suczka

(220 wyników)
  • Moja 4.5-letnia suczka kundelek w zeszły piątek została wysterylizowana. Dzisiaj mija 3 dzień i trochę się martwię, bo nie chce wychodzić na spacery. Muszę ją wynosić - jak już jest na dworze to biegnie, merda ogonem, ale od bloku odchodzi tylko kilkanaście kroków i zaraz chce wracać. Przed zabiegiem szalała z radości, kiedy tylko brałam smycz. Nie chodzi mi o to, aby biegała i skakała,bo wiem, że niewskazane są długie i forsowne spacery. Zastanawiam się, czy nie jest to wina ubranka, które ...
  • Od kilkunastu dni moja suczka strasznie cierpi, schudła i opada z sił. Nie chce za bardzo jeść a jeśli już cokolwiek zje to naciąga ją na wymioty. Dużo pije. Widać gołym okiem że coś ją boli, bo czasem popiskuje i kręci się w kółko po pokoju. Wyniki przedstawiają się następująco jak na zdjęciach, może ktoś z was pomoże mi je zinterpretować. Lekarz mówi że coś nie w porządku z wątrobą a badanie dopochwowe wykazało dużą ilość mięśniaków. Suczka ma około 10 lat. Robiono również badanie moczu a...
  • witam wszystkich, wczoraj moja suczka ( około dwuletnia) miała zabieg sterylizacji. Rana jest ok. 3 cm, ma założone 2 szwy ( nie rozpuszczalne ) .W czasie zabiegu sunia miała krwotok w związku z podobno rozpoczynającą się cieczką ( o czym nie wiedziałam :() . Wygląda na to że wszystko jest w porządku, Bianca ma założony kubraczek żeby nie interesowała się szwami. Wczoraj wypiła już troszkę wody, kilka razy zrobiła siku , zjadła wieczorem jedną saszetkę karmy RC dla rekonwalesce...
  • Witam Mam pytanie odnośnie wcześniejszego podrodu u suczek. Moja suczka cocker spaniel pokryta skutecznie była 22 X 2008, termin przewiduję na 24 XII 2008 ale wczoraj i dzisisj jakoś dziwnie sie zachowuje - musze ją puszczać na dwór bardzo czesto oddaje mocz czy to jakies objawy - wcześniejszego rozwiązania?? Weterynarz stwierdził ze pewnie psiaki uciskają na pecherz..... Nie wiem czy moze ograniczyć picie suczce?
  • Suczka spaniel-mieszaniec, 14 lat, od roku cierpi na guzy sutkow, stan ogolny byl dobry. Lekarz weterynarii stwierdzil, ze nie zaleca operacji ze wzgledu na wiek. Ostatnio jeden z guzow powiekszyl sie do wielkosci pomaranczy i ma dziwny nieregularny ksztalt. Od kilku dni suczka nie chce juz wychodzic na spacery i bardzo szybko oddycha. Obawiam sie, ze to nie wrozy niczego dobrego. Czy to oddychanie moze miec zwiazek z guzami? Zaczyna jej sie tez cieczka. Wybieram sie z nia do lek...
  • witam. moja sunia ma dopiero 8 miesięcy i nie miała jeszcze pierwszej cieczki. wybiegam trochę w przyszłość, ale czy są inne metody antykoncepcji dla psów niż sterylizacja? nie chciałabym jej sterylizować, ale też nie zamierzam jej (jak na tę chwilę) dopuszczać. bardzo proszę o poradę. dziękuję
  • czy zdarzylo sie cos takiego waszej suczce badz wiecie o takich przypadkach,to prosze napiszcie:((z gory dziekuje
  • Witam, mam problem z moją cztero letnią suczką rasy sznaucer miniatura, kiedy robi siku pierwszy raz po wyjściu z domu wszystko jest ok ale następny raz po kilku minutach mocz ma zabarwienie czerwone, dodam że potrafi sikać na czerwono co kilka minut po kilka kropelek . Może ktoś wie jaki jest problem. Dziękuję
  • Suczka Beagle mojej corki, ktora skonczy w maju 2 lata, miala ostatnia cieczke w sierpniu. Czy cos z nia nie tak? Od pewnego czasu wykonuje ruchy kopulacyjne-podoba jej sie ludzka noga. Czy to cos znaczy? Zdarza sie u suk? Kiedy jej przejdzie?
  • witam, moja 8-miesieczna suczka york przechodzi wlasnie cieczke, dzis mija 11 dzien i od wczoraj zanika krwawienie, rano bylo czysciutko (nosi majtki z wkladka). poniewaz mamy tez psa, izolujemy je od samego poczatku i nie wiem kiedy moge uznac, ze juz sunia nie moze zajsc w ciaze? czy sa jakies symptomy, nie wiem tez czy ustanie krwawienia to taki znak? i czy cieczka moze trwac tylko ok. 10 dni czy dluzej?
  • Mam obecnie 10- letnią kundelkę i 7 szczeniaków Amstaff,które są u moich rodziców na wsi.. Aczkolwiek mieszkają w domu- nie w kojcach!!!!!!!!! Mamy dla nich domy, przyszli właściciele mają odebrać Maluchy po skończonym 8 tygodniu.. No a my zakochaliśmy się w jednym z Maluszków i chcielibyśmy go wziąć do siebie, decyzja jest przemyślana, damy radę z wychowaniem (bo w końcu mamy już trzy pieski tej rasy,są świetnie ułożone, mądre itp) No ale czy nasza sunia,która jest z nami tyle lat zaakceptuj...
  • Witam,moja mlodsza suczka została pogryziona przez drugiego psa.Ran nie widac,ale zauwazyłam u niej z poczatku czerwony(wczoraj) a dzisiaj rudy mocz.Dodam ,ze pogryzienie bylo w okolicach drug rodnych :( Czy moglo dojsc do jakiegos urazu wewnetrznego?Bardzo prosze o szybka rade,czy jest to niebezpieczne... Dziekuje Wiki
  • Witam Moja 8letnia suczka czesto ma biegunki,nie moze jesc specjlanie gotowanych posilkow(makaron,ryz z mieskiem,a puszka w szczegolnosci odpada)bo odrazu biegunki ma.Ostatnio nie gotowalismy jej,a biegunka sie pojawila i nadodatek temperatura 40,2.Ma bardzo wzdety brzuszek.POszlismy do weterynarza,dokladnie niewiadomo co jej jest,bo pluca zdrowe,gardlo tez.Dostala 4 zaszczyki nad ogonem.A jesli o tym mozwa to jestesmy bardzo uczeleni na zaszczyki bo mielismy kota ktory mial zapalenie ...
  • Mam kundelka, suczkę, od zawsze była moim psem, ja się nią zajmowałam itp, itp. Niestety moja sunia (jak to się często zdarza) woli mojego ojca ode mnie. Może dlatego że on ma cięższy ton głosu, nie wiem. Wiem natomiast że tego nie da się już odwrócić. Problem pojawia się inny, za niedaleki czas ja i mój partner przeprowadzamy się do naszego mieszkania i zabieramy suczkę ze sobą. Ona odwiedzała już to mieszkanie, ale nie czuje się tam jak w domu. Mianowicie boi się zostać tam sama. To z...
  • Witam, mam suczkę, która ponad 3 tygodnie temu urodziła śliczne maleństwa, szczeniaczki są słodkie i zdrowe natomiast sunia od ponad tygodnia bardzo dużo pije potrafi wypić całą miskę wody po czym po ok 30 minutach znowu woła? nie wytrzymuje też całej nocy i zawsze w kuchni mam rano ogromną ale to ogromną kałuże a mocz jest praktycznie przezroczysty, a podczas spaceru potrafi się załatwić 3-5 razy. Boje się że to jakiś problem z nerkami. Jeżeli ktoś może pomóc to czekam na odpowiedzi. Dziękuj...
  • Witam! Proszę Ekspertki o opinię. Mam 11-letnią suczkę, sznaucerkę średnią w doskonałej kondycji. Kilka dni temu byliśmy u weterynarza, poza rutynowymi szczepieniami, powodami były też: guzek w okolicy sutka i narośl na oku. Pani weterynarz zaleciła usunięcie zarówno narośli na oku jak i guzka (gruczolaka) i zasugerowała sterylizację, mówiąc, że niewykonanie sterylizacji w tej sytuacji byłoby w zasadzie "błędem w sztuce", ponieważ gruczolaki są hormonozależne, a i też ze względu na wiek p...
  • 1 stycznia z posesji na Służewcu wydostały się dwa psy : 2-LETNI podpalany OWCZAREK niemiecki z tatuażem w uchu nr A241 wabi się Dakar, być może trzyma się z wilkowatą czarną lekko podpalaną kudłatą 7 m-czną suczką Vegą. Jeśli ktoś je przetrzymuje proszę o kontakt. Bardzo za nimi tęsknimy Pies będzie wymagał dalszego leczenia, a suczka może być szczenna. Zwrócę koszty. NAGRODA !!! Karolina R. tel. kom. 0-501-442-366 (proszę dać choćby sygnał na komórkę a ja oddzwonię!) tel. (2...
  • Od dwoch lat u mojej, obecnie 12,5-letniej suczki zaczely pojawiac sie drobne guzki w okolicy sutka. Suczka spaniel-mieszaniec. Teraz sie powiekszyly, a przed cieczka sa jeszcze wieksze. Weterynarz stwierdzil, ze to jest nowotwor, ale o stopniu zlosliwosci moze powiedziec dopiero po operacji usuniecia guzow, poniewaz sama biopsja moze tego nie wykazac. Wczesniej chce zrobic przeswietlenie pluc, czy nie ma przerzutow. Przy okazji wyciecia guzow, zaleca wykastrowanie. Narazie suc...
  • Witam, niedługo minie rok jak mamy sunię w domu, którą przygarnęliśmy ze schroniska. Biorąc ją ze schroniska nie była wysterylizowana, bo była za mała. Zawsze uważałam, ze suczkę należy wysterylizować! Ale ostatnio zacząłam mieć obawy, że mogę jej zrobić krzywdę. Byłam u weterynarza, który poinformował mnie, że suczka jest z wilczurowatych (mieszaniec) i jest duże prawdopodobieństwo, że będzie miała po zabiegu problemy z trzymaniem moczu. Za jakiś czas ten sam weterynarz powiedz...
  • moja suczka ma 5 lat , 2.5 roku temu była sterylizowana , w zeszłym roku zaczęła śmierdzieć pierwszy raz , to było lato tak jak teraz , dlatego kojarzę z upałami wetka zbadała ją i powiedziała że nic jej nie jest zaleciła szampon siarkowy( shadog) dla psów i smród minął w tym roku chyba razem z upałami smród wrócił nie pomagają kąpiele tym siarkowym szamponem , kupiłam u wetki jeszcze taki antyseptyczny ( Hexoderm) i dalej nic nie pomaga jej dieta głównie to karma chapi i serc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się