strupek

(4 wyniki)
  • Hej, moj obecny tymczas ma stupki na skorze. Jest ich calkiem sporo, tym bardziej, ze jak porownam go z innymi kotami, ktore nigdy ich nie mialy, to... No i teraz: wyslalam kociaka do weta by go zbadal i obmacal. Kociak wrocil z diagnioza, ze to w sumie nic takiego. Ze podobno ma delikatna skore, ktora w taki sposob sie goi po walkach na pazury z braciszkiem. I niby w porzadku, ale one ciagle sa! Wiem, ze metnie pisze, ale moze ktos ma 6 zmysl i wie co to moze byc?
  • Na ciałku mojej koty,a właściwie trzech z tym,że jedna ma tego sporo, pojawiły się dziwne strupki.Wyglądają jak ranki po zadrapaniu lub jakby skórka pękła.Są suche,nic się z nich nie sączy,nie widać ich,dopiero po rozgarnięciu sierści,są różnej wielkości.Koty zachowują się normalnie,nie drapią,myją jak zwykle.Nie mają pcheł,uszka czyste.Jestem przerażona, obawiam się,że czymś się zaraziły,bo są wychodzące,albo jedna coś złapała i zaraża inne.Nie wiem,jak wygląda świerzb skóry- tego boję si...
  • Pies podobno tak, ale kot? Nie ma żadnej wydzieliny czy kataru, po prostu lekko wilgotny nosek. I jeszcze jedno - czasem kicia ma w nosku niewielkie ciemne strupki, jakby coś zakrzepłego? Nie ma żadnych złych objawów, normalnie je, załatwia się, bawi.
  • Burek ma wyrwany kawał skóry :( tzn krew się nie leje, bo to już strupek, ale wygląda, łeee, strasznie :( moje koty się kochają, ale czasem się tłuką. i to dość mocno. Kota im pewniej się czuje u mnie (a już czuje się bardzo pewnie), tym bardziej się rozbestwia. Tłucze Burasa aż kłaki lecą. on ją zresztą też. ostatnio zobaczyłam, że koty (oba) mają takie jakby strupki nieduże, punktowe gdzieniegdzie. w panice od razu oba do weta, bo pierwsza myśl to jakaś następna choroba... Ale weta powiedzi...
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się