Dodaj do ulubionych

Hotel Gile w Wilnie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 17:30
Witam
Czy ktoś był może w Hotelu Gile w Wilnie? Jeżeli tak to czekam na wrażenia.
Interesuje mnie czystość , obsługa , jakość śniadania , itp.
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Hotel Gile w Wilnie 18.03.11, 09:01
      człowiek-nie świnia-wszystko zje.
      • Gość: Tomek Re: Hotel Gile w Wilnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.11, 17:51
        Może jednak jest ktoś kto odwiedził ten hotel?
    • Gość: Duch Maj 2011r. - było świetnie. IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 20:56
      Byłem z żoną w tym hotelu w maju 2011 r. Rezerwując przez Turez.pl zapłaciliśmy ok. 240 zł za dwa noclegi w pokoju dwuosobowym. Biorąc pod uwagę cenę, hotel wyśmienity. Czytso, schludnie, hotel albo nowy, albo świeżo po remoncie. Na recepcji miłe osoby mówiące po polsku. Wśród gości też dużo Polaków. Hotel niedaleko starówki. Śniadania też bardzo dobre. W zasadzie nie ma na co narzekać.
      • Gość: Tomek Re: Maj 2011r. - było świetnie. IP: *.mar.waw.supermedia.pl 24.05.11, 22:07
        Dzięki za informacje. Jedziemy w sierpniu. Mam nadzieję na podobne wrażenia.
        • kumite Re: Maj 2011r. - było świetnie. 29.06.11, 11:00
          Hotel jakieś 10-15 minut od Starego Miasta, kilka minut od 2 wielkich supermarketów ( z tego jeden całodobowy). Ładny, po remoncie, czysty. Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Śniadania - dużo produktów ekologicznych, duży wybór potraw na śniadanie ale niestety czasami "dania na ciepło" nie są na ciepło tylko minimalnie podgrzane, poza tym jednak bardzo smaczne. Jedyny minus - to bardzo duży hotel więc może być głośno czasami oraz tłoczno na stołówce.
          • Gość: Tomek Re: Maj 2011r. - było świetnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.11, 14:09
            Dzięki za info. Na razie same pochwały, więc nie mogę się doczekać wyjazdu. Może pamiętasz na jakiej ulicy są te supermarkety. Może po drodze na starówkę?
            • kumite Re: Maj 2011r. - było świetnie. 30.06.11, 00:05
              Jasne że pamiętam mieszkałam w Wilnie 10 miesięcy, właściwie to co napisałam to opinia rodziców (oni tam spali) i moja z kilku kontaktów z recepcją i wizyt tam.
              Maxima - 24H Mindaugo gatve (z hotelu wystarczy iść prosto ulicą Ševčenkos w kierunku starego miasta), jeżeli pójdziesz Ševčenkos w drugą stronę to trafisz na Rimi czynne do 23.
              A i poza tym nie wiem czy wiesz ale od 22 do 8 rano obowiązuje zakaz sprzedaży alkoholu w sklepach (tak samo jest na Łotwie i Estonii) więc wszelkie zakupy prezentowe-alkoholowe polecam robić w innych godzinach.
              Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało, nie tylko te o hotelu:)
              • Gość: Tomek Re: Maj 2011r. - było świetnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 13:03
                Dzięki za wyczerpujące informacje. Jeżeli mieszkałeś w Wilnie tak długo to jeszcze zapytam.
                Czytałem dużo o różnych zabytkach w Wilnie i jeszcze będę czytał ale zawsze jest coś w mieście co warto zobaczyć ale trudno znależć to w przewodnikach i na stronkach. Jeżeli przyjdzie Ci coś takiego do głowy to napisz. Druga sprawa to jedzenie. Jeżeli znasz jakąś restauracyjkę w pobliżu starówki gdzie można dobrze zjeść i nie zbankrutować to chętnie skorzystam z rady. Może nie tylko ja ale i inni odwiedzający to forum. W Wilnie będę 3,5 dnia w tym 1 dzień w Trokach. Myślę, że uda mi się spokojnie chwycić esencję z tego miasta.
                Pozdrawiam
                • kumite Re: Maj 2011r. - było świetnie. 30.06.11, 21:59
                  Hmmm z zabytków - polecam spacer po Užupis (ale to chyba przewodniki polecają), Muzeum Ofiar Ludobójstwa (www.genocid.lt/muziejus/) tylko sprawdź czy będzie czynne. Warto też podejść/podjechać do Kościoła Piotra i Pawła na Antokolu, jeżeli będziesz miał czas to też na Cmentarz Antokolski, na Pylimo gatve jest bardzo ładna Synagoga czynna codziennie od 10 do 14 poza sobotą. Z Muzeów to nie polecam galerii sztuki oraz Muzeum Mickiewicza, Muzeum Narodowe też szału nie robi ale złe też nie jest. No i koniecznie wejdź w podwórko Alumnatu (Universiteto g.) oraz na ulicę Literatu (Literatów).
                  Co do restauracji, pisałam w jakimś innym wątku o tym - najbardziej znana jest sieciówka Cili Kaimas. Jedzenie mają smaczne ale porcje małe, ceny nie są tragiczne.
                  Osobiście jednak wolę restauracje Forto Dvaras przy Pilies gatve, typowa kuchnia litewska, pyszny chłodnik smaczne cepeliny, ogromne porcje (zupa + drugie danie pozwalają się przejeść). Jest też niezłe Busi Trecias (Totoriu gatve)ale jedzenie jest tam ciut droższe i to raczej kuchnia taka uniwersalna niż litewska. Znam też wspaniałą restaurację z kuchnią litewską ale kawałek od centrum (trzeba podjechać samochodem, taksówką czy komunikacją miejską) Marceliukės Klėtis.
                  W Trokach polecam Kibiny - albo w Senoji Kibininė albo Kybynlar . A w Trokach wszyscy mówią po polsku:)
                  Jeżeli coś mi się przypomni albo Ty będziesz miał jeszcze jakieś konkretne pytania (jak gdzieś dojechać itd) to pisz!
                  • Gość: Tomek Re: Maj 2011r. - było świetnie. IP: *.mar.waw.supermedia.pl 02.07.11, 00:47
                    Wielkie dzięki za wszystkie informacje i przepraszam, że w swoim ostatnim poście zrobiłem z Ciebie mężczyznę. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka