stopnie

(5 wyników)
  • Mój syn choruje od roku. Jest studentem. Ma już zaświadczenie od lekarza, historię choroby i składa to wszystko do komisji, aby uzyskać orzeczenie o niepełnosprawności. Jaki stopień może uzyskać? Lekarz mu powiedział, że jeżeli już to najczęściej przyznają lekki? Jakie macie z tym doświadczenia? Czy jest taka możliwość, że nie otrzyma tego orzeczenia? proszę o informacje.
  • pracuję w biurze, w pokoju ponad 35 stopni, żadnej klimatyzacji !!! Komputer grzeje dodatkowo ! Boję się, że w każdej chwili mogę "fiknąc" . Już mi niedobrze od picia tej wody , ale cóż praca to praca. Pozdrawiam !
  • Mam takie pytanie, może i było już zadawane jak tak to przepraszam ;) czy ktoś z Was dostał orzeczenie ze względu na epi? A jak tak to czy dostaliście pierwszą grupe? Ja oprucz epilepsji mam też astmę oskrzelową, hiperinsulinemie, zespół policystycznych jajników i podejrzenie nadnerczy... i chciałabym się starać o pierwszą grupe aby moja mama mogła zwolnić się z pracy... z góry dziękuję za odpowiedzi :)
  • Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z rentą z powodu swojej choroby? Nie wiem jak to jest uwarunkowane w naszym kraju? Czy mając EPI, przysługuje nam ustawowo jakaś renta, dodatki, przywileje?
  • Strasznie sie stresuję nauką, do tego stopnia ,że ciągle boli mnie głowa i na dodatek boję się skutków stresu(ataku). Czasem wydaje mi się ,że panuję nad emocjami ale w środku mnie cos się złego dzieje. Moja nadwrażliwość mnie dobija:/ I ten strach ,że nie dam rady:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się