Gość: adi IP: *.brnt.adsl.virgin.net 26.08.07, 21:20 Co powiecie o tym imieniu? Nie Zofia tylko wlasnie Sofia. Nie mieszkamy w Polsce i Sofia jakos lepiej tu brzmi i bardziej nam sie podoba. Czekam na komentarze. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Sofia 26.08.07, 21:41 A jesteście Polakami i zamierzacie kiedyś wrócić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Sofia IP: *.brnt.adsl.virgin.net 26.08.07, 22:33 Jestesmy Polakami i nie wiemy jeszcze czy wracamy. Mi najbardziej podoba sie Sophia ale biorac pod uwage wyjazdy do Polski lub ewentualny powrot obawiam sie ze klopotow z pisownia, wymowa itd. A Sofia jakos wszedzie by pasowala. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Sofia 26.08.07, 22:37 Gość portalu: adi napisał(a): A Sofia jakos wszedzie by pasowala. Nie wszędzie, bo w Polsce nie Ale lepsza Sofia niż Sonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi do olianki IP: *.brnt.adsl.virgin.net 26.08.07, 22:44 Olianko a dlaczego w Poslce nie?? Wymawia sie tak jak sie pisze. A co do Sofii i Sonii to nie wiedze zadnego podobienstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: do olianki 26.08.07, 22:47 Mnie się bardziej podoba Zofia. A Sofia może byc kłopotliwa i w Polsce i zagranicą, jeśli w kraju, w którym mieszkacie najczęstszą formą jest Sophia. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: do olianki 26.08.07, 22:49 Gość portalu: adi napisał(a): > Olianko a dlaczego w Poslce nie?? Wymawia sie tak jak sie pisze. Ale to imię ma polski odpowiednik, który brzmi Zofia. > A co do Sofii i Sonii to nie wiedze zadnego podobienstwa. Sonia to zdrobnienie od Zofii. Niektórzy rodzice próbują je przeforsować w USC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: do olianki IP: *.brnt.adsl.virgin.net 26.08.07, 22:54 A to nie wiedzialam, ze Sonia to zdrobnienie od Zofii. Czego to ludzie nie wymysla... Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Sofia 26.08.07, 22:37 hmm... ja jednak będę kibicować polskiej Zośce ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo1 Re: Sofia IP: *.centertel.pl 28.08.07, 20:16 Sofia brzmi po prostu cudownie ale jeżeli wrócicie do Polski to jednak Zośka, a jeżeli nie wrócicie to może warto dać dziecku imię związane z krajem przodków( wiem że to trochę pompatycznie brzmi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dodo Re: Sofia IP: *.brnt.adsl.virgin.net 28.08.07, 20:51 Myslisz ze w Polsce Sofia nie przejdzie? Hmm wiele imion polskich mi sie podoba ale jakos zadne nie do tego stopnia zeby nadac wlasnemu dziecku. Myslalam o Irenie jako drugie imie po mojej babci. I sofia Irena bardzo dobrze brzmi ( wedlug mnie) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo1 Re: Sofia IP: *.centertel.pl 29.08.07, 09:30 Zgadzam się Sofia Irena brzmi rewelacyjnie i pewnie nawet w polskim USC bez problemu by zarejstrowali. Moim zdaniem Zofia to takie podkreślenie skąd jesteście, rozumiem, że wolisz Sofię i masz do tego prawo. Jeżeli wrócicie do Polski z małą Sofią myślę, że imię "przejdzie".Ale ponieważ mi bardzo się podoba to nie jestem obiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sofia IP: 80.51.196.* 29.08.07, 17:45 mi się to imię od razu kojarzy ze stolicą bułgarii i winem. Odpowiedz Link Zgłoś
piastka Re: Sofia 30.08.07, 13:53 Tak ma na imię koleżanka mojej córki (Gdynia). Ale zdaje się, że jej ojciec jest obywatelem Meksyku. Nie wyróżnia się to imię specjalnie na tle innych imion w szkole, gdzie sporo dzieci ma rodziców spoza Polski. Jak dla mnie to bardzo miłe i "miękkie" imię. Odpowiedz Link Zgłoś