tallin

(8 wyników)
  • Jeszcze jakby ktoś miał namiary na tani nocleg w Rydze i Tallinie.... Dzieki z góry i pozdrawiam D
  • witam, jedziemy w czerwcu na wycieczke objazdowa do tych miast i chcialabym zapytac czy ktos byl na takiej lub podobnej wycieczce, jaka walute zabral i co ewentualnie mozna tam kupic charkaterystycznego dla tych panstw/miast? Za wszelkie uwagi i rady z gory dziekuje!
  • jakie połączenia?
  • Wybieramy sie do Tallina, późnym popołudniem dojedziemy na Litwę, chcielibyśmy jeszcze za dnia troche trasy pokonać .Czy na Litwie bez uprzedniej rezerwacji znajdziemy bez problemu nocleg ? Może ktoś poleci nam niedrogi hotel,, motel przy trasie E-67. Z turystycznym pozdrowieniem - dg
  • Witam Wszystkich W najbliższy długi weekend majowy mamy zamiar z znajomymi wybrać się na wycieczkę objazdową po trzech stolicach powyższych państw. Zaczynamy od Tallina, gdzie mamy już zarezerwowane dwa pierwsze noclegi, potem w zależności od tego jak się akcja rozwinie postanowimy co dalej. W związku z tym poproszę o parę słów wyjaśnienia w poniższych kwestiach: 1. odpłatność za drogi/expresówki/autostrady w każdym z tych krajów; 2. konieczność posiadania międzynarodowego prawa ja...
  • Co oprocz Tallina warto zobaczyc w estonii, czy natkneliscie sie na cos szczegolnie ciekawego i ladnego do obejrzenia?
  • Organizujemy sobie wycieczke Helsinki-Tallinn- Ryga-Wilno. Na ktore miasto lepiej przeznaczyc wiecej czasu, na Ryge czy Tallinn? Gdzie wiecej ciekawych rzeczy do zwiedzania, skad mozna zrobic jakis krotki wypad w fajne miejsce? Do tej pory spotykalam sie z opiniami ze stare miasto ladniejsze jest w Tallinnie, ale ze poza starym miastem wlasciwie tam nic nie ma, w odroznieniu od Rygi? Jak to jest?
  • Witam, w październiku wybieram się z żoną do Tallina, nie jestem osobą zmotoryzowaną, więc będę poruszać się komunikacją publiczną. Mam takie pytanie czy Tallin jest miastem bezpiecznym czy są takie dzielnice, miejsca których raczej należy unikać?, jak np. w Warszawie Praga nie należy do dzielnic bezpiecznych. Czy dużo jest żebraków, pijaków w komunikacji publicznej? Czy jest lepiej pod tym względem niż w Wa-wie? A także czy można swobodnie wybrać się do Paldiski, zobaczyć klif...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się