suczka

(9 wyników)
  • Niedługo zamieszka z nami nowy domownik- sznaucerek miniaturowy. Niestety, to niedługo wciąż się odwleka, bo nie możemy zdecydować, czy to powinien być piesek, czy suczka. Czy piesek będzie podlewał krzaki, czy będzie agresywny? A suczka? Czy kiedy ma cieczkę, to jest bardzo uciążliwe? No i te urojone ciąze... Bardzo proszę, napiszcie mi, jakie są Wasze doswiadczenia w tej kwiestii, będę Wam bardzo wdzieczna Pozdrawiam-Ulka
  • moja 6-cio letnia suczka porwala ostatnio foczke-zabawke i ubzdurala sobie, ze to jej dziecko. Nigdzie sie bez niej nie rusza, caly czas lezy w kojcu i sie do niej przytula. Nie bylby to problem, ale Siunka nie za bardzo chce juz wychodzic na dwor, nawet zeby sie zalatwic. Zabiera ze soba foczke i nie wie co z nia na ogrodku zrobic, wiec wraca do domu bez zalatwiania. Jak delikatnie odebrac jej "dzieciatko", zeby to nie bylo dla niej przykre. Dodam, ze siunka nie miala cieczki, wiec nie...
  • Witajcie, Niedawno, razem z moją roczną już goldenką, przeniosłam się z bloku do domu z ogrodem. Początkowo ogród dla suni to był raj, teraz mam wrażenie, że się nudzi (ta masa wykopanych dołów...). Postanowiliśmy wziąć do towarzystwa drugiego psa i tak w ostatni piątek pojawiła się 4 mies. goldenka. Mam parę pytań: 1. „Stara” sunia bardzo podgryza (dusi, szarpie) małą. Nie przeszkadzam im w tym, niech ustalą hierarchię, ale ile to może potrwać? Co, jeśli nie uda im ...
  • Mam na koncie wiele własnych i podwórkowych wysterylizowanych okotek, ale mam tez i dwie suczki, którym od dwóch lat podaję zastrzyki antykoncepcyjne. Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby je wysterylizować , zetknęlam sie bowiem z opinią, że dłuższe podawanie środkó antykoncepcyjnych bardzo prawdopodobnie skończy sie ropomaciczem. Czy macie jakies doswiadczenia w tym względzie?
  • Przywiązany pod sklepem pies skoczył nagle z zębami na moją suczkę. Nie miał kagańca. Malutka była na smyczy więc ją błyskawicznie odciągnęłam i nic się nie stało. Zaczekałam aż wyjdzie właściciel - okazała się nim starsza pani i poinformowałam o incydencie. A na to kobita do mnie - co ja na to poradzę, on takich małych nie lubi! Jestem zdruzgotana. Powiedziałam tej pani, że jeśli jeszcze raz zobaczę tego psa pod sklepem, na długiej lince i bez kagańca to zawiadomię policję i stra...
  • Moja Kreska po operacji sterylizacji dostala zapasci i umarla. Tak sucho to brzmi, a dla mnie to tragedia. Jestem zalamana, wokol mnie jej kocyk, miski, zabawki, kosci. Takie moje sloneczko, promyczek to byl i nie wiem, jak ja teraz bede funkcjoowac - to byla taka naprawde, naprawde moja najlpesza przyjaciolka. Miala 6 lat, wczesniej przezyla dwa zabiegi pod narkoza bez problemu, a dzis... Jestem zrozpaczona, tak mnie serce sciska, tak smutno. Wracalam od weta ze smycza w reku i p...
  • Jestem wlascicielem czteroletniego PAPILONA,ktory znaczy teren w domu.Czy kastracja pomoze usunac ten problem??? Bardzo dziekuje za opinie na ten temat. Pozdrawiam. dirtyglad
  • [Pisałam też na forum Weterynaria, przepraszam, jeśli ktoś się znudzi :)] Witajcie. Jakiś czas temu pisałam, że czeka mnie miesięczna tułaczka między sprzedażą mieszkania a wprowadzeniem się do domu i bałam się, jak moja 9mies. suczka to zniesie. Od 3 dni mieszkamy u rodziców i tak się składa, że mój tato nauczyciel ma wakacje i spedza z nią mnóstwo czasu. I wydaje się, że suczka woli jego niż nas: nie wita się po naszym powrocie, zawsze z nami spała a teraz noc spędza w sypialni r...
  • To było tak- moja Duśka raz i drugi przyprowadziła mi swoją koleżankę ze wsi.Przemiły psiak. Trochę chudy, zapchlony i skołtuniony. Wyczesałam, odkarmiłam, odpchliłam-suczka przebywałam u nas całe dnie- wieczorem odprowadzałam ją do sąsiadów.Kiedy po raz kolejny usłyszałam, ze dostaje lanie ( głównie za podbieranie kurom jajek) nie wytrzymaliśmy z mężem...Od lipca sunia jest u nas- akurat miała cieczkę, więc dobrze się stało, bo mogliśmy ją upilnować.Poprzedni właściciel zaaplikow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się