straszny

(48 wyników)
  • Syn jest dziś nie do odłożenia - cały czas marudzi albo wyje. Nie można go odłożyć na moment bo wrzask totalny. Na rękach względnie cicho. Nie wiem co się dzieje i jak mu pomóc, ręce mi odpadną zaraz. Nie widzę żeby zęby miały wyłazić na kolkę też juz za późno. Nie rozumiem skąd taka tragedia cały dzień
  • Witam, mój synek ma prawie 6 miesięcy. Od niedawna zaczęłam wprowadzać mu nowe pokarmy: jabłko tarte, zupka: marchew, ziemiak i pietruszka i ostatnio suszone śliwki. Od 2 dni ma tak straszne zaparcia, że aż płacze przy robieniu kupki (myslałam, że sliwka pomoże). Nie bardzo prócz piersi chce pić coś innego. Nie wiem czy mam odstawić wszystko i od nowa zacząć wprowadzanie czy co mam robić bo nie mogę już patrzeć jak się męczy. Pomocy!!!
  • Karmię mała piersią od 2 tygodni. Na wizycie - tydzień po rozpoczęciu karmienia - położna środowiskowa uznała ze mam zastój w lewej piersi ( ja nie czułam zgrupień ani bólu) i podczas karmienia zaczęła mi mocno masować i ugniatać pierś, coby to rozmasować. Nie wiedziałam czy to potrzebne bo to moje pierwsze dziecko. Nastraszyla mnie stane zapalnym i w ogole narobila szumu, pomimo ze wczesniej bylo ok. Na nastepny dzień pierś była niec obolała, a na trzeci dzień zaczął się str...
  • w jednym z wcześniejszych wątków skarżyłam się (i nie tylko ja) na ból podczas karmienia - synek (teraz 5 tygodni, wtedy 3 tygodnie) zaczął się "brzydko" zachowywać przy piersi - poje trochę, a potem zaczyna się: -wierzganie -prężenie się -czerwienienie na twarzy -kręcenie główką (a w zasadzie wykręcanie główki - z moim sutkiem z paszczy, rzecz jasna) -puszczenie i łapanie brodawki -zaciskanie piąstek na piersi, albo bicie -płakanie itd... ogólnie szał odstawiłam wszelkie smoc...
  • Zastanawiam się czy jest się czym martwić.. Mój tygodniowy synek je bardzo dużo i po każdym karmieniu ulewa się mu połowa jak nie więcej tego co zjadł. Czy któraś z was tak miała ?? Karmię piersią. Dziękuję za odp.
  • DROGA PANI MONIKO Proszę o rade karmie piersią i mam straszne zaparcia nic mi nie pomaga mam dosyc zastanawiam się czy to nie przez karmienie bo w ciąży nie miałam zaparc Pozdrawiam
  • Witam mam problem z jedną piersią, moje dziecko ma 6 tygodni i cały czas karmię je piersią. Lewa pierś od samego początku sprawia mi wiele kłopotów mam naderwany sutek - smaruję maścią maltan i przemywam szałwią i nie widzę poprawy, w 4 tygodniu po porodzie miałam zapalenie tej piersi przyjmowałam antybiotyk - Taromentin, ale dzisiaj w nocy znowu rozbolała mnie ta pierś dokładnie w tym w miejscu, gdzie był stan zapalny, nie czuję tam żadnych zgrubień, pierś jest miękka, nie jest zaczerwienion...
  • Pytam, bo jak czytam niektóre posty, to na prawdę diabeł straszny i wszystko psuje. Ja mam dwójkę dzieciaków. Jednego karmiłam prawie 11 miesięcy, odstawił się bo wolał zjeść zupę z mięchem i kanapkę, drugi ma 4 miesiące. Obydwaj wielcy miłośnicy i cycka i smoka. Franek dostał jak miał 6 tygodni, Stasio trochę wcześniej (różnica między nimi jest tak mała, że czasem nie dało się leżeć z maluchem i spać). Przy Franiu długo zwlekałam, kazano mi podać po wizycie w poradni latkacyjnej bo Fra...
  • Proszę o radę , karmie piersią i mam straszny katar co mogę zażyć aby nie zaszkodzić dziecku?(dziecię ma 6 mc)
  • No wlasnie, grypa zoladkowa zaatakowala cala nasza rodzine, i 5 miesiecznego synka. Bartus grype dostal na koncy, najpierw 3 letni starszy syn, pozniej ja i maz, a wczoraj Bartus. Dalej podaje mu piers, tylko obawiam sie ze mam bardzo malo mleka, z powodu diety: woda, plyny z elektrolitami, ryz z jablkami, chlebek z maslem i leki przeciwbolowe. Co moge jesc aby zwiekszyc ilosc mleka? Dodam ze dzis czuje sie troszke lepiej, wymioty minely , zostala bieguna i minal ten potworny bol ...
  • moj synus skonczyl wlasnie 3 miesiace. do tej pory spal w nocy w miare ladnie, tzn. pierwszy sen przed karmieniem trwal 4 godziny, potem pobudka na mleko co 2 godziny. od jakiegos jednak czasu maly od ok. 3-4 rano chce miec caly czas piers w buzi, nie chce jesc a chce ssac - wiec jak leci mleko to sie szarpie i denerwuje nie wiem za bardzo co robic i jak mu (i sobie) pomoc. smoczka Franus nie chce. dodam, ze w dzien je co 3 godziny, przybiera pieknie (dotychczas ok. 1200 g n...
  • Witam! Pisze tego posta trochę zeby się wyżalić a trochę liczę że ktoś coś mi doradzi. Mam 7 miesięczna córkę którą próbuję odstawić od miesiąca beż żadnego skutku. Wszystko zaczęło się jeszcze wcześniej jak miała 3 miesiące a ja wróciłam na pół etatu do pracy. Próbowałam ją nauczyć pić z butelki ale wolała być głodna niż wypić moje odciągnięte mleko. Koniec końców jak miała 4 miesiące wprowdziłam jej kleik na moim mleku i tutaj nie protestowała. Mała uwielbia wszystkie nowości które może jes...
  • kilka dni temu napisałam taki post: "mój syn jutro skończy 4 tygodnie a ja zaliczam już trzecie zapalenie piersi, chyba nietypowe to zapalenie bo nie mam zadnych grudek, ani nawet jakiegoś strasznego nawału mleka, tylko pierś jest bolesna, ten ból nie jest bardzo mocny ale najgorsze są objawy towarzyszące, gorączka ok.38.5, bół głowy, pleców, nóg, jakoś sama sobie z tym radzę(okłady z kapusty, ciepłe kapiele piersi, apap) i po dwóch dniach przechodzi, ale te dwa dni to ja mam wyj...
  • Okropnie szybko to zleciało i od ósmego września wracam do pracy. Ciąża wzięła mnie z zaskoczenia (podobno w małżeństwie nie ma wpadek;)) i jak w pracy pytali, kiedy wracam, to orzekłam, że zgodnie z firmowym zwyczajem po skończonych sześciu miesiącach. Teraz płakać mi się chce na samą myśl o tym, że zostawię Małego:(( Co prawda zostanie z babcią (młoda jak na babcię, dużo energii i optymizmu), ale i tak mam koszmarne poczucie winy. Z jednej strony fajnie wrócić "między ludzi", spotkani...
  • Karmię piersią 4 miesiące, od około 2 tygodni mam strasznie obolałe piersi, jakby były obite, do tego bardzo często czuję silne kłucia w środku seriami kilkanaście razy dziennie, aż trudno złapać oddech; nie mam zatkanych kanalików, żadnych zastojów mleka, bynajmniej nic takiego nie zauważyłam. Mała je normalnie, w samym karmieniu nie zauważyłam żadnych zmian. Jednak od tych 2 tygodni samo posiadanie piersi stało się udręką :-( nie mogę się dotknąć, o spaniu na boku mogę pomarzyć. Czy t...
  • Proszę, doradźcie jak sobie radzić z pokrwawioną brodawką i starsznym nawałem. Używam maści firmy medela PureLen zużyłam juz pół tubki i nic. Pierś bardzo szybko mi kamienieje, odciągam pokaram ale nie do konca, tylko do momętu pozbycia się guzków i zatorów tak że robi się miękka. Bardzo szybko mi nabiera, taki nawał mam już 4-ty dzień. Dzisiaj juz nawet z niej nie karmię bo ból jest nie do zniesienia. Co robić ????
  • wiem ze karmienie nie powinno sprawiac bólu ale u mnie wyglada to tak boli mnie piers prawa jest to ból promieniujacy od otoczki do pachy i reki jak klucie igla i prady nie jestem w stanie tego wytrzymac i musze wziac ibuprom pewnie jest to jakies nerwoból ale skad sie tam wzial Karmie piersia po raz drógi z pierwszym dzieckiem nie mialam zadnych problemow Zaczelam odciagac pokarm z tej piersi i daje z butelki piers mnie nie boli tak strasznie tylko troszke prosze o jakas rade
  • Witam, mojemu Maluchowi (5,5 msc) 2 tygodnie temu wyszedł pierwszy ząb. Do tej pory było ok, ale od wczoraj zaczął mnie strasznie gryźć przy karmieniu. Dziś musiałam przerwać z bólu wieczorne karmienie :( Przez cały okres karmienia nie miałam żadnych problemów z bolesnymi sutkami. Zawsze wszystko było ok. A teraz wygląda to tak, że Mały zaciska ząbka na sutku i strasznie się szarpie co powoduje ból nie do zniesienia. Przyczyną tego szarpania się jest to, że na początku się wścieka, że ...
  • Odkąd nasza córeczka skończyła 1,5 tygodnia dzieje się z niąś coś złego po niemal każdym karmoeniu piersią. Pręży się, czerwienieje na buzi, stęka. ?Trwa to zazwyczaj 2, 3 dni. Potem przez dzień lub dwa sytuyacja się normuje, po jedzeniu spokojnie zasypia i śpi po 2, 3 godziny. Gdy już się cieszę że bóle mamy za sobą znowu się zaczyna. Teraz przeżywamy to od niedzielnego południa. Prężenie, stękanie, płacz. Byliśmy już u kilku lekarzy i każdy stwierdził że to kolka. Tymczasem ona nie ma...
  • Witam, czytam forum i wiem,jaka jest opiania p.Moniki na temat smoczka "czy to butelkowego czy to uspokajacza".Zastanawiam sie tylko , dlaczego tak kategorycznie mówi "NIE". Rozumiem, że smoczek może czasme u niektórych dzieci zaburzyć technikę ssania z piersi, ale dlaczego w żadnej sytuacji nie rozważa się ZA i PRZECIW. Moje córcie (obie) sądziećmi "żywymi", jedna ma ADHD,druga - póki co raczej w normie. Dodam, że ja i maż tez jesteśmy ludźmi żywiołowymi,nerwuskami. Obie córcie m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się