szafki

(5 wyników)
  • Gdzie i w jaki sposób przechowujecie garnki, a zwłaszcza pokrywki? Ja mam szafkę narożną do tych celów. Jednak składowanie garnków wraz z pokrywkami zajmuje sporo miejsca. Wkładam więc często garnek w garnek, większy w mniejszy, patelnie mniejszą na większą. Wówczas jest jednak problem z pokrywkami, które z powodu nieforemnych rozmiarów (uszko na czubku) spadają jedna z drugiej. Robi sie bałagan. Pokrywki leżą wszedzie zajmując tym samym sporo miejsca, latają po całej szafce. Macie na to jaki...
  • U mnie kocia kuweta musi stać w przedpokoju. Do tej pory była w niewidocznym kącie, ale po remoncie będzie tam szafa wnękowa, a kuweta wyląduje naprzeciwko drzwi wejściowych. Nie chcę, aby tak z drogi wchodziło się do kuwety i wymyśliłam, że to będzie jakaś szafko - kuweta. Ale brak mi wzorów, pomysłów. Może ktoś taką widział i zalinkuje stronę, albo ma u siebie w domu i podeśle fotkę - chodzi o kuwetę zakrytą. Przeszukałam polskie sklepy zoo, ale bez skutku, ale może w jakiś zagranicznych kt...
  • Przymierzalam sie do napisania posta od przedwczoraj, bo z szafki z maka/kasza wypadly mi zwloki sredniej cmy lub czegos podobnego. I chcialam zasiegnac porady, czy to moze byc cma, ktora postanowila dokonac zywota w mojej szafce kuchennej, czy tez jakies szkodniki (mole?) spozywcze wygladaja podobnie? Ale zanim sie zebralam do pisania, dzis postanowilam przejrzec szafke i w torebkach z makami (rozne rodzaje) byly takie male (1mm) czarne zyjatka o podluznym ksztalcie. Make wywalilam i co d...
  • Witam Jak w temacie. Jak przechowywać leki? nie chodzi mi o zaciemnione miejsca/chłodne/niedostępne dla dzieci. Chodzi mi bardziej o to w czym (pudełko kartonowe, koszyczek) i jak zachować w tym porządek. Przyznam sie ze mam problem z tym porządkiem- wiecznie robimy balagan w kartonowym pudeku w celu wyszukania konkretnego listka tabletek. Macie jakiś pomysł ?
  • Wiem, że było już bardzo dużo wątków na ten temat, mam jednak pytanie, na które wyszukiwarka mi nie do końca odpowiedziała. A więc tak, prawdopodobne ognisko wywaliłam (wytypowałam torebkę z sezamem), zakupiłam worek pojemników z uszczelkami w IKEI i ocet i ostatnią sobotę karnawału planuję spędzić eksmitując gady. I się zastanawiam, wywalać wszystko jak leci, czy tylko to, gdzie znajdę "pajęczynę"? Mole mi wyleciały z szafki, gdzie trzymam rzeczy na bieżący użytek, po drugiej stronie kuchn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się