stopy

(3 wyniki)
  • Witam, choruję na RZS. Leczona jestem metotreksatem. Od kilku tygodni odczuwam mrowienie w stopach. Czy ktoś tak miał w RZS ? Czy mozliwe,że jest to działanie uboczne leku? Dzieki za ewentualne wskazówki.
  • Powiem od początku.4 dni temu wzięłąm prysznic było ciepło, wiec wyszłam zaraz po nim na solarium. Leżąc sobie w cieplutkim łóżku, poczułam dziwne pobolewanie łydki, ale zbytnio się tym nie przejęłam. Po solarium dodatkowo rozgrzana wyszłam na dwór, spocona i bez kurtki.Następnego dnia poczułam dziwne bóle. Czyli tak: dziwny ból po wewnętrznej stronie rąk, jakby żyły bolały.Podczas dotyku, również.Ból w nadgarstkach i kciuku,bóle stóp i kości nad stopami i nic więcej.Na drugi dzi...
  • Najpierw zaczęły boleć mnie stopy ( śródstopie )-zwaliłam to na niewygodne buty. Buty zmieniłam przestało boleć, ale nie do końca. Potem prawie usztywniło mi jeden palec u lewj ręki, do tej pory nie mogę go porządnie zgjąć, zwłaszcza rano. Następnie zaczęły boleć mnie ramiona, wtedy poszłam do lekarza. Dostałam zastrzyki -profenid- i tabletki febrofen. Łykam jeszcze glukozamine. Niby ogólnie funkcjonuję normalnie, niby nie boli, ale coś jest jednak nie tak, zwłaszcza rano, no i jak chcę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się