Forum Zwierzęta Psy Shih tzu
ZMIEŃ
      sterylizacja

sterylizacja

(8 wyników)
    • Witajcie Mam 1,5 roczna sunie shih tzu, w kwietniu ma miec kolejną cieczkę i chcielibysmy ja wysterylizować, aczkolwiek mysle nad tym czy może zaszczepić ja hormonalnie i wysterylizować np pod koniec roku. Co myslicie na temat zastrzykow hormonalnych? Sterylizacje chcemy przeprowadzić, ja jestem w 7 mc ciązy i ciężko mi będzie nosić sunie po schodach po zabiegu. Mieszkam na 4 p, windy brak. czy taki zastrzyk moze jej zaszkodzić ? Zmienic charakter? wywołac agresje ?
    • Jak zapatrujecie się na sterylizację???Nie chce ,żeby moja Rita miała kiedykolwiek małe.Weterynarz poleca mi "czyszczenie"malej. Wiem, że jest dużo za.... i przeciw...Narazie jeszcze nie podjęłam decyzji...Jak Waszym zdaniem powinno to wyglądać??!!Pozdrawiam
    • Witam, moja sunia wczoraj dostała pierwszą cieczkę, ma prawie 7,5 miesiąca. Chciałam zaplanować sobie urlop na zabieg sterylizacji u mojej suni i myślałam, że może dobrym termninem byłby koniec czerwca, ale nie wiem czy to nie za wcześnie. czytałam parę wątków o sterylizacji i wiem, że najlepszym okresem jest anostreus - czyli okres ciszy hormonalnej, który zaczyna sie 2 miesiące po pierwszej cieczce, ale nie wiem czy 2 miesiące po rozpoczęciu czy po zakończeniu cieczki, a w ogóle to możecie...
    • W piątek Amber będzie miała zabieg sterylizacji, w związku z tym mam parę pytań. Wet powiedział, że mam przyprowadzić psa do godz. 12.00, będzie miała narkozę, jak uśnie, ja jadę do domu, a jak się wybudzi dzwonią i przyjeżdżam po mała. Mam pytanie, czy lepiej przyjechać jak najwcześniej, czy przed samą 12, jakpies lepiej znosi zabiegi, wcześnie, czy później. Po zabiegu co lepiej dać psu kaftanik, czy kołnierz? Jak jakiś czas temu z powodu rany musiała mieć kołnierz to bardzo z tego powodu ci...
    • dzisiaj pojechałam z moja Viki do weterynarza , miała być sterylizowana , przed pierwszą cieczką . Niestety okazało sie , że będzie miała cieczkę na dniach i zabieg się nie odbył. Pomimo że ją obserwowałam , nie zauważyłam żadnych objawów zewnętrznych. Owszem pewne objawy były dla mnie widoczne ale uznałam je , że są z powodu upałów - ospała, nie ma ochoty na zabawę ze mną ani z innymi pieskami . Nie ma powiększonego sromu ani nie ma żadnej wydzieliny , choć bardziej się wylizuje. Wetery...
    • witam chcialam zapytać doświadczonych włascicieli piesków rasy shih tzu czy jesl mozliwość nauczenia pieska robienia siku do kuwety na tarasie. Mam małe dzieci i męża w delegacji, bardzo chcę stać sie posiadaczką pieska tej rasy ale obawiam sie ze moge nie mieć niekiedy możliwości wyjścia z nim na siku. Chodzi tu głównie o poranki - nie zawsze będę mogła zostawić dzieci w domu same, natomiast w dzień do woli będę mogła z nim spacerowac, wieczorkiem z dziećmi bedę mogła wychodzić po ...
    • Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że moja Amber wylizuje okolice sromu. Ma niecałe 5 m-cy, więc na cieczkę chyba za wcześnie. Nie zauważyłam plamienia, ani powiększenia sromu. Nasiliło się to po pierwszym strzyżeniu (1,5 tygodnia temu). Wizyta u fryzjera była raczej pielęgnacyjna, podcięcie tu i tam. Właśnie włoski przy sromie zostały skrócone, więc może tam coś ją drażni. Często w nocy słyszę mlaskanie, zaglądam, a ona się tam wylizuje, w ciągu dnia również jej się to zdarza. Kilka razy w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się