straszny

(37 wyników)
  • Witam w niedzielny poranek. Wczoraj powiedziałam starszemu synowi coś strasznego,a mianowicie,że mam go dość i że zawioze go do babci i już po niego nie wróce,nie staram sie nawet usprawiedliwiać zmęczeniem,ani ciągłym zajmowaniem sie dziećmi w pojedynke,ale wczoraj nie wytrzymałam,a synek jest naprawde bardzo absorbującym dzieckiem i mimo że ma dopiero 5lat, to odznacza sie wyrazistą osobowością wie czego chce i przeważnie nie zgadza sie z moim zdaniem na co ja oczywiście nie ...
  • Dziewczyny to straszne jacy mogą byc lekarze niedouczeni w małych miejscowościach. Moja znajoma mieszka w podlubelskiej małej miejscowości. Ma synka 3 letniego. I jak to dziecko, przeziębiło się i poszła z nim do lekarza. Zbadał, powiedział, że to zwykłe przeziębienie i żeby posiedział w domu trochę i nie chodził do przedszkola. Po 3 dniach od wizyty u "lekarza", Kacperek rano ma spuchnięte, sine oczko i leci mu z niego ropa, do tego ma gorączkę ok.38. Wyglądał jakby go ktoś uderzył w t...
  • nie wiem czy juz podali w Polskich wiadomosciach ale straszne wydarzenie mialo miejsce w żłobku w Belgii, jakis szaleniec wtargnął do złóbka i zaczał atakowac malutkie dzieci i wychowawczynie, opiekunka nie zyje i dwoje dzieci, kilka jest poranionych....sluchajcie swiat staje na glowie! wspolczuje wspolczuje i skladam kondolencje wszystkim rodzicom...
  • Byłam w Wigilię na pogrzebie dziecka moich znajomych. Ola miała 6 miesięcy. Urodziła się z wadami rozwojowymi, w styczniu miała mieć kolejną operację serduszka. Nie wyobrażam sobie jakby cokolwiek stało się mojemu małemu. To już drugi pogrzeb na którym byłam, małego dziecka. I ciężko mi dojść do siebie. Mały jak czymkolwiek się zakrztusi sokiem, wodą to drżę. Po prostu przerażenie mnie ogarnia. Dziękuję Bogu codziennie że mały jest zdrowy i jest wszystko ok.
  • Wiem, że może głupio o kimś pisac tak w necie ale jest to anonimowe a może ktoś poczuje się lepiej, że z nim jest lepiej. Moja szwagierka po urodzeniu pierwszego dziecka miała depresje, nie spała, ciągle chodziła wokół dziecka (było naświetlane na żółtaczke) co spowodowało wyczerpanie organizmu i w końcu dali jej leki na sen itp i jakos po tygodniu przeszło (już nie karmiła po lekach). Teraz 1,5 tygodnia temu urodziła drugą córkę po dwóch dniach wyszła do domu i zaczęło się, przestała s...
  • 2 tygodnie temu dziecko mi sie zakrztusilo! bylo to przezycie najstraszniejsze jakie przezylam , karmilam go zupka z wiekszymi kawaleczkami kurczaka ( bobovita ale to nie byla wina zupki ale tego ,ze Tymek slabo jeszcze radzi sobie z wieksyzmi kawalkami) i Tymek nie mogl polknac porcji jaka mial juz w buzi a nastepnie zwymiotowal wszystko co zjadl i zadlawil sie tymi wymiocinami, musialam go za nogi zalapac i do gory nogami potrzepac dopiero zalapal powietrze, straszne to bylo, nic mu n...
  • Noc z soboty na niedzielę spędziłam z Milą w szpitalu, a całe popołudnie odwiedzaliśmy lekarzy... Zacznę od początku. W sobotę popołudniu Mila wbiega na czworakach do kuchni, gdzie stałam, śmiejąc się wniebogłosy (bawiła się z tatą). Pomyślałam wtedy jak bardzo ją kocham i jakie to szczęście, że ją mamy. Chwilę później pośliznęła jej się nóżka i uderzyła główką o framugę drzwi. Nie było to jakieś mocne uderzenie, ale zaczęła płakać. Rozpłakała się mocno i się zaniosła. Była bez oddechu...
  • wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9880220&rfbawp=1208798075.549&ticaid=15c0b
  • cały czas o tym myślę od wczoraj, straszna tragedia . ukarana.blog.pl/
  • Dziewczyny, zaczynam sie lekko denerwowac...od tygodnia bolało mnie kolano a raczej jego jakby gorna czesc tej "kulki", a od dzis rana od owej "kulki" mam promienisty ból wzdłóż piszczela, na kolano nie mogę uklęknąć, ani postukać ,bo boli, to taki ziwny jakby wewnętrzny ból. byl do zniesienia ale dzis doszedł ten piszczel, jakby mi rozsadzało kość biegnąca z kolana do stopy..., mam takie odczucie drętwienia... co to może być? i jak sobie pomóc? jakies maści rozgrzewające czy inne, p...
  • dziewczyny, mam dzisiaj pierwsze szczepienia mojej córci, coś mnie jednak tknęło i zadzwoniłam do przychodni zapytać, ile będą kosztowały - o zgrozo, dobrze, że zadzwoniłam, bo przynajmniej nie będę stała i patrzyła się na recepcjonistkę z otwartą buzią, jak mi poda rachunek. masakra... czy wszędzie jest tak drogo??? za pierwsze szczepienie (rozumiem, że takie kombinowane, czyli mniej kłucia dla dziecka) - infanrix hexa (chyba tak się pisze) 200pln, za pneumokoki (prevenar) 300pln plus ...
  • Dziewczyny, Jasiek ma strasznąwysypkę od wczoraj.Zaczęło się pod pieluchą symetrycznie w pachwinach jak przy odparzeniu, ale to są takie pęcherze jak w ospie. Miał podwyższoną temp. w skokach do 38. Pojechałam do lekarza, ale był tylko jakiś drętwus rodzinny, nie znał się i stwierdził że to pewnie uczulenie. Na pierwszy rzut oka widać że to coś z zakaźnych. Dziś jest już na całych nogach i na rączkach. Płacze, nie je i ma 37,7. Boże co to może być? Przeglądamy z mężem książkę od dermatologii,...
  • witam we wtorek i odrazu zapytam czy i Wy dziewczyny macie podobne dolegliwości jakimi są nagłe nocne budzące groze swą siłą i czasem trwania skurcze nocne łydek, dziś w nocy był "kolejny atak" myślałam że sie wykończe kiedy pomimio prób rozmasowania boląsego miejsca ból sie utrzymywał a kolejne skurcze powracały, swoim krzykiem obudziłam wszystkich domowników i spociłam sie jak podczas porodu..ufff coś strasznego :( !!!!!!!
  • Jestem w 31tc, ciórcia ułożyła się główka do góry, boję się że się nie obróci i będzie cesarka. Pierwszy poród był naturalny, ale nie było się bez komplikacji z łożyskiem. Powiedzcie czy ta cesarka jest taka straszna? Jakoś się boję, wiem że jest jeszcze dużo czasu żeby się dzidzius obrócił, ale obleciał mnie strach.
  • Co mój Mały się wczoraj nacierpiał. Bylismy na szczepieniu HIB pierwsza dawka specjalnie nie dają go razem z innymi szczepionkami u nas w przychodni żeby nie było powikłań a jednak. Po południu Paweł po prostu wył i piszczał z bólu, nie dał się dotknąc miał nóżkę opuchniętą i czerwoną aż do pieluszki. Potem zasnal o 21 lezac bez pieluchy pod koldra ze zmeczenia a ja zmienialam mu oklady i nakarmilam przez sen i zalozylam pieluche. Spal do 6 rano zjadl i spal dalej do 8:30. Dzis juz lepi...
  • Byłam u homeopatki z Rozalką, bo po wizycie u pediatry i wsmarowaniu w nią 2 opakowań kremu balneum zostały juz tylko maści sterydowe, a tego chciałam uniknąć jak najdłużej się da. Mała ma łuszczącą suchą skórę na główce - takie placki suche, strup na czole i brwiach, rany lekko zagojone za uszkami na karku i szyji, wysypkę na plecach i brzuszku i w zgięciach kolan. No i - odstawiamy wszystkie specyfiki typu oilatum i balneum - kąpiele w rozgotowanym siemieniu lnianym albo krochm...
  • Sama nie wiem po co ogladam zdjecia i czytam na temat Haiti.A do tego jak czytam głuie komentarze typu"czemu mam pomoc haiti?a oni nam pomogli w czasie powodzi w 97?"to az mnie niosi....a teraz caly czas mam przed oczami zdjecie na ktorym lezy cialo malutkiej dziewczynki kolo gruzow domu i wyje.Bez sensu.:(
  • Mam problem z kupieniem jej spodni. Znacie jakieś sklepy dla chudzielców??? Próbuje zanleśc coś na allegro, ale nie bardzo mogę coś na nią znaleśc. Ona ma w pasi ok 45cm i w biodrach, może 50cm. Spodnie które mają gumkę wyglądają na niej strasznie bo w biodrach mają dużo więcej. Nie wiem co z tym moim dzieckiem mam zrobic:(((
  • Hej dziewczyny, myslalam ,ze juz po chorobi Tymka, bylismy dzis nawet na kontroli u lekarza, powiedzial po osluchaniu, ze ok, ze wszystko ok, jednak od kilku dni zawsze po zagrzaniu sie, zjedzeniu czegos cieplego Tymek zaczyna kaslac , tak intensywnie ,ze az ma lzy w oczkach, to taki "szczekajacy" kaszel... co na to mozna podac? jak mu pomoc? Dajemy syropek: Malia, ale czy mozna cos jeszcze poradzic? Lekarz mowi ,ze jest ok... ale ten kaszel mnie przeraza...
  • o tych 4 kobietach zaraznych przy cesarskim cieciu paciorkowcem?w Krakowie w szpitalu MSWiA... az mi ciarki przeszly, jestem z Krakowa, nie wyobrazam sobie tego. 2 z nich nieprzytomne , przewiezione do innego szptala walcza o zycie....straszne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się