Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      spacer

spacer

(224 wyniki)
    • Wiem, że mój pies jest jeszcze młody (pół roku), ale spacery są nieraz z nią prawdziwym wyzwaniem. Psica chodzi na smyczy, ale strasznie ciągnie. Tak ciągnie, że aż sama się dusi. Im ona bardziej ciągnie tym ja idę wolniej, bądź staje i czekam aż pies się uspokoi. Gdy uda jej się iść w miarę spokojnie, mówię, że dobry pies, chwalę itd. Gdy ciągnie to mówię, nie wolno, wolniej, nie ciągnij. Rozumiem, że nauka jeszcze potrwa. Ale być może mogę coś jeszcze zastosować? Jeszcze do jednej kwest...
    • Witam Zabieracie swoje koty na spacer? Kupiłam mojej szeleczki, wczoraj już przymierzałam, a dziś spróbujemy wyjść na trawkę:) Mieszkam w niewielkim mieszkaniu na parterze i przykro mi się robi jak Heńka przez okno na ptaszki poluje. Ak! Ak! Ak!
    • jest tak - szczeniak ma 6 m-cy (owczarek niemiecki), jest z nami od trzech , ma do dyspozycji duży ogród i codzienne spacery . problem w tym że boję się go spuścić ze smyczy na spacerze . gdy biega po ogrodzie przychodzi na wezwanie , chyba że bawimy się i ucieka mi dla draki mając w pysku zabawkę , wiem że to dla draki bo ogląda się za mną czy za nim lecę :) ale na spacerze ? gdzieś w otwartej przestrzeni np pola ? (mieszkam na wsi) trochę się boję - wróci ?
    • Moja sunia od 3-4 tygodni nie chce wogóle wychodzić na spacery,na podwórko wyleci tylko się załatwić i zaraz staje pod drzwiami trwa to dosłownie parę minutek.Nie chcę ją na siłe brać na ten spacer, co zrobić.Zawsze ochoczo szła,cieszyła się,na samo słowo spacer jak ktoś wypowiedział to zaraz szalała z radości,a teraz umyka na kanapę.Nigdy nic złego na spacerze ją nie spotkało,nie wiem co o tym myśleć,wiem że zima ale wcześniej nie było tego problemu szalała po śniegu.
    • koniec ze spacerami!!! to zaden relaks - pies staje co pare krokow by cos obwachac. Innit sobie ida z psem rownym krokiem i to przyjemnosc a ja mam meke.Ale przeciez psu nie zabronie, bo po to idzie na spacer, mam racje?
    • Co zrobic, kiedy pies sika tylko na podworku? Wiem, nalezy sie cieszyc ;-) Ale on nie sika w ogole na spacerze! Kiedy spacer trwa dlugo to może być problem...
    • Od trzech tygodni jestem włascicielką w tej chwili już 2-miesięcznego szczeniaczka. Od pobytu u nas regularnie odwiedza weterynarza. Mam takie pytanie: kiedy można z nim wyjść na pierwszy spacer? Mieszkamy w bloku, wiec nie może bezkarnie biegać w przydomowym ogródku. Lekarz powiedział aby jeszcze nie wychodzić- ma miec jeszcze 1 szczepienie. Ale czy krótki spacerek bez kontaktu z innymi psami by mógł zaszkodzić? Chodzi mi tez o to, ze gdy piesek wciaz przebywa w domu, pomału brak...
    • Witam! Z uwagi na to, ze mieszkam w bloku, moja kotka ma kontakt ze światem zewnętrzym jedynie przez balkon. Od jakiegoś czasu poważnie sie zastanawiam, czy nie zabrać mojej kici na spacer, najlepiej gdzieś pod miasto. Chcialabym jej pokazać pzyrodę, dać jej trochę więcej rozrywki. Obawiam się jednak, czy nie zwichruje to trochę jej "psychiki", czy nie wprowadzi jej chaosu do ślicznej czarnej główki, czy nie będzie się bała... Myślicie, że mogę zabrać kota od czasu do czasu na s...
    • Czy powinno się to robic? Mój codziennie miauczy pod drzwiami i chce wyjść, ale wychodzę z nim niechętnie, bo jest bialy i brudzi się szybko na podwórku.. Czy wyprowadzacie swoje domowe persy? Czy one w ogole potrzebują spacerów?
    • Bardzo chce wziac psa i tylko ze schroniska, inny nie wchodzi w rachube, no chyba ze jakas bida okropna to tez mialby u mnie kochajacy domek. Na razie negocjuje z "moja druga polowa" i poszukuje argumentow a raczej pomocy w rozwiewaniu obaw. Ma byc tak zeby pienio mial cudowny dom i zebysmy potrafili tak sie nim zajac zeby jemu jak i domownikom bylo dobrze. Pytanie: Czy dorosly pies ktory powiedzmy dluzszy czas przebywa w schronisku bedzie potrafil nauczyc sie "dotrzymac " do spac...
    • Mam istotne dla mnie pytanie - z miotu został mi jeden szczeniak, który był w adopcji, ale wróicł, w kolejnym domu nie może zostać, bo psy-rezydenci są w stosunku do niego bardzo agresywne. Zastanawiam się, czy nie mieć dwóch psów (mama i synek są bardzo mali). W tej chwili mój największy problem to zachowanie suki (matki szczeniaka) na spacerach. Gdy wychodzę tylko z nią jest wyluzowana, ładnie się bawi z psami, ludzi się boi, ale ich po prostu omija (jest znajdą), lubi pogonić...
    • 30-35+ stopni ciepla? spacer trwa kolo godziny
    • Bo ja widze taki obrazek: Idzie Pan/Pani z psem. Pies przystaje zeby powachac cos. Wlasciciel odciaga go na sile i tak dalej. Ja osobiscie uwazam ze najwieksza frajda dla psa to sobie powachac okolice. Ja gdy ide to przystaje co pare minut z psem. Oczywiscie ze latwiej isc rownym krokiem bez przystanku, ale chyba spacer jest dla psa? Tym bardziej ze niebardzo jest okazja codziennie go spuscic.
    • Mamy problem z naszą suczką, otóż każdego ranka podczas spaceru suka wymiotuje (chyba żółcią-taka żółta ślina). Wychodzi z nią tata i myśleliśmy że może za krótko ją trzyma - suka strasznie ciągnie, chce gonić gołębie i inne psy, szczeka i skacze na ludzi (dlatego nie puszczamy jej ze smyczy). Zmieniliśmy jej dziś kolczatkę na zwykłą obrożę i tata puścił ją wolno(było wcześnie rano i nikogo w pobliżu), suka pobiegała za patykiem i po powrocie .... zwymiotowała w domu. Napewno nie ...
    • Od jakiegos czasu moje wychodzace 10 letnie kocisko (kotka wlasciwie ale mowimy o niej w rodzaju meskim ;)) wraca poturbowane ze spacerów :(:(:( Podejrzewam takiego jednego tez wychodzacego kota z domu obok :-/ byl maly to sobie biegaly razem teraz dorósł i sie skubance bija o terytorium chyba (pewnosci nie mam) A to ucho poszarpane a to cos tam, :-/ Poniewaz kot ma ponad 10 lat - i choc jest wyjatkowo sprawny - to jednak juz starszawy Pan (a wlasciwie Pani)i zaczynaja sie poj...
    • Mam 8 tyg. szczeniaka, hodowca pozwolil go wyprowadzac na dwor, wychodze z psiakiem na pare minut ale on po zalatwieniu sie glupieje i biega zygzakiem od trawnika do trawnika, szarpie sie na smyczy , w wiekszosci przypadkow nie reaguje na zawolanie, cwicze z nim w domu i w domu jest ok, na dworzu porazka. Moze to jeszcze za wczesnie na takie dluzsze spacery? ?
    • Mam ogromny problem z moją suką - zżera każde świństwo, ktore znajdzie na dworze- jakieś stare gnaty, resztki jedzenia, skóry od słoniny, wszystko co jej wpadnie w zęby. Swoją drogą do szału doprowadza mnie ten niepojęty zwyczaj wyrzucania resztek na trawnik pod blokiem - ohyda. Ale ona to zżera i potem nieraz choruje. Jej siostra wyrosła z tego, a ona mimo skończonych 4 lat - ciągle nie. Karcenie nie pomaga, chęć pożerania jest silniejsza od strachu przed karą (chociaż wie, że zl...
    • spacer(31)

Chcialem spytac o rady co do spaceru. Czy Wasze pieski ma caly czas chodza przy nodze na smyczy? Moj co jakis czas przystaje zeby powachac to czy owo. Nie odciagam go bo mi go zal. Wiec idzie przy nodze, nagle przystaje wacha itd.
    • Pisalam wczesniej ,o moim kotku,tym ktory nie ma jednej lapki.Jest u nas od poltora roku.Do tej pory byl wyprowadzany na szeleczkach na trawnik przed dom.W zasadzie troszke pobiegal i od razu kladl sie w trawie.Latwo bylo zauwazyc,ze kot chcialby bez tych zseleczek sobie pobiegac,ale kolo domu nie ma szans ,bo zaraz ulica.Zabralismy wiec kotka na laczke za miasto.Owszem byl problem z wlozeniem go do transporterka,ale jakos sie w koncu udalo.Na miejscu zaraz schowal sie pod samocho...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się