-
Czy orientujecie się gdzie znaleźć szafkę głębokości (od ściany) około 40 cm oraz umywalkę do tego - tak aby całość była głębokości około 44 -45 cm? Umywalka będzie tuż po lewej stronie od wejścia do łazienki - stąd te obwarowania.
Może to być umywalka stawiana na blat, wpuszczana w blat itp. Szukam szerokości szafki od 55 do 80 cm.
Bardzo Was proszę o pomoc. Łazienka jest mała, a szafka się przyda, żeby pochować zbędne rzeczy.
-
Moja kuchnia będzie kuchnią otwartą.
Aby ograniczyć ilość szafek narożnych wymyśliłam, że w rzędzie szafek oddzielających kuchnię od pokoju jedna z szafek będzie otwierana od strony pokoju.
Nie wiem czy klarowanie wyjaśniłam o co mi chodzi, więc załączam rysunek: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2993094,2,1,szafka.html (proszę nie dziwić się proporcjom, rysunek powstał na szybko, na potrzeby tego wątku).
Czy ktoś ma takie rozwiązanie w swojej kuchni i dało się to zrobić estetycznie? (ład...
-
zdecydowalismy, na dniach zamawiamy. mam pytanie o szafki. Z jakich jestescie najbardziej zadowoleni. Szafki stojace z szufladami? Sprawdzaja sie? A scienne otwierane do gory? My chcemy aby, otwieraly sie jednak w bok, nei do gory. Co radzicie?
-
hej, co polecacie do czyszczenia szafek lakierowanych żeby się powierzchnia nie rysowała? Jakieś specjalne środki i szmatki macie sprawdzne czy po prostu woda z płynem i jakaś miękka gąbeczka?
-
Witam. Za tydzien planujemy zrobic lazienke w naszym nowym domku. Na scianie beda plytki 30/60 bialy polysk, ale tam gdzie bedzie kibelek i szafka z umywalka beda plytki czerowne. Rowniez w prysznicu beda plytki czerwone. Podloga bedzie siwa. I tak sie zastanwiam nad ta szafka jaki koilor kupic. Na tle czerownych plytek najbardziej pasowalaby mi szafka czarna z po0lyskiem. Ale droga jest 850zl, a szafka brazowa kosztuje 550zl. Ale zastanaiwam sie czy ten braz na tle czerownym bedzie pasowa. A...
-
Chciałabym zrobić sobie kuchnie nowoczesną i robiącą wrażenie,
obejrzałam już chyba miliony zdjęć, i co ? wszystko to samo :( możecie
ocenić całą kuchnię a w szczególności górne szafki ? z nimi mam
największy problem, podpowiedzi co do tych szafek mile widziane.
Buziaki,
poniżej link do zdjęć
fotoforum.gazeta.pl/5,2,fantaghiro82.html
-
Witam,
co myślicie o połączeniu zieleni i brązu (hebanu) jako fronty lakierowane do szafek kuchennych?
zielony fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1944437,2,2,Zdjecie0115
brąz (heban) fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1944435,2,1,Zdjecie0114
Zielony chcę zrobić na górnych szafkach, a hebanowy na dolnych.
Czy jest to dobre połączenie?
Widziałem coś wcześniej podobnego, ale zielony był trochę inny (bardziej z żółć), a brąz chyba wenge i fronty nie były lakierowane
-
Czy ktoś ma? Jak się sprawuje? Jakiej firmy i ile kosztuje. Dzięki
za wszystkie podpowiedzi.
-
Będę wdzięczna za informację, gdzie mogłabym jeszcze dostać nowe lub
uzywane szafki do kuchni z zestawu formix LISA. Firma Forte już nie
produkuje i poleciła mi radzić sobie samej... (fajna firma....)
Jeśli ktoś z Was może mi pomóc...PLS
-
Jestem na etapie wykończenia łazienki i mam problem jakie powinny być szafki. Łazienka jest malutka w kawalerce więc będzie w niej szafka pod umywalkę i dwa słupki. Boje się ciemniejszych mebli np. orzech, a jasne brzozowe lub białe mogą sprawić że będzie mdło. Poradźcie proszę jakimi dodatkami ją wykończyć.
Zdjęcia łazienki:
images50.fotosik.pl/237/dc531a8f4a5769f7.jpg
images37.fotosik.pl/232/5cdad2e1d0045fdd.jpg
images47.fotosik.pl/237/1ccaaccd78a27f97.jpg
images41.fotosik.pl/233...
-
Chodzi mi konkretnie o to, czy górne szafki mają nachodzić na kafelki.
Mam zamiar wziąć meble i montażystów z IKEA.
Nie wiem jednak jak oni wieszają szafki - czy na tradycyjne haki czy na specjalną listwę. Jeśli na listwie to ona trochę od ściany odstaje i wtedy to "nachodzenie " szafki na kafel wyrównuje ewent. nierówność. Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam o co mi chodzi...
Może wypowie się ktoś kto takie rozwiązanie stosował?
dziękuję :)
-
ile to jest 50? 60cm?
-
Właśnie jestem w trakcie projektowania kuchni i zastanawiam się czy takie
szafki są wygodne w codziennym użyciu.
-
Stoję właśnie przed dylematem wyboru mebli do kuchni. Zabudowa
będzie w kształcie L z narożnym zlewem. Zastanawiam się jaki typ
szafek jest najbardziej praktyczny w użytkowaniu, bo wybór w
sklepach jest naprawdę szeroki. Czy warto większość typowych szafek
zastąpić szufladami zarówno głębokimi jak i płytkimi, czy warto
stosować wysokie szafki cargo, czy może jednak pozostać w większości
przy tradycyjnych. Prośba do użytkowników - jaki typ szafek do czego
jest najlepszy tzn.co np...
-
właśnie planuję remont kuchni, niestety nie stać mnie na zakup nowych mebli, dlatego wymieniam, tylko to co potrzebne. Poprzedni blat - pamiętający jeszcze czasy Gierka - zgnił, jaki blat wstawić na to miejsce.
Zaznaczam, że kuchnia będzie w kolorze jasnego błękitu, a szafki będą białe. Na ścianę między blatem/kuchenką/zlewem a podwieszanymi szafkami, chciałabym położyć COŚ, co zabezpieczy ścianę przed wilgocią. wiem, że płytki to najprostsze rozwiązanie, ale szczerze mówiąc mam ich już doś...
-
Co zamiast kafelek między szafkami w kuchni? Czekam na propozycje?
-
Czy znajdę gdzieś ociekacz/suszarkę do naczyń do szafki 90cm??
Przeglądałam tysiące ociekaczy, ale wszystkie są małe, ok 40-50cm.
-
Witam!
Chciałabym odnowić szafki w kuchni tzn, przemalować fronty ale tak naprawdę to nie bardzo wiem od czego zacząć, jakiej farby użyć, czy po farbie należy pomalować je również lakierem ( jakim ? ) aby farba nie odpryskiwała? Pomóżcie bo już na stare szafki patrzeć nie mogę a nie bardzo mogę pozwolić sobie na wymianę kuchni na nową. Szafki są proste bez żłobień czyli płyta meblowa w kolorze marmuru. Chciałabym przemalować je na biało ale boję się, że po jakimś czasie zżółkną mi. Czy j...
-
Pytam te z Was, ktore maja w szafce kuchennej takie obrotowe kolo na
garnki. Podoba mi sie takie rozwiazanie, ale slysze opinie ze to
jest zbedny bajer, niepraktyczne, malo pojemne, itp. Jestem wlasnie
na etapie remontu kuchni i finalizowania projektu mebli. I sie
wlasnie musze zdecydowalac (najlepiej dzisiaj) czy chce to kolo w
szafce naroznej czy nie. Dodam ze mam mieszkanie w bloku i kuchnie
mala, wiec chce ja optymalnie wykorzystac. Czekam na opinie.
-
Witam,
Bardzo prosze o info z czego zrobic blat szafki lazienkowej? czy sa
specjalne plyty jesli tak to jakie?
Poprzednio mialam zwykla wiorowa i mimo uwazania po ok roku spuchla
w najbardziej narazonym miejscu.
Agata