-
Nie pamiętam w którym wątku była analizowana scena z 6K- Hajduk czeka romantycznie na Cesię , ukryty za kioskiem i widzi przedmiot swych westchnień pędzący dzikim galopem, z rajstopą powiewającą z nogawki piżamy. Dyskusja dotyczyła możliwości powiewania takowej, co zostało zgodnie wykluczone. Otóż oświadczam uroczyście, że się da. Celem przeprowadzenia stosownego doświadczenia zaspałam, zerwałam się z łoża z dzikim okrzykiem, rozpoczęłam miotanie się. Zdjęłam spodnie od piżamy, na jedną nogę...
-
Ciągle nie wiem, co Gaba założyła pod firankową kieckę przeobrażona
w Motyla. Nie mam pojęcia, czym jest podkoszulek antyreumatyczny.
Buszując po internecie znalazłam to:" W Lucernie lokalne prawo
zabrania kotu oddalania się od domu o więcej niż 180 metrów. Jeśli
kot przesadzi albo zabłądzi, może zostać zastrzelony przez hycla i
odstawiony do legalnej garbarni, w której produkuje
się „antyreumatyczne" kocyki z kocich skórek. Nieuważnych kotów jest
ponoć ok. 10 tys. rocznie...
-
Nie było mnie tu długo i jeszcze długo nie będzie, bom zajęta "mnóstwo za bardzo" jak mówi Kali ale tą nowiną się muszę podzielić.
Jak pewnie niektórzy się orientują i jak widać w sygnaturce - hoduję sobie smoki.
No i swego czasu jedną rudą smoczycę nazwałam Nutria Borejko a czerwonego smoka Robrojek.
I co?
I nic. Za cholerę nie chciały się ze sobą krzyżować.
Osobiście uważałam i uwazam, ze Robrojek jest lepszym męzem dla Nutrii niż byłby Nerwus, ale postanowiłam sprawdzić jak oni na sie...
-
Z góry przepraszam, że nie na temat będzie.
Uprzejmie chciałam donieść, że zaczęłam nowe opowiadanie i pierwszy odcinek jest dostępny tu:
notatki-na-marginesie.blogspot.com/2008/07/indiana-jones-i-tajemnica-grobowca.html
Jeśli ktoś zechce zajrzeć, będę wdzięczna :D
-
Dramatyczne losy i pytania bez odpowiedzi. Tajemnicze zniknięcia i przemieszczenia. Ludzie-widma i zwierzęta-cienie. Wy też drążcie!
Kim była właścicielka zaprzyjaźnionego pudla?
Gdzie się podziały psy i koty przygarniane/dokarmiane przez Gabrielę?
Jaki zawód obrała Celestyna?
Gdzie podziała się łazienka pani Szczepańskiej?
Gdzie są Gadomscy i Lewandowscy?
...?