Forum Zwierzęta Koty, kocury, kociaki
ZMIEŃ
      sterylizacja

sterylizacja

(11 wyników)
    • Mam znajomą mieszkająca na wsi w Małopolsce, ma 4 niewysterylizowane kotki dachowce podworkowe. Wiecie co to znaczy.. Młode z miotów w miarę możliwości upychamy po znajomych i kolejnych znajomych znajomych... ale już nikt nie chce... Aktualnie z małych jest jeszcze jedna szara malutka do rozdania, a jedna ze starszych kocic już niedługo bedzie rodzić kolejny miot... Zas te kocice które urodziły 2 miesiące temu - parę dni po porodzie już się goniły z kocurami sąsiadów więc za kilka mies...
    • Moja kotka zostala wysterylizowana 11.04 w ost czw. i manal tydzien czasu od sterylizacji. caly czas miauczy, mruczy, wczesniej tego nie robila (przed sterylizacja - byla bardzo zywa mozna powiedziec wrecz miala adhd hehe), teraz sie bardzo uspokoila. mial ktos podobna sytuacje z kotkiem??
    • Czy ktoś słyszał lub zastosował tę metodę sterylizacji? Jeśli tak, to bardzo proszę o opinie, bo ta metoda sterylizcji wydaje mi się godną rozważenia. Koszt niewiele większy niż standardowa sterylizacja, więc jeśli sama metoda jest ok, to na pewno warto ją rozważyć. Zamierzam wysterylizować moją koteczkę jeszcze przed pierwszą rujką, czyli w przeciągu ok. 2 miesięcy. Z góry dziękuję za opinie osób mających doświadczenia z tą metodą sterylizacji.
    • Weterynarz powiedział,że do nas należy decyzja,czy przed pierwszą rujką czy przed.A skąd mamy to wiedzieć,skoro nie mamy doświadczenia w tej materii:-(Co radzicie? Dodam,że kotka ma 3 m-ce.I jeszcze pytania natury praktycznej:czy to się robi w pełnym uśpieniu? jak trzeba się potem kotką opiekować-co jej będzie dolegać? I ile to (circa) kosztuje? Z góry dziekuję za odpowiedź.
    • Hej! Mam od paru dni Kicie, ma 9miesiecy. Juz sama nie wiem czy poddac ja sterylizajci, tyle sie o tym naczytalam ale nie wiem czy to konieczne, bedzie trzymana tylko w domu. Zreszta nie znalazlam ile to kosztuje, ktos moze wie? A gdyby nawet to nie wiem gdzie isc.. dobrych weterynarzy jest tak malo? Mieszkam na Grochowie i widzialam tu w okolicy pare weterynarzy. Wczesniej mialam koty ale byly wykastrowane Bede wdzieczna za pomoc! Pozdrawiam, Magda
    • czy wasze koty po sterylizacji zmieniły swoje zachowanie? jeśli tak na jakie? przeglądam rózne fora i wynika z nich, że koty się wyciszają, są mniej rozbrykane. pytam bo mój obecnie ma 4 miesiące i początkiem grudnia czeka go zabieg. z góry dziękuję za odpowiedzi :-)
    • Witajcie, Mam 7-miesięczną kotkę, nauczoną czystości, zdrową. Tydzień temu pierwszy raz zdarzyło jej się z niewiadomych dla mnie przyczyn nasiusiać mi rano do łóżka. Kuwetę miała czystą, żwirek ten co zawsze. Wyprałam kołdrę, całą pościel. Po dwóch dniach znowu spałam pod tą kołdrą i rankiem sytuacja się powtórzyła - kotka nasiusiała, ale potem w ciągu dnia i wieczorem załatwiała się do kuwety. Kołdra znowu poszła do prania. Dzisiaj rano kotka bezczelnie nasiusiała kiedy jeszcze leżałam w ...
    • Witajcie! Szukam na różnych forach rozwiązania mojego problemu ale niestety nic nie znalazłam. Mam 9-miesięczną kotkę, jest bardzo kochana ale często dość agresywna. Wybaczałam jej wszystkie szaleństwa do momentu jak zaczęła sikać poza kuwetą. Teraz w ciągu dnia nie mam chwili spokoju, siedzę na kanapie i obserwuję gdzie chodzi Kicia, bo sika dosłownie wszędzie - na biurku, na moje notatki, na gazety, książki, w szafie, na buty, pod łóżko, pod ławę w kuchni... po prostu odchodzę od zmy...
    • Dzisiaj rano sie dowiedzialam, ze moj ojciec utopil kotki naszej kocicy, ktore sie wczoraj urodzily (5 kotkow). Rycze, nie moge sie uspokoic, jak on mogl cos takiego zrobi?????? Zadzwonilam do domu, nazwalam go morderca i jeszcze wiele innych rzeczy. Mama mowila, ze jak tylko kotki podrosna, to je odda chetnym, co on sobie wyobrazal? zrobil to na zlosc mojej mamie, to jest pewne. Nienawidze go, gdybym mogla, podalabym go na policje, poszedlby siedziec, przeciez to zbrodnia. Co t...
    • 15latnia zdrowa kotka wykorzysta każdą naszą nieuwagę tj nie zamknięte drzwi w łazience nie schowane buty w przedpokoju by się tam zsikać dziś po powrocie do domu czekała mnie nie miła niespodzianko mimo czystej kuwety Tigerek nasikał na gazetę w łazience. zastanawiam się czy może tak reaguje gdy odwiedza nas mój brat, który niedawno się wyprowadził a z którym kotek spędzał całe dnie? co robić? a i jeszcze coś: kotek budzi się w nocy i tak strasznie miauczy z przerażeniem nawet głaska...
    • Mam taki problem:kotka kończy 5-ty m-c.Za tydzień sterylizacja.Ale ,niestety,nie mamy szczepienia na wściekliznę.Weterynarka powiedziała,że po ster.trzeba odczekać 2-3 tyg,żeby zaszczepić,a potem jeszcze 3 na"uprawomocnienie się "szczepienia.Tymczasem kotka rwie się na dwór,strasznie miauczy chodząc od okna do okna i jak tylko ktoś przez nieuwagę uchyli drzwi i okna to zwiewa-ile już razy ją gonilismy to nie zliczę-czy to naprawdę musi tak długo trwać? Tzn.to czekanie aż się s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się