Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      straszny

straszny

(17 wyników)
    • mam 5 letniego syna, od jakiegos czasu obserwuje, ze to straszny leniuch. Pomagac mu sie nie chce, sprzatac nie chce, rysowac nie chce, na podworko isc nie chce, dziadkowi w ogrodku albo piwnicy pomoc nie chce, chce mu sie tylko na komptrerze grac a ma na to wyznaczone 45 min dziennie (angielski, labirynty, nauka znakow na cd). jak wyzwolic w nim energie, chec pomocy, brak lenistwa ? pomocy !!
    • fascynują moje dziecie (syn 4l.) ... :-/ Potwory,duchy, zbiry, grożne dinozaury... im straszniejsza mina i grozniejszy osprzęt tym lepiej. Na sklepowym regale dojrzy takowe z kilometra... Tłumaczyć,że to NIE Są FAJNE zabawki czy podzielać z Nim zainteresowanie z nadzieją, że minie... A idą święta i czas prezentów :-/ Poooooooooooooooozdrawiam cieplutko (w Bydgoszczy leje i +4st.)!!!
    • Generalnie kocham dzieci (spodziewam się lada dzień własnego), ale nie znoszę dzieci "niewychowanych" i "głupich". Podobnie jak nie mogę zrozumieć rodziców, którzy tak właśnie wychowują swoje dzieci. Mam kuzynkę, która dmucha, kucha na swoją córeczkę (prawie 5 lat), nie wyprowadzi jej na dwór, gdy jest troszkę chłodniej, nie otworzy w domu okna, bo ją zawieje, wszyscy w domu robią to, co akurat podyktuje córeczka. A córeczka ma wszystkich innych w d.... i zachowuje się jakby była p...
    • Mam straszny problem! Moja córka ma niecałe 3 lata (urodziła się w grudniu 2002) i od września poszła do przedszkola. Pierwsze 3 dni wstawała rano, ochoczo sie ubierała i nie szła a biegła do przedszkola. Była jedynym dzieckiem, które nawet na matkę nie pojrzało tylko poszła się bawić i do domu musiałam ją siłą zabierać. Po tych 3 dniach sytuacja się zmieniła na zupełnie odwrotną - ona do przedszkola nie chce iść! Żadne tłumaczenia nic nie dają chocbym nie wiem jakie super zabawy ...
    • Mój syn (niecałe 6 lat)od pół godziny siedzi w kuchni i ryczy ( bo płaczem tego nie mogę nazwać), że chce nieprzekrojoną kanapkę ( a dostał przekrojona na pół jak zwykle). powiedzieliśmy mu że jeśli jest głodny to zje tą, a jak nie chce to do łóżka, ale on się łatwo nie poddaje. Macie takie uparciuchy ? Jak reagujecie w takiej sytuacji?
    • bo dałam mojej córci klapsy. Kilka. Ma teraz trzy lata i jest NIEZNOŚNA. Awantury od rana do wieczora o byle co, na wszystko jest jedna odpowiedż: nie!!! A ja też mam swoje bardzo poważne problemy, nie związane z dziecikiem, jestem nerwowa i mało cierpliwa. Nie tłumaczy mnie to, ale czasem nie mam juz siły. I teraz mi wstyd i żal dziecka. Co zrobić? Jak pochamować jej napady, nie tracąc kontroli nad sobą? W czasie ostatniego napadu wściekłości nakrzyczałam na nią, a ona złapała si...
    • Planuję wybrac sie do kina z z dzieckiem na bajkę " Jak wytresować smoka" i mam pytanie czy to jest odpowiednie dla 5 letniego chłopca , czy raczej dla starszych dzieci, bardzo proszę o informacje , jeżeli ktoś z was toogladał. Dziękuje
    • kradzież(22)

Dzisiaj dowiedziałam się czegoś tak strasznego, że nie potrafię sobie z tym poradzić. Mój 10-letni syn ukradł w sklepie batona( został przyłapany na szczęście). Nie wiem co mam zrobić w najgorszych snach nie myślałam że coś takiego może się stać. Nie rozmawiałam nawet z nim za wiele oprócz tego żeby mi powiedział z kim był i wiecie on tak nie zdaje sobie sprawy co zrobił , że nazwał to wypadkiem. Nie pytajcie co wtedy się ze mną działo. Nie wiem co z nim gadać. Tak często rozmawiamy, uw...
    • Czasami nie daje sobie z nim rady... Wszędzie go pełno...wszystko musi dotknąć, najczęściej zepsuć, albo zrzucić na podłogę, właściwie znudziło mi się sprzątanie po nim, bo to nie ma sensu... Za chwilę i tak zbroi coś innego. najgorsze, że wogule nie słucha, nikogo, no chyba, że dam mu klapsa w tyłek, albo się porządnie wydrę, to na chwilę da za wygraną, ale tylko na chwilę...nie mogę zając się sprzątaniem, gotowaniem, bo stoi za mną i wyje...wciąż muszę być przy nim i się z nim bawić....
    • Drogie Emamy...mam 21 miesięczną córeczkę, którą przez okres wakacyjny postanowiliśmy z mężem nauczyć siusiać...do nocniczka, ubikacji...Wcześniej były już próby wysadzania, Mała czasem wołała to "kupkę" to "sisiu". A że ciepłe dni nastały biegała po domu bez pieluchy...czas mijał, na początku nawet nieźle Nam szło, ale teraz stwierdzam, że chyba na "to" wszystko jest jeszcze za wcześnie. Mała nie woła już w ogóle (mówi po fakcie, ale to jakby pierwszy krok nauki, który już myślałm, że ...
    • Ostatnio w TV mocno reklamowane są laleczki "My scene' czy "My style", nie pamiętam. Tekst reklamowy leci mniej więcej tak "jestem w raju! Szaleństwo zakupów! Kozaczki, szpileczki, kupmy je wszystkie". (nie ręczę za dosłowną dokładność cytatu). Chodzi o 4 czy 5 wypindrzonych laleczek o wyglądzie tirówek, do których można dokupić ubranka. I o ile barbie jeszcze ma jakieś tam "życie prywatne" o tyle cel życia tej laleczki jest jeden - ZAKUPY!!! Skojarzenie mam jedno jedyne - spalona...
    • Mój młodszy brat przyjechał kilka dni temu ze swojej pierwszej kolonii i zaczęły się problemy.Brat budzi się w nocy z płaczem i chce spać z moimi rodzicami po czym następnego dnia niczego nie pamięta i mówi,że spał spokojnie.Nigdy wcześniej mu się to nie zdarzało.Nawet nie przypominam sobie,żeby śniły mu się koszmary(a teraz-3 dni pod rząd sytuacja jest taka sama...).Na kolonii mieszkał w 8-osobowym pokoju.Chłopcy mieli do dyspozycji telewizor.Brat przyznał mi się,że przed snem je...
    • no wlasnie, czy to normalne? podczas przewijania albo po kapieli pokazuje mi na siusiaka pyta co to i placze jak go widzi... ma 15 miesiecy, czy wasi synkowie tez tak mieli, aha wiem napewno ze go nie boli bo bylismy u pani doktor...
    • Czekaliśy z utęsknieniem i oto jest! Obudził sie wczoraj rano jako starszny dwulatek. I stało się to o czym pisałyście, Drogie Święte Emamy - piski i wrzaski, bunt o wszystko, nagła chęć sprawdzania właściwości wszystkiego wokół, recydywa w łobuzerstwie, brak reakcji na nakazy,zakazy, prośby, a przy tym wszystkim rozbrajające uśmiechy i szeroko rozpostarte łapki w gorących uściskach na pojednanie oraz słodkie "maaaaama...". Szału można dostać, ale nie powiem - jest wesoło i baa...
    • Boże do tej pory nie możemy z mężem dojść do siebie. Nasza jedyna w tej chwili córeczka (10 m-cy)delikatnie uderzyła się główką o ścianę, zaczęła płakać, zanosić sie, aż zrobiła się sina i przestała oddychać. Szybko wzięłam ją na ręcę i mocno potrząsnęłam - ZACZĘŁA ODDYCHAC I PŁAKAĆ mniej przerażająco. Cała akcja trwała może kilkanaście sekund, ale na zawsze pozostanie w mojej głowie. Wiem, że wszystkie dzieci zanoszą sie w płaczu, ale że aż tak? Nie wiedziałam. Czy wiecie co czułam trzyma...
    • Witam, Jestem tatusiem prawie 3-letniego Dominika. Nasz problem dotyczy smoczka. Mały cały czas zasypia ze smoczkiem(wieczorem i w dzień), pomijając fakt że "dyla" go nawet w dzień. Lekarze twierdzą że podobno ma krzywy zgryz i kazali "zabrać" smoczek tylko jak to zrobić???? Każdorazowa próba kończy się płaczem a spacer bez dylusia wydaje się być niemożliwy. Może ktoś z Was ma ten sam problem. Wiem, że zabranie smoczka będzie dla Dominika strasznym szokiem lecz czy dobrze robimy i pozwalamy...
    • Moja corka ma ponad 3 latka. Czasem oglada ze mna rozne filmy i widze, ze robi to uwaznie. Jak sa jakies straszne sceny, to zakrywam jej oczy, ona sama tego chce. Ale nie wiem, czy powinnam cos robic, jak np ludzie sie caluja? Czy to jakos negatywnie nie dziala na jej psychike? Jak aktorzy przechodza z calowania dalej :) to wtedy przelaczam, bo jakos czuje instynktownie, ze dla malego dziecka jest to nie wskazane. Zastanawiam sie jednak, co powinnam jej wtedy mowic? Na razie nie p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się