Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      szafki

szafki

(338 wyników)
    • Czy orientujecie się gdzie znaleźć szafkę głębokości (od ściany) około 40 cm oraz umywalkę do tego - tak aby całość była głębokości około 44 -45 cm? Umywalka będzie tuż po lewej stronie od wejścia do łazienki - stąd te obwarowania. Może to być umywalka stawiana na blat, wpuszczana w blat itp. Szukam szerokości szafki od 55 do 80 cm. Bardzo Was proszę o pomoc. Łazienka jest mała, a szafka się przyda, żeby pochować zbędne rzeczy.
    • Moja kuchnia będzie kuchnią otwartą. Aby ograniczyć ilość szafek narożnych wymyśliłam, że w rzędzie szafek oddzielających kuchnię od pokoju jedna z szafek będzie otwierana od strony pokoju. Nie wiem czy klarowanie wyjaśniłam o co mi chodzi, więc załączam rysunek: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2993094,2,1,szafka.html (proszę nie dziwić się proporcjom, rysunek powstał na szybko, na potrzeby tego wątku). Czy ktoś ma takie rozwiązanie w swojej kuchni i dało się to zrobić estetycznie? (ład...
    • zdecydowalismy, na dniach zamawiamy. mam pytanie o szafki. Z jakich jestescie najbardziej zadowoleni. Szafki stojace z szufladami? Sprawdzaja sie? A scienne otwierane do gory? My chcemy aby, otwieraly sie jednak w bok, nei do gory. Co radzicie?
    • hej, co polecacie do czyszczenia szafek lakierowanych żeby się powierzchnia nie rysowała? Jakieś specjalne środki i szmatki macie sprawdzne czy po prostu woda z płynem i jakaś miękka gąbeczka?
    • Witam. Za tydzien planujemy zrobic lazienke w naszym nowym domku. Na scianie beda plytki 30/60 bialy polysk, ale tam gdzie bedzie kibelek i szafka z umywalka beda plytki czerowne. Rowniez w prysznicu beda plytki czerwone. Podloga bedzie siwa. I tak sie zastanwiam nad ta szafka jaki koilor kupic. Na tle czerownych plytek najbardziej pasowalaby mi szafka czarna z po0lyskiem. Ale droga jest 850zl, a szafka brazowa kosztuje 550zl. Ale zastanaiwam sie czy ten braz na tle czerownym bedzie pasowa. A...
    • Chciałabym zrobić sobie kuchnie nowoczesną i robiącą wrażenie, obejrzałam już chyba miliony zdjęć, i co ? wszystko to samo :( możecie ocenić całą kuchnię a w szczególności górne szafki ? z nimi mam największy problem, podpowiedzi co do tych szafek mile widziane. Buziaki, poniżej link do zdjęć fotoforum.gazeta.pl/5,2,fantaghiro82.html
    • Witam, co myślicie o połączeniu zieleni i brązu (hebanu) jako fronty lakierowane do szafek kuchennych? zielony fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1944437,2,2,Zdjecie0115 brąz (heban) fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1944435,2,1,Zdjecie0114 Zielony chcę zrobić na górnych szafkach, a hebanowy na dolnych. Czy jest to dobre połączenie? Widziałem coś wcześniej podobnego, ale zielony był trochę inny (bardziej z żółć), a brąz chyba wenge i fronty nie były lakierowane
    • Czy ktoś ma? Jak się sprawuje? Jakiej firmy i ile kosztuje. Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
    • Będę wdzięczna za informację, gdzie mogłabym jeszcze dostać nowe lub uzywane szafki do kuchni z zestawu formix LISA. Firma Forte już nie produkuje i poleciła mi radzić sobie samej... (fajna firma....) Jeśli ktoś z Was może mi pomóc...PLS
    • Jestem na etapie wykończenia łazienki i mam problem jakie powinny być szafki. Łazienka jest malutka w kawalerce więc będzie w niej szafka pod umywalkę i dwa słupki. Boje się ciemniejszych mebli np. orzech, a jasne brzozowe lub białe mogą sprawić że będzie mdło. Poradźcie proszę jakimi dodatkami ją wykończyć. Zdjęcia łazienki: images50.fotosik.pl/237/dc531a8f4a5769f7.jpg images37.fotosik.pl/232/5cdad2e1d0045fdd.jpg images47.fotosik.pl/237/1ccaaccd78a27f97.jpg images41.fotosik.pl/233...
    • Chodzi mi konkretnie o to, czy górne szafki mają nachodzić na kafelki. Mam zamiar wziąć meble i montażystów z IKEA. Nie wiem jednak jak oni wieszają szafki - czy na tradycyjne haki czy na specjalną listwę. Jeśli na listwie to ona trochę od ściany odstaje i wtedy to "nachodzenie " szafki na kafel wyrównuje ewent. nierówność. Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam o co mi chodzi... Może wypowie się ktoś kto takie rozwiązanie stosował? dziękuję :)
    • ile to jest 50? 60cm?
    • Właśnie jestem w trakcie projektowania kuchni i zastanawiam się czy takie szafki są wygodne w codziennym użyciu.
    • Stoję właśnie przed dylematem wyboru mebli do kuchni. Zabudowa będzie w kształcie L z narożnym zlewem. Zastanawiam się jaki typ szafek jest najbardziej praktyczny w użytkowaniu, bo wybór w sklepach jest naprawdę szeroki. Czy warto większość typowych szafek zastąpić szufladami zarówno głębokimi jak i płytkimi, czy warto stosować wysokie szafki cargo, czy może jednak pozostać w większości przy tradycyjnych. Prośba do użytkowników - jaki typ szafek do czego jest najlepszy tzn.co np...
    • właśnie planuję remont kuchni, niestety nie stać mnie na zakup nowych mebli, dlatego wymieniam, tylko to co potrzebne. Poprzedni blat - pamiętający jeszcze czasy Gierka - zgnił, jaki blat wstawić na to miejsce. Zaznaczam, że kuchnia będzie w kolorze jasnego błękitu, a szafki będą białe. Na ścianę między blatem/kuchenką/zlewem a podwieszanymi szafkami, chciałabym położyć COŚ, co zabezpieczy ścianę przed wilgocią. wiem, że płytki to najprostsze rozwiązanie, ale szczerze mówiąc mam ich już doś...
    • Co zamiast kafelek między szafkami w kuchni? Czekam na propozycje?
    • Czy znajdę gdzieś ociekacz/suszarkę do naczyń do szafki 90cm?? Przeglądałam tysiące ociekaczy, ale wszystkie są małe, ok 40-50cm.
    • Witam! Chciałabym odnowić szafki w kuchni tzn, przemalować fronty ale tak naprawdę to nie bardzo wiem od czego zacząć, jakiej farby użyć, czy po farbie należy pomalować je również lakierem ( jakim ? ) aby farba nie odpryskiwała? Pomóżcie bo już na stare szafki patrzeć nie mogę a nie bardzo mogę pozwolić sobie na wymianę kuchni na nową. Szafki są proste bez żłobień czyli płyta meblowa w kolorze marmuru. Chciałabym przemalować je na biało ale boję się, że po jakimś czasie zżółkną mi. Czy j...
    • Pytam te z Was, ktore maja w szafce kuchennej takie obrotowe kolo na garnki. Podoba mi sie takie rozwiazanie, ale slysze opinie ze to jest zbedny bajer, niepraktyczne, malo pojemne, itp. Jestem wlasnie na etapie remontu kuchni i finalizowania projektu mebli. I sie wlasnie musze zdecydowalac (najlepiej dzisiaj) czy chce to kolo w szafce naroznej czy nie. Dodam ze mam mieszkanie w bloku i kuchnie mala, wiec chce ja optymalnie wykorzystac. Czekam na opinie.
    • Witam, Bardzo prosze o info z czego zrobic blat szafki lazienkowej? czy sa specjalne plyty jesli tak to jakie? Poprzednio mialam zwykla wiorowa i mimo uwazania po ok roku spuchla w najbardziej narazonym miejscu. Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się