straszny

(65 wyników)
  • corka 6 lat musi miec badanie endoskopowe 3 migdala.jest straszna(!)panikara,to co z nia przechodze podczas zwyklego badania laryngologicznego to istny koszmar.Kopie lekarza,krzyczy,dostaje ze stresu plam na twarzy,zanosi sie no cuda z nia sie dzieja.nie daja nic tlumaczenia i z doswiadczenia wiem ze lepiej ja jest brac z zaskoczenia niz przygotowywac wczesniej.przeetestowalam wszystko.Nie wspomne co sie dzieje przy pobraniu krwi.napewno dla wszystkich dzieci jest to wielki stres ale moja nap...
  • [b]witam, moja 2-miesieczna córcia ma straszne zaparcia z którymi się borykamy od 2 tyg. wszystko sie zaczeło od tego że podałam bebiko, przestałam karmić piersią w wyniku utraty pokarmu. najpierw podawałam bebilon a potem zmieniłam mleko.. niepotrzebnie. od 1,5 tygodnia stosuję debridat - przepisany przez pediatrę - 2,5ml*2 , do tego dicofort, wiadomo do tego masaż brzuszka i przykładanie nózek do brzuszka, dziś podałam też espumisan ale narazie od ponad tygodnia nie widzę żadn...
  • Co stosujecie na katar ?? Moja 10 miesięczna córeczka ma straszny katar, nie może jeść, spać ... Podobno to od zębów :( Co najlepiej skutkuje ?? U nas np. woda morsa jakos sie nie sprawdziła :(
  • witam moje dziecko( roczek)dostalo wczoraj strasznej chrypy .nie ma goraczki ,kataru.kaszlu.daje wit c psikam tantum werde .czy mozliwe ze to zapalenie krtani. chcial przeleczyc troche sama tym co pisalam ale nie wiem czy to jest sens,
  • Sluchajcie, mamy problem! Od niedawna moj synek zaczal cierpiec na straszna chorobe lokomocyjna. Dochodzi do tego, ze zdarza mu sie wymiotowac nawet w drodze do przedszkola (ok 15 minut jazdy). Zawsze bardzo lubil jezdzic samochodem i nigdy nic sie nie dzialo, a teraz nie chce w ogole wejsc do srodka! Syn ma 5 lat wiec aviomarin i podobne leki odpadaja. Siostra polecila mi lek o nazwie Cocculine (mozna podawac nawet malym dzieciom). Ich coreczce pomoglo, ale na syna to jednak nie dziala... ...
  • HEJ. Kobietki- mam problem..Mała ma prawie rok i wczoraj dostala takiego kaszlu strasznie harczącego, że ciągle w nocy sie budzila..do tego jeszcze zapchany nosek. Martwie sie tym "szczekajacym" kaszlem..bo ktos tu kiedys na forum pisal ze taki kaszel to juz zapalenie krtani:o/ Dodam ze jestem w Anglii i tym lekarzom nie bardzo ufam..poradzicie cos?..jesli nie przejdzie na pewno pojdziemy do doktora..z gory dzieki
  • Moja córa za 2 tyg skończy 14 mcy niestety nie ma ząbków czym budzi zainteresowanie innych mam z naszego osiedla a właściwie "życzliwych " babć.Ostsnio pewna pani uraczyła mnie straszną historią o dziecku ze swojej rodziny które pierwsze zęby dostalo w wieki 16 mcy.Podobno zaczęło iść kilka zębów jednocześnie no i dziecko zmarło bo to był taki straszny wyiłek dla organizmu. Czy ktoś ma podobną sytuację do naszej, że 14 mcy za pasem ibrak zębów a może ktoś to przerabiał w swoim życiu. S...
  • cześć mamuśki...liczę na wasza poradę w owym temacie!więc zaczynam...moja córka ma 3 lata(8.10...skończy) i mam taki z nią problem,którym wcześniej sie nie przejmowałam,ale teściowa ciśnie(że coś nie w porządku,że chora itd...).zaczynam...ona strasznie się poci,najbardziej jak śpi.nawet jak jest nie przykryta to jest mokra jak szczur-dosłownie!może leżeć w gaciakach i spoci sie jak mops...dodam,że nie daję jej witaminy D tylko vibovit(w składzie jest wit.D).no i tak dumam co to może być...
  • czesc dziewczyny mam straszny problem z moim maluszkiem Moj synek ma miesiac i od jakegos tygodnia ma straszna wysypke na twarzy. Bylam u lekarza i powiedzial ze to byc moze moja zla dieta a ja nic nie jem oprocz gotowanego miesa. Od ponad tygodnia nie jem wogole nabialu, zadnych cytrusow od dnia porodu. I wydaje mi sie ze to chyba nie od diety. Lekarz powiedzial mi ze byc moze trzeba bedzie malucha przestawic na sztuczne mleko a ja bym bardzo chciala tego uniknac. Na razie kazal...
  • Po sliwkach ma straszne gazy i t.p. , a na koper i it.p. jest uczolona. Kupka ledwo co wychodzi, twarda jak kamień. Dzieki.
  • Jestem mamą 5,5 letniego chłopczyka. Od pół roku co jakiś czas (ostatnio regularnie, nawet co tydzień) pojawiają się (tak to nazwałam)- straszne noce..synek ok. 2-3 godz. po uśnięciu zaczyna się wiercić, kręcić, mówi przez sen, często jest rozpalony..zazwyczaj każdy taki "atak" kończy się wymiotami...najbardziej jednak przeraża mnie to że gdy zapale światło, czy zaniosę go do łazienki w celu umycia po wymiotach, on patrzy na mnie nieprzytomnie, wręcz mam wrażenie że nie wie gdzie jest.....
  • Witam wszystkich, moj syn dostal wysokiej goraczki wieczorem wiec wybralam sie do lekarza, ktory stwierdzil zapalenie gardla i ucha. Przepisal antybiotyk Vercef po którym mojego synka strasznie obsypały krosty. Ma je wszedzie prócz główki. Pojechałam do lekarza, który stwierdził ze w/w antybiotyk wcale nie pomaga i przepisał inny Augumentin. Czy miałyście już takie przygody z antybiotykami, jesli tak to ile czasu trwala taka wysypka?
  • Witam Jestem mamą prawie 2,5 rocznego chłopczyka. Mój syn od 1,5 roku walczy z próchnicą butelkową. Jest źle, choć moja dentystka mówi, że nie i żebym się nie martwiła. Synek miał już dwukrotnie lapisowane 4 górne ząbki, nie prostestował wcale...do czasu. Ostatnia próba lapisowania zupełnie się nie powiodła. Nie dało się, nie wiem co w niego wstąpiło. Dwa przednie ząbki całkiem się wykruszyły. Najgorsze, że robią się dziurki w tylnych ząbkach do tej pory zupełnie zdrowych. Pan...
  • Dziewczyny pomóżcie! Mój trzyletni synek od wczoraj rana ma biegunkę. Zaczęło się o piątej rano wymiotami i biegunką. Potem wymioty się już nie powtórzyły ale biegunka dzisiaj się zaostrzyła. Sama woda teraz leci. Próbuję podawać "orsalit" ale on go wypluwa albo prowokuje wymioty.Jutro mam wizytę u lekarza ale chciałabym uniknąć odwodnienia. Jak podawać ten orsalit,żeby nie mógł go zwracać. Czy można go podawać w napojach? Z resztą,jak na złość nie chce nic pić. Poza tym nie ma tempera...
  • MOJA OLA MA STRASZNA GORACZKE...OD WCZORAJ,DOCHODZI JEJ NAWET 39...CIEZKO MI JA ZBIC...OPRUCZ TEGO ZADNYCH INNYCH OBJAWOW.CZY KTORAS Z WAS SPOTKAŁA SIE Z CZYMS TAKIM? ZWYLKE BYŁ JAKIS KATAR,KASZEL....A TU NIC!TYLKO TA PARSZYWA GORACZKA!!!
  • Witam wszystkich jakis czas temu pisałam załamana bo okazało się, że u mojego synka podejżewają porażenie mózgowe. Naszczęście okazało się że to wzmożone napięcie mięśniowe. Na początku byłam załamana bo nie wiedziałam co to jest i czy to uleczalne. Naszczęście trafiłam do znakomitaj!!!!!!! pani Doktor (dr Jakuszko) która nauczyła nas ćwiczyć synka. Podobno za dwa trzy tygodnie będzie całkowicie zdrowy. Dlatego chciałabym wszystkim gorąco podziękować za wsparcie w trudnych chwi...
  • moja córeczka ma straszny katar i zatkany nos. ten katar nawet nie wypływa z nosa, tylko wszystko spływa do gardła( tak mysle) bo nie może ssac piersi, płacze i strasznie charczy jak próbuje ssać. gruszką nie da sobie wyczyścić, to co wówczas wyprawia ... koszmar. boje sie że jej coś uszkodze albo wsadze tą gruche do oka. tak więc gruszka nie wchodzi w grę by ten nos oczyścić. daję jej krople w areozolu EUPHORBIUM COMP. S ( homeopatyczne), dawałam też wczoraj MUCOFLUID-na rozrzedz...
  • dziewczyny czy znacie jakis dobry srodek na odparzenia moja corcia bierze antybiotyk i ma lekka biegunka tak strasznie sie odparzyla ze nie wiem czym ja smarowac nie pomaga sudocrem i tormentiol caly czas biega na golaska i jest dobrze ale jak juz jej zaloze pampersa to tragedia prosze o pomoc
  • dziewczyny bylam dzis z moim 1,5 rocznym dzieckiem do szczepienia (ostatnie szczepienie- blonica,tezec,krztusiec,poliomyelitis+hib),wrocilismy do domu i bylo wszystko ok i nagle,pol godz.temu dziecko strasznie oslablo,po prostu lecial nam z rąk.nigdy po zadnym szczepieniu nic sie nie dzialo i dlatego sie martwie.maly nie ma gorączki,mierzylam,ale ma strasznie zimne rece,a z tego oslabienia po prostu usnąl na siedzaca.czy mozliwe jest az takie olabienie?szczepiony byl 5 godz.temu...
  • moj synek ma asymetrie, wlasnie wnosilam go po schodach szlam go nakarmic, polozylam go na lozku a jemu zaczely leciec oczy do gory a sam wygial sie w prawa strone i zesztywnial trwalo to okolo 30 sekund prosze powiedzcie co to bylo i czy to sie zdarza np przy wzmozonym napieciu miesni???? czy zdarzylo sie wam okropnie sie boje jutro ma wizyte u neurologa bym pojechala z nim teraz do lekarza ale w tym momencie sie usmiech i wydaje sie jakby wszytsko bylo dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna