Forum Zwierzęta Psy rasowe
ZMIEŃ
      spacer

spacer

(27 wyników)
    • Doradźcie jaką wybrać rasę . Szukam psa , który jest spokojny i zrównoważony , nie potrzebuje za dużo spacerów ale w razie potrzeby odstraszy obcego. Mieszkam w domu, do 15 pies musiałby siedzieć sam więc wolałabym ,żeby nie był to pies pobudliwy i nie zniszczył mi mebli z tęsknoty za mną czy za spacerem. Nie chcę ,żeby się męczył dlatego proszę o radę. Pies powinien być średni ale to nie jest wyznacznik. Wolę jednak większe psy niż typ ratlerka .
    • Czytałam kilka wątków i zastanawiam się kim są właściciele psów z tego forum, skoro odradzają posiadanie psa osobom pracującym?bezrobotnymi?rencistami?emerytami?uczniami? Kim trzeba być, żeby kupić/wziąć psa?
    • Wiec tak jestem wlascicielka 8 miesiecznej suczki rasy York . Do naszego domu trafila gdy miala 3,5. Poniewaz czekalismy az dostanie wszytskie szczepionki itd wet powiedzial zeby jej nie wyprowadzac z domu bo jest za drobna i latwo moze dostac jakies choroby ..tak wiec gdy miala 5 mies. pierwszy raz na dworze. 1) sika na balkonie na pampersa ( ok ) 2) Zdarzy sie jej na kanapie zalatwic ( bardzo nie ok ) 3) na spacerze nie sika wogole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4) u tesciow w ...
    • Witam. W ostatnim czasie wspólnie całą rodzinką zastanawiamy się nad posiadaniem psa. Z jednej strony wszyscy bardzo byśmy tego chcieli ale z drugiej strony natłok codziennych obowiązków nie pozwoli na zbyt duże poświęcenie czasu psu, zwłaszcza w dni powszednie. W dni wolne od pracy długie spacery, wyjazdy do lasu i nad wodę gwarantowane, ale w dni powszednie to pewnie tylko krótki spacerek i troszkę zabawy. Z dodatkowych informacji to mieszkamy na obrzeżach miasta w ponad 100...
    • Kogoś, kto na spacerze TEŻ biega? Mam wrażenie, że okoliczni "psiarze" śmieją sie ze mnie gdy biegam ze swoim "bratem młodszym". Oni grzecznie stoją na mrozie i patrzą na swawole podopiecznych. Albo (co gorsze) chodzą z pieskiem na smyczy i NIGDY go z niej nie spuszczają. Pieski są dokarmione, czyściutkie, zadbane, "kochane" żywe pluszaki. Cieszę się, gdy mój pies znajdzie chętnego (bez smyczy!!!) czworonoga do zabawy. Wtedy stoje grzecznie, marznę. To DLA NIEGO. W końcu spacer jest z myśl...
    • Witam! Jestem szczęśliwą posiadaczką małego mieszkania ale pomimo to chciałabym mieć psa. Pracuję i wolałabym jakąs poskojną rasę która nie potrzebuje bardzo częstych spacerów - co polecacie?
    • Mój york ma cztery miesiące i straszną chcicę, jak mu pomóc?????? Strasznie mi go żal, kiedy spróbuje zgwałcić co popadnie:(((
    • zastanawiam sie nad kupnem psa. to bedzie moj pierwszy. prosze pomożcie mi z wyborem rasy, bo prezciez nie chce zrobic pieskowi kzywdy. mieszkanie 50 metrow i nie za duzo czasu na spacery. prosze o rade. zastanawialam sie nad mopsem, ale najbardziej podobaja mi sie shar pei i chow chow.
    • mam obecnie 13 miesieczną labkę i jak skończy 2 lata chcę wziąć jeszcze jednego psa.skłaniałam się ku temu żeby to był znów labek(samiec)ale wtedy gdy kupowałam moją neskę robiłam wszystko bardzo pochopnie.nie sprawdziłam opinni na temat tej rasy od ludzi którzy mają bądz mieli z nią doczynienia może wtedy bym się dowiedziała jaka to miła lecz bardzo niszczycielska rasa i jakie będą wiązały się z tym dodatkowe spore koszty.choć moja niunia jest małym intruzem,i diablicą to nie ża...
    • Briard(5)

Czy ktoś potrafi coś powiedzieć o tej rasie z własnych doswiadczeń?
    • Mam pytanie do fachowców... Czy te psy kiedyś mądrzeją...? Słyszałem od kogoś, że duże psy mądrzeją później ale ileż można czekać...? Mój ma już 3,5 roku i dalej głupi jak but. Na spacerze nie mogę go spuścić ze smyczy bo ucieka i potem walczę 3-4 godziny żeby raczył przyjść do domu. Nabiega się, nabiega, a potem idzie za mną 10 - 15 metrów dalej ale do domu nie chce wejść. Siądzie taki przed domem i siedzi. Jakiekolwiek próby zaciągnięcia do domu kończą się ośmieszeniem. Mniej wię...
    • witam zastanawiam sie nad kupnem goldena ale mieszkam w bloku wiec mam pewien problem czy nie bedzie sie w nim zle czul.czy ktos ma goldena i trzyma go w blokowym mieszkaniu?jesli tak to jak one to znosza?pozdrawiam
    • dylemat(4)

Zaczne od tego ze uwielbiam psy;-) Bardzo chciałabym miec golden retrivera ale jest jeden problem który przed kupnem tego psa mnie powstrzymuje. Otóz na razie mieszkam w domu, ale wkrótce przeprowadzam się do małego mieszkania w bloku. Boję sie, ze pies męczyłby się w takim miejscu. Chęć posiadania tego psa strasznie kłóci się ze świadomością że mogłoby mu być w takim miejscu źle. Zastanawiałam sie nad przygarnięciem jakiegoś psa ze schroniska albo z ulicy, mam jednak bardzo duz...
    • doberman(37)

Moj doberman caly czas ucieka juz nie mamy sily. Mamy dom z duzym ogrodem a on w ogole nie chce siediec w ogrodzie, w ogole go to nie interesuje tylko ucieka. Przeskakuje przez siatke jest strasznie skoczny albo przeslizguje sie jak waz pod ogrodzeniem. Juz nie mamy sily. Wybudowalismy mu kojec ladny w ogrodzie bo niszczyl rzeczy w domu, wiec za dnia tam sobie siedzi ale jest mi go zal ze musi tam siedziec sam. Jak sie go wypusci z kojca to w sekundzie go nie ma, juz ucieka.Wlasni...
    • Ktos kiedys napisal na forum, ze pies nie ma poczucia czasu. I jest to chyba prawda. Moja suczka sie bardzo cieszy jak malzowina wraca z pracy i to widac. Pare razy bylo tak, ze malzowina wyszla z domu doslownie na 10 min a po powrocie bylo takie powitania jak by jej nie bylo w domu przez 2 tygodnie. Pewnie tez dlatego psy tak dobrze znosza siedzenie w klatkach bo nie wiedza czy siedzialy tam 5 minut czy 6 godzin. Czy ktos ma jeszcze inne obserwacje psychologiczne, ktore dobrze tlum...
    • Czy ktoś może orientuje się czy Westie nadają się dla alergików??I jak często trzeba je kąpać
    • Dlaczego nic nie wiem o Twoim psie przecudnym?! Tylko przypadkiem zajrzałam na to forum, a tu taki rudzielec piękny! Czy mógłbyś mi, jako doświadczony wielbiciel sweterków, powiedzieć co nieco o Twoim pupilu? Moja sunia jest najspokojniejsza na świecie, a słyszałam, że seter ma charakterek... Czy na przykład wystarczy mu duży ogród do ganiania i zabawy, czy potrzebuje codziennych długich spacerów. I czy lubi "reformować" działkę po swojemu - głebokie wykopy, własna koncepcja nasad...
    • Jaki pies najlepiej zniesie mieszkanie poza domem ? Jego zadaniem byłoby pilnowanie terenu. Która rasa najlepiej zniesie upał i mróz, zaprzyjaźni się z domownikami, zachowa nieufność do obcych, i nie będzie próbował uciec (podobno lubią to robić husqy) ?
    • Mam suczkę cocer-spanielkę, która ma prawie roczek(jest moim cieniem,nie opuszcza mnie na krok-rozstajemy się tylko na czas mojej pracy), a we wrześniu urodzę swoje pierwsze dziecko.Bardzo się boję,że moja sunia będzie bardzo zazdrosna o nowego domownika:( Czy macie Państwo jakieś doświadczenia jeśli chodzi o zachowania psa w takiej sytuacji?
    • Witam , czy mozna od czasu do czasu zamknąc psa (yorka) w transporterze zeby nie ugryzl dziecka jak musze na chwile wyjsc np. do toalety? Tak mi poradzila Pani ktora prowadzi szkolenia dla psow , mi wydalo sie to troche okrutne i zapytalem czy pies bedzie mial wystarczajaca ilosc powietrza, uznala ze oczywiscie ze tak i ze psu nic sie nie dzieje jak czesto wychodzi sie z nim na spacery pozdrawiam Andrzej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się