Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      szafki

szafki

(109 wyników)
    • witam, próbuję urządzić kuchnię z aneksem. mam problem z szafkami górnymi. odległość od okna do ściany, na której mają wisieć meble, wynosi zaledwie 24,5 cm. czy ktoś z was ma takie wąskie szafki? i czy udało mu sie jakimś cudem dobrać do nich teleskopowy okap? myśleliśmy już o zrobieniu szafek tylko do pewnej części ściany zamiast dochodzących do okna, lub o zakończeniu szafek półkami otwartymi, bo na pewno musimy jakieś górne szafki mieć, ale nie bardzo wiemy jak to będzie wyglądać. jeśli k...
    • Witam! Kupiłem listwę do zawieszania szafek, ale nie wiem jak ją umocować, nie jest symetryczna, jedno wytłoczenie jest dłuższe i proste, drugie bardziej wygięte i teraz które ma być na górze, czyli na której krawędzi mają opierać się zawieszki szafki? (w sklepie taż ekspedientka nie wiedziała). pozdrawiam.
    • Witam i od razu mowie ze nie znam sie na meblach, stad moj opis bedzie mocno amatorski:) Mam szafki w kuchni z płyty z okleina a'la metal (daleko jej do metalu). Ostatnio z wielu szafek, zwlaszcza przy piekarniku, ale i nie tylko, zaczela mi odchodzic ta okleina. W niektorych miejscach mozna normalnie pociagnac i cala okleina zejdzie. Wyglada to tak jakby pod spodem w ogole kleju nie bylo. Pod okleina jest cos a'la drewno (nie wiem jaki rodzaj to plyty). Moje pytanie - czy mozna zerwac ta ...
    • Czy jest jakiś sposób na obliczenie wymiaru frontu do szafki narożnej 90/90 ściętej na głębokości 53 cm ?
    • W ramach remontu zmienił mi się kształt aneksu kuchennego. Do istniejącej ceglanej ściany dostawiony został kawałek ścianki z płyty gipskartonowej. W międzyczasie jak to w życiu zmieniła się koncepcja rozkładu kuchni i pojawił się problem. W założeniach na dostawionej ściance miały "wisieć" płytki i ewentualnie lekki okap kuchenny. Obecna koncepcja zakłada że zawieszona tam będzie szafka zawierająca okap. A jak szafka to można coś w nią włożyć itd... Zastanawiam się co mogę zrobić aby taka sz...
    • Niedługo odbieram mieszkanie od dewelopera, który ściany działowe budował z Multigipsu.... Pytanie: czy mogę na takie ścianie (grubość będzie 8cm - ściana oddziela aneks od łazienki) zamontować normalnie szafki kuchenne w ilości 3 lub w porywach 4 (takie typowe z IKEA) i jakie kołki przygotować dla ekipy monterskiej ;-) Dzięki za odp.
    • Po namysłach stwierdziłam, że tu tyle życzliwych osób i do tego z pomyślunkiem, że z pewnością mi pomożecie. Przez ostatni rok bardzo chorowałam i wszystkie pieniądze przeznaczone na remont jak i wszelkie uciechy pochłonęlo leczenie. Chcę więc teraz sama odnowić stare szafki i lodówkę. W tej chwili szafki są oklejone taka samoprzylepna okleina (taka z połyskiem,jak można spotkać w sklepach w rolkach). Chcę to zerwać, pomalować i zrobić decoupage. Zaczęły się "schody", bo klej ...
    • Między kuchnią i WC mam ściankę działową w cegły dziurawki ułożoną wozówkowo czyli grubość ściany wynosi 6,5cm. Czy na takiej ścianie można wieszać szafki kuchenne? To dość spore obciążenie a nie chciałbym, żeby się coś złego ze ścianą działo. I w WC i w kuchni na tej ścianie będą kafelki. Nie chciałbym, żeby z powodu odkształceń zaczęły odpadać. Nie mówiąc już o pękaniu ściany. Mam uzasadnione wątpliwości czy przesadzam i mogę spokojnie wieszać?
    • Planuję samodzielny remont i kłopotem jest dla mnie stara szafka, która została wbudowana we wnękę. Chciałabym wyłożyć całą ścianę kafelkami i dlatego mi ona przeszkadza. Czy mam ją zamurować i wtedy stawiać regipsy, czy nie murować i regipsy umocować na metalowych stelażach. Jeżeli ktoś był w podobnej sytuacji lub ma jakiś pomysł, proszę o rady:)
    • Remontuje dom, musze szybko sie tam wprowadzic. Nie mam w tej chwili czasu i koncepcji na "dopieszczanie" kuchni, bieganie za kafelkami, ect,. Poradzcie prosze co moge zrobic ze sciana nad szafkami stojacymi w kuchni, aby moc utrzymac te powierzchnie w przyzwoitym stanie. Dodam tylko, ze obecnie na tynki kladziona jest gladz. Dzieki za wszelkie podpowiedzi Aga
    • Nad lustrem w łazience mam szafkę. Chcę w jej dnie wyciąć otwory i zamocować w nich oprawy halogenowe. Jaka powinna być minimalna odległość od góry oprawki do wiszącej nad nią półki (na której można coś będzie postawić, bo jak rozumiem na dolnej półce - tej z oprawami nic nie postawię). A może jakieś inne rozwiązanie ktoś zaproponuje.
    • Mam problem z frontami szafek w kuchni. Jakiś czas temu postanowiłam zmienić same fronty kuchenne, przyszli panowie, ustaliliśmy cenę, wybrałam z katalogu GŁADKIE, proste, bez ozdobników fronty z MDF, podałam symbol - W2 się nazywały. W wyniku pomyłki (trudno ustalić, czy to ja źle powiedziałam symbol, czy pracownik źle zapisał) przyszły fronty w dobrych kolorach ale całkiem inny wzór - U2 się nazywa!!!! O matko! gorzej być nie mogło, mam kuchnię całą w frezowanych frontach, za każdym r...
    • Mam pytanie czy mozna zabudowac grzejnik w kuchni szafkami kuchennymi zostawiajac mu troszke miejsca (20 cm) i montujac kratke wentylacyjna w blacie do zeby mimo wszystko w jakis dosc ograniczony sposob spelnial swoja funkcje? kuchnia ma 9 m w nowym nowym mieszkaniu. Teoretycznie grzejnik w kuchni jest przewaznie skrecony bo w kuchni zazwyczaj jest cieplo! no wlasnie a jak to wyglada w praktyce??? moze ktos mam podobne doswiadczenia??? Znacznie popawi mi to ilosc miejsca w kuchni tylko...
    • Szukam stolarza, który wykona szafkę łazienkową za przystepna cenę. Czy znacie kogoś solidnego i godnego polecenia?
    • Czesc !Poradźcie mi proszę w sprawie szafek w łazience.Po poprzednich włascicielach "odziedziczyliśmy"szafki w łazience- chyba z płyty pilśniowej z okleina w okropnym kolorze.Juz nie mogę na nie patrzeć,muszę jakoś je odnowic-zmienic kolor,czy okleic, bo na remont całej łazienki nas nie stać.Czy dałoby się zetrzeć okleine i pomalować szafki,jakich farb użyć.A może lepsza byłaby okleina??Może macie własne doświadczenia w tej sprawie.
    • Witam, Wilokrotnie widziałam w czasopismach szafki (kuchenne i łazienkowe głównie) które były murowane z cegieł i jedynie przody były drewniane. Jedyny opis obrazka to było, że użyto cegły budowlenej, którą wyczyszczona ścierakiem i pomalowano imprgnatem. Prosze Was o pomoc: czy moge uzyć każdej (jakiejkolwiek) cegły budowlanej i jakiego impregantu mam szukać? Czym mam czyścic te cegły? Może ktoś z Was budował szafki i chciałby podzielić się cennymi uwagami? Pozdrawiam, kajusia
    • Mam dylemat z umieszczeniem gniazdek pod szafkami kuchennymi nad blatem roboczym (84 cm nad podłogą). Pierwsze gniazdko do włączania lodówki. Czy jako włączone raz na zawsze można ukryć np. w stojącej obok szafce? Czy musi być nad blatem, podobnie jak to drugie (podwójne) do czajnika i miksera itp? Jak najwygodniej go umieścić? Nad samym blatem, w połowie odległości szafki stojącej i wiszącej, czy pod samą wiszącą? Muszę już wypuścić kable, bo zaczynam kafelkować płytkami 10 X 10 ...
    • Drugie pytanko... Na jakiej wysokosci powinnam zakonczyc szafki kuchenne? Chcialabym gora puscic wystajacy panel z lampkami, no i nad szafkami wyciagnac drut do podlaczenia tych swiatelek, ale totalnie nie mam pojecia, na jakiej wysokosci wyciagnac ten drut, zeby wyszedl nad szafkami... Czy ktos moze mi pomoc. Czy jak wyciagne na 2,2 to nie bedzie za nisko/za wysoko? Pomieszczenie ma 2,5 wysokosci... Pozdr
    • Witam, mam nastepujący problem: kupiłem meble kuchenne: szare fronty z MDF + białe korpusy z płyty wiórowej oklejonej białym czymś (laminatem???) Postanowiłem pomalować widoczne krawędzie i boki korpusów na szaro, żeby pasowały do frontów. W tym celu zakupilem farbę ftalową do drewna i metalu Nobiles i wałkiem pomalowałem korpus. Niestety, o ile po 2 malowaniach farba nawet dobrze pokryła, to po dwóch dniach od malowania jest nadal lepka i ma obrzydliwy połysk - znajomy ...
    • Witam, Mam pytanie - może znacie kogoś kto wykonuje meblełazienkowe na zamówienie?? W Warszawie. Będę wdzięczny za wszystkie namiary !! pozdr, K

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się