tajemnica

(6 wyników)
  • w 5 czesci nie zostal rozwiazany watek tajemnicy ciotki Petunii (dostala list i takie tam) Na poczatku ksiazki rozwija sie a potem ani slowa... :/ nierozumiem.
  • Zastanawiam się, jak działa ochrona świata czarodziejów przed mugolami. Wiele mówi się w książce, że jeżeli mugole przypadkowo czy wskutek celowego działania "magicznych" zobaczą coś, czego nie powinni widzieć czy wiedzieć, poddawani są oni modyfikacji pamięci. Ale wiadomo jest też, że musi istnieć pewna grupa mugoli, którzy zdają sobie z szerokim zakresie sprawę z istnienia świata magicznego. Są to na przykład : - Rodzice mudbloodów. Wiedzą, do jakiej szkoły chodzi dziecko, robią z nim...
  • Mój osobisty ranking wygląda tak: 1. The Prisoner Of Azkaban 2. The Goblet Of Fire 3. The Half-Blood Prince 4. The Chamber Of Secrets 5. The Philosopher's Stone 6. The Order Of Phoenix Nie było to łatwe. W zasadzie byłam pewna tylko pierwszego i ostatniego miejsca. Jak tam Wasze rankingi? PS. Tak w ogóle to witam wszystkich :) Madee
  • Jak ranking książek. Mój wyglądałby tak: 1. "Więzień Azkabanu", 2. "Czara ognia" (choć początkowo niezbyt mi się spodobała), 3. "Komnata tajemnic", 4. "Kamień filozoficzny", 5. "Zakon Feniksa".
  • Może maleńkie głosowanie na rozruszanie forum? Która część z adaptacji filmowych jest najlepsza, a która najgorsza?
  • Mój znajduje się poniżej: podzielcie się swoimi. 1. "Więzień Azkabanu", 2. "Komnata tajemnic", 3. "Zakon Feniksa", 3. "Czara ognia", 4. "Kamień filozoficzny", 5. "Deathly Hallows", 6. "Książę Półkrwi".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się