Dodaj do ulubionych

MOJA OLA MA STRASZNA GORACZKE

IP: *.* 04.03.03, 23:30
MOJA OLA MA STRASZNA GORACZKE...OD WCZORAJ,DOCHODZI JEJ NAWET 39...CIEZKO MI JA ZBIC...OPRUCZ TEGO ZADNYCH INNYCH OBJAWOW.CZY KTORAS Z WAS SPOTKAŁA SIE Z CZYMS TAKIM?ZWYLKE BYŁ JAKIS KATAR,KASZEL....A TU NIC!TYLKO TA PARSZYWA GORACZKA!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paulinapaulina Re: MOJA OLA MA STRASZNA GORACZKE IP: *.* 05.03.03, 00:06
      Jeżeli gorączka jest od wczoraj, to chyba warto trochę poczekać. Moje dziecko po trzech dniach gorączkowania wreszcie dostało okropnego kataru i kaszlu. W tym przypadku powitałam je radośnie, ponieważ uznałam, że w ten właśnie sposób choróbsko wyłazi. Ale to prawda, że dzisiejsze gorączki są trudne do zbicia.W moim przypadku pomogły bańki. Pozdrawiam!Paulina
    • Gość: sawlb Re: MOJA OLA MA STRASZNA GORACZKE IP: *.* 05.03.03, 00:10
      Irenko, w jakim wieku jest Ola?Moze to tzw 3-dniowka? Jak dlugo juz sie ta temperatura utrzymuje?Jesli chcesz ja zbic farmakologicznie to mozesz na zmiane stosowac lek zawierajacy paracetamol i inny zaw imbuprofen. Np paracetamol mozna podawac w odstepach 3-godzinnych,ale jesli temperatura znowu skacze to w miedzyczasie mozesz podac imbuprofen. Poza tym chlodne oklady na lydki (nie moga byc zimne by nie spowodowac drgawek a takie o normalnej temperaturze ciala). Mozesz tez, poczynajac od nozek,delikatnie schladzac ja gabka zmoczona w wodzie (temp jak wyzej). Ew zastosowac kapiel schladzajaca. Wtedy woda w wanience powinna byc jak najbardziej zblizona do jej obecnej temperatury ciala i stopniowo, bardzo powoli dolewasz chlodnej, tak by zeszlo do ok 36.6 st I tak czesto jak to konieczne,czyli gdy temperatura znowu skoczy, wtedy mozna powtorzyc,ew dla odmiany podac paracetamol.Mozliwe,ze przyczyna jest zapalenie ucha,ew drog moczowych.Wtedy jedynym widocznym objawem moze byc wlasnie goraczka. Moze lepiej wtedy skonsultowac sie z lekarzem.Na zabkowanie to to troche za wysokie.Chyba,ze w trakcie przyplatal sie jakis wirus. Mnostwo zdrowka dla OLi i trzymaj sie!!!
      • Gość: orla Re: MOJA OLA MA STRASZNA GORACZKE IP: *.* 05.03.03, 01:07
        Irenko!Dołączam się do postu Bogusi. My mieliśmy bardzo wysoką gorączkę nawet 41 stopni bez innych objawów. Pediatra zlecił badanie moczu, może warto to sprawdzić /nie wiem w jakim wieku jest Ola/. Może to trzydniówka, ale nabędziesz przekonania. U nas podejrzany był układ moczowy i uszy.Używaj paracetamolu /chyba co 4 godziny i do 4 razy na dobę/, a jeśli po nim wzrośnie gorączka szybciej niż można podać kolejną dawkę, to podaj ibufen /jak pisze Bogusia/.Życzę Oli zdrowia!Pozdrawiam Ania
    • Gość: Meggy Re: MOJA OLA MA STRASZNA GORACZKE IP: *.* 05.03.03, 00:13
      Irena, to moze byc jakas infekcja. Moja Megan tez kilka dni temu przeszla taka goraczke. Zaczela sie nagle, wieczorem i trwala przez 3 dni (ok.40-41 stopni). Najgorzej bylo wieczorami i w noce. Tez bylo mi trudno te goraczke zbic. Potem jak reka odjal goraczka jej przeszla i nastepnego dnia pojawila sie wysypka na ciele. To byla trzydniowka, moze Twoja corcia tez to akurat przechodzi? Jesli nie ma innych objawow, to zbijaj malej goraczke paracetamolem w czopku i dawj duzo pic. Mozesz tez robic oklady z zimnej wody na lydki i z chlodnej wody na czolo. Mozesz isc z mala do lekarza, ale jesli nie ma nic innego, to pewnie powie Ci to samo. Tylko obserwuj Ole, czy nie pojawiaja sie jakies nowe objawy, wtedy to juz nie czekaj, tylko lec do lekarza. Trzymaj sie i daj znac, co sie dzieje.Magda
      • Gość: Meggy Re: MOJA OLA MA STRASZNA GORACZKE IP: *.* 05.03.03, 00:15
        Bogusia ma racje, oklady na lydki nie moga byc zbyt zimne, przepraszam za pomylke.Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka