniej W ogóle wydaje mi się, że drugie imię po Alinie powinno być raczej krótkie, bo wtedy całość brzmi ładnie i tak... zwięźle Alina wbrew pozorom jest długa, ma trzy sylaby, więc krótka Maria jest dobra bo zachowuje jakąś równowagę... ale to takie moje kombinacje tylko Odpowiedz Link Zgłoś
alicya Re: ALINA 11.02.04, 10:50 Pieknie dziekuje za wszystkie propozycje! Mam jeszcze do Was pytanie jak brzmi dla Was zestawienie Alina Sofia. Dodam, ze mieszkam w Niemczech i tuta imie Sofia (czyli odpowiednik naszej Zofii) jest popularny. Dla mnie jest jednak b. wazne by imie mojej corki dobrze brzmialo takze w Polsce (stad tez Alna, ktora tak samo pisana i wymawiana jest w obu krajach). Sofia czyli Zofia to powiazanie rodzinne, ale ze wzgledu na roznice miedzy polska i niemiecka wersja mocno sie zastanawiam. Co Wy na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: ALINA 11.02.04, 11:57 Ja bym wybrala raczej Alina Sophia albo jeszcze lepiej Alina Sophie - brzmi harmonijniej. Musisz sie liczyc z tym, ze Sofia badz Sophia wymawiane jest So- fij-a wiec Alina Sofia bedzie dosc dlugie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: ALINA 11.02.04, 21:37 Czesc ! Trzeba odrazu pisac ,ze nie mieszkasz w Polsce to jest wiecej mozliwosci.I wszystko brzmi lepiej.Ja osobiscie nie lubie jak oba imiona koncza sie na ta sama literke,a w Polsce jest to niemozliwe.I tak jak napisala "abiela" ALINA SOPHIE brzmi bardzo ladnie ,lub ALINA MARIE.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
alicya Re: ALINA 12.02.04, 10:48 No tak ale ja bym nie chciala oddalac sie od polskich imion. Dlatego nie bardzo chce drugiego imienia w calkowicie obcej pisowni. I chociaz to co proponujecie brzmi b. ladnie to jednak jakos obco. Z tego wzgledu chcialam wiedziec jak w Polsce brzmi Alina Sofia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: ALINA 12.02.04, 14:40 W PL bedzie wymawiane Alina Sofia wiec brzmi ok, w sumie czemu nie wezmiesz Zofia? W koncu to drugie imie, moze miec polska piswonie, corce zawsze bedzie przypominac o korzeniach. A skoro juz zmieniasz na Sofia, to moim zdaniem nie ma roznicy czy Sofia, Sophia czy Sophie. Ale tak jak juz pisalam, musisz sie liczyc z tym, ze imie bedzie wymawiane jako So-fi-ja. A. Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Alusia 12.02.04, 14:31 słuchaj dlaczego akurat te zdrobnienia tylko odnosisz do ALICJI??wlasnie si emylisz ja mam na imie ALina,i kilka razy tylko ktos tak mowil do mnie,a normalnie dla znajmon=mych jestem ALA,Alka,Alucha,Alusia,ALIS,Alinka,ALeczka,Elis itd a do do drugiego imienia to ja mam na imię MARIA Pozdrawiam ALA ( mama Dominika) Odpowiedz Link Zgłoś
alicya Re: Alusia 12.02.04, 17:46 Oczywiscie wolalabym Zofie, ale wlasnie w takiej pisowni to imie bedzie w Niemczech dziwnie wymawiane bo tutaj Z wymawiaja jak C czyli bedzie brzmiec "Cofia", a to troche dziwne. Chyba, ze wogole z Zofii/Sofii zrezygnuje i wybiore zupelnie cos innego. Co do zdrobnien mi poprostu Alinka bardziej sie podoba niz Ala czy Alka. To kwestia gustu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Calienczka 14.02.04, 20:33 alicya napisała: > > > Co do zdrobnien mi poprostu Alinka bardziej sie podoba niz Ala czy Alka. To > kwestia gustu. Pozdr A Inka?! Tez mozna tak zdraBNiac. Mozna Alineczka (to od razu Calineczka), Alinusia. Imie bardzo ladne i oryginalne. Drugiego imienia nie szukaj na sile. Moim zdaniem, drugie imie nadaje sie z powodu rodzinnych, uwazam, ze na sile nie ma co go szukac. Bardzo mi sie podoba, ze chcesz zostac przy polskich imionach! Tak trzymac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poranna_kawa Re: Calienczka 18.02.04, 19:58 Znam Aline Katarzyne i podoba mi sie takie polaczenie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: ALINA 19.02.04, 00:54 Mi osobiscie imie Alina zawsze dzwieczalo tak jakos niesympatycznie i ciezkawo. Podobnie jak Jagoda czy Maryna(-ina), ale to tylko moje odczucie. Z polaczen najlepiej mi brzmi chyba: Alina Renata Alina Barbara Alina Jolanta Alina Dominika Alina Cecylia Alina Gabriela Alina Ewa (choc nie lubie zbytnio gdy drugie imie zaczyna sie od samogloski( a pierwsze na nia konczy)-wtedy traci na harmonii/plynnosci) A zdrobnienie od Aliny(doroslej) z jakim sie jeszcze spotkalam to Alka (to akurat b dobrze mi sie kojarzy) Pozdr B Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.ada Re: ALINA 19.02.04, 10:30 Moja mama jest Alina Maria ps. Bardzo lubię to imię (ewidentnie dobrze mi sie kojarzy...))) Odpowiedz Link Zgłoś
grisza22 Re: ALINA 19.02.04, 22:10 Przepraszam, ale to njohydniejsze imię w układzie słonecznym. Po prostu szkoda dzieciaka... sory, ale byłem szczery Odpowiedz Link Zgłoś