t4

(3 wyniki)
  • witam,majac niski lecz w normie poziom ft4-14(12-22) i ft3-4(3,8-6,5) przy innych wynikach w normie,lekarz zapisal mi eurothyx 25mcg,gdyz mialemobjawy niedoczynnosci, glownie obrzek i lęki,sucha skóra,itp,to juz po 1 dniu fatalnie sie czulem,bardzo goraco mi,cisnienieskoczylo,i i tento,bardzopobudzony i newrowy jestem, juz od tak malej dawki, czemu?czy to przejscioe i organizm sie oczyszcza z tego obrzeku w ten sposob?ile to trwa? 2.drugie pyt to dlaczego po tygodniu brania 25 mcg...
  • cynomel(5)

dlaczego ten lek jest u nas tak niepopularny? przecierz t3 jest silniejsze od f4. z tego co rozumiem t4 jest prohormonem czyli aby byc aktywnym musi przejsc w t3.dlaczego wiec podaje sie ludziom 'jedzenie w lodowce' zamiast 'jedzenia na talerzu'?
  • witam bede wdzieczna za odpowiedz wiec myslalam ze mam niedoczynnosc tarczycy wszystkie posiadane przeze mnie objawy na to wskazywaly zrobilam sobie badania tsh i t4 oto wyniki hTSH_II 3.487 uIU/ml T4 12,13 ug/dl estradiol 23pg/ml jednak badania te nie wskazuja na niedoczynnosc no chyba ze sie myle prosze pomozcie zinterpretowac te wyniki bo zanim dotre do lekarza zawalu dostane pozdrawiam
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się