Dodaj do ulubionych

Spie z kotem

06.03.19, 16:51
I olewam opinie postronnych.
A Wy?
Spi w nogach a jak jest zimniej to wchodzi mi pod pache. Wtedy nieraz dostaje przypadkowy cios, bo ja sie przewracam we snie.
Niedawno wzialem drugiego, malucha. Tymczasowo. Bedzie przekazany niedlugo dalej juz ma dom. Szczerze mowiac to chcialem przy okazji sprawdzic co sie stanie w kwestii snu.
Kupilem lozko na podloge w idiotycznej nadziei ze oba sobie beda spac na tym razem, bo maly przeciez nie wlezie na do gory na lozko….
A tu “mama” go lap za chalat i skok- i teraz mam puste lozko dla kotow plus dwa koty na moim.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Spie z kotem 08.03.19, 07:48
      Ciesz się, że robisz za grzejnik dla kotów i jesteś dzięki temu przydatny w łóżku, inaczej wylądowałbyś na podłodze. Koty rządzą.
    • moliwie Re: Spie z kotem 11.04.19, 14:21
      ja też big_grin
    • asiakracja Re: Spie z kotem 21.05.19, 10:25
      Ja tam się cieszę, jak moja kotka wskakuje mi do łóżka. I nigdy jej nie wyganiam.
    • d25 Re: Spie z kotem 28.05.19, 15:01
      Wszystkie (no prawie) sierściuszki spały ze mną, co czasami bywało niezbyt wygodne. Rano grzecznie czekały aż się obudzę, a pospać lubię. Przebudzenie pod czujnym okiem trojga włochaczy jest bezcenne - i ten wzrok: no wreszcie, wstawaj, miski puste, drzwi zamknięte... ale nie tak prędko, a kto podrapie za uszkiem? A po grzbiecie? I jeszcze po brzuszku? ... No dobra, możemy się ruszyć!... Ech...
      • igge Re: Spie z kotem 05.10.20, 20:52
        Dziecko moje śpi z dwoma kotami od przybycia tych kotek do nas. Jest zadowolone. Bardzo.
        Jedna z tych kotek, Tygrysio, jest jakoś inaczej z dzieckiem związana trochę niż z resztą domowników mimo, że karmieniem z reguły zajmuję się ja, a są bardzo żarte wszystkie.
        Jest mocniej i tak, jakoś bezinteresownie z dzieckiem związana. Okazuje to bardzo. Podejrzewam, że jest to kwestia tego spania wspólnego od małego.
        Na kolana to one bardzo rzadko przychodzą, tylko najstarsza 11latka jest megaprzytulakiem.
    • ullkkxa Re: Spie z kotem 03.06.19, 15:39
      Jeśli śpisz to śpisz , twoja sprawa . U mnie kot też czasami lubi pospać sobie na moim łóżku . Często wskakuje na łóżko i idzie aż do twarzy , czasami boję się , że nagle zacznie się bawić i porysuje mi policzki , ale na szczęście to śpioch i nic takiego nie miało miejsca . Zresztą wolę mimo wszystko jeśli śpi w nogach
    • halszka2 Re: Spie z kotem 24.10.19, 21:22
      Mój słodki Duszek niestety budzi się o innej porze niż ja. O 1.30. 2.30 i albo łaskocze mnie wibrysami, albo jakimś cudem przesuwa ogonek pod moim nosem , czasem delikatnie pacnie mnie łapką, no i budzę się . Chce na dwór, albo jeść mimo że wieczorem nawsuwał się ile wlezie. Napełniam miskę i .... cóż zamykam sypialnię a on cichutko koczuje pod moimi drzwiami. Mam nadzieję, że może przestawią mu się godziny ...
    • ap.so Re: Spie z kotem 12.11.19, 14:20
      moja kota wyciągneła się wczoraj wzdłuż mojego kręgosłupa i tak sobie spałyśmy. Błogo smile śpi e mną ale rzadko się tak przytula. A szkoda sad
    • kulka42 Re: Spie z kotem 04.12.19, 21:39
      Ja też śpię z kotami - jedna w nogach druga obok mnie albo na mnie smile
    • heniekmasilo Re: Spie z kotem 17.12.19, 09:04
      Różni ludzie mają różne fetysze, zdarza się
    • marzeniazwierzakow Re: Spie z kotem 14.01.20, 21:39
      www.facebook.com/marzeniazwierzakow/posts/28683136332211

Proszę zobaczcie ten post i POMÓŻCIE ...
    • hemafrodyta Re: Spie z kotem 21.02.20, 08:14
      Mam 5 pieskow i 12 kotkow.Pieski spia w lozku, jeden wchodzi calkowicie pod koldre, Kotki na zmiane, zwykle jest na lozku 8 zwierzatek. Wszyscy jestesmy zdrowi, zwierzatka szczesliwe. Miesieczny wydatek na dokarmianie to ok 1800 (sucha, kurczaki, boczek, dobre kielbasy, itp) . Kochajcie zwierzatka . Ludzie nie zasluguja na taka milosc jak zwierzatka.
    • babcia47 Re: Spie z kotem 13.08.20, 03:59
      Podobno ludzie dzielą się na tych co śpią że swoimi.zwierzakami i na tych co się do tego nie przyznają 😁. Mój prawy bok należy do starej Koty, lewy do Pusiola, nogi od kolan w dół do maleńtasa A piesek Franek wciska się w wolne miejsce jak koty go wpuszczą
    • igge Re: Spie z kotem 05.10.20, 20:38
      Łóżko dla kotów?
      Moje traktują wszystkie łóżka jak swoje, nawet te niby niedostępne dla nich, w dodatkowym gościnnym pokoju czy dorosłej sypialni gdzie prawo ma być tylko niby seniorka i wyganiamy młodsze.
      Łóżkiem dla kota jest wszystko, mają wiele różnych legowisk, budkę, kocyki swoje na biurkach itp, kanap kilka, oparcia, stoły, podłogę, wycieraczki specjalne dodatkowe, krzesła wyściełane, komodę plus kocyk, poduszki, szafkę wysoką nad lodówką w kuchni. Parapet, łóżko dziecka. Z koszyków wiklinowych nie korzystają nie wiem czemu. Ale np z dekodera ciepłego przed tv i owszem.
      • igge Re: Spie z kotem 05.10.20, 20:40
        Psów/ psa nie wpuszczam do łóżka nigdy czy na kanapę ma kołdrę w wiatrołapie swoją.
        Rzadki wyjątek - burza jak dzisiaj. Teraz leży na kolanach bo się boi.
        • igge Re: Spie z kotem 05.10.20, 20:44
          Pies zresztą nawet nigdy nie próbuje na łóżko wejść.
          ( ze dwa razy na kilkanaście lat nakryliśmy psy, że pod naszą nieobecność pozwalały sobie, przy nas nigdy przenigdy nie proszą o to)
          Nie kumam jak można z psem w jednym łóżku. Kot jakiś czystszy się wydaje jednak. Mój pies jak dobrze wtulić twarz w jej sierść pachnie jak wilk przecież, nie za pięknie)
          • babcia47 Re: Spie z kotem 06.10.20, 01:38
            Mój psiak jest mały i wychodzi tylko do ogródka pokrytego trawą choć gdy deszcz pada to pachnie psią sierścią ale wtedy ma zakaz wjazdu, fakt koty są czystrze i ładniej pachną jednak nie mam sumienia to gonić gdy za nami tęskni A całe stado w łóżku. Zazwyczaj.spi w nogach na osobnym kocyku jak koty go wpuszczą
      • igge Re: Spie z kotem 05.10.20, 20:54
        Aha i dla seniorki kociej KOLANKA są ulubionym ciepłym łóżeczkiem.
        I kolanka plus kocyk.
    • ewelina993 Re: Spie z kotem 16.11.20, 08:38
      Spanie z kotkiem jest najlepsze, ale jak ma się lekki sen to może być uciążliwe

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka