Forum eDziecko Ciąża i poród Niepłodność
ZMIEŃ
      toksoplazmoza

toksoplazmoza

(9 wyników)
    • czy ktoś urodził zdrowe dziecko, mają wysoką toksoplazmozę?????? napiszcie proszę.
    • Po ostatnich badaniach dowiedziałam się że własnie przechodzę toksoplazmozę. Może ktoraś z was miała taki przypadek. Co wam lek radził. Mój gin twierdzi że mam się niczym nie przejmować, dziewczyny z forum i lekarz rodzinny radzą poczekać ze staraniami o dzidziusia i po miesiącu ponownie zrobić badanie, gdy się nie polepszą iść do lek ch. zakaźnych? Już sama nie wiem co mam robić, prosze o radę.
    • Właśnie obumarła mi już 2-ga ciąża-tym razem w 16-tym tyg. Musiałam to normalnie urodzić.Widziałam to maleństwo-do końca życia widok ten będzie mnie prześladował!!!! Jak pisałam znacznie wcześniej wykryto u mnie chlamedię,która mogła spowodować to samo,ale tylko do 12-go tyg. Jako iż tak się nie stało,podejrzewam,że mogę mieć toksoplazmozę,która uśmierca do 22 albo i do 24 tyg. ciąży. Stąd moje ptania: 1. Jak długo leczy się chlamedię? 2.Jak długo leczy się toksoplazmozę i c...
    • Witam wszystkich prosząc o radę. Mam siostrę, która poroniła, najprawdopodobniej dlatego, że była chora na toksoplazmozę (nie jestem pewna, ale wynik ok 200). Co ma teraz zrobić? Jakie badania? Leki?
    • Czy taki wynik jest prawidłowy i co oznacza ?
    • Dziewczyny- zwracam się z prośbą do was jako ekspertek. Czy toksoplazmoza może być przeszkodą w zaciążeniu? Toxo IGM wyszły mi ujemne, IGG dodatnie. Gin twierdzi żeby się nie przejmować bo chorowałam na nią kilka lat temu i teraz organizm ma przeciwciała i nie ma żadnego zagrożenia. Ale czy faktycznie nie ma?? Czy to w jakis sposób utrudnia zajście w ciążę? Staram się już 11 miesięcy...i nic.
    • Witajcie! Mam pytanie, czy fakt, że kiedys miałam kontakt z toxo może mieć wpływ na moje problemy z zajściem w ciążę??
    • na forum nieplodnosc zwrocilam sie z tym do Ewy, ale jej nie ma , może któras z Was będzie umiała mi pomóc? Tak rzeczowo sie postaram Wczoraj test ok godz 12tej - druga kreska tak slabo widoczna, ze jej istnienie musiałam konsultować z mężem Dzisiaj test ok godz 10 tej- druga kreska( wyniku) grubosci takiej samej jak ta kontrolna jednak zabarwienie mniej intensywne od tej kontrolnej, bardzo nieduża różnica, a jednak mniejsza intensywnosc. Czytalam w innym poscie do...
    • dziewczyny-przezylam dzisiaj horror; jestem w trakcie przygotowan do icsi; w zasadzie to juz jestem stymulowana; moj lekarz pomimo iz pytalam go o konieczność wykonania badan na toksoplazmoze, odpowiedzial, ze nawet w medycynie swiatowej takie badania nie sa zalecane i on jeszcze nie spotkal sie z ta choroba; jednak nie dawalo mi to badanie spokoju (zwlaszcza, ze tak duzo sie on nim mowi tutaj na forum)i zrobilam je; no i jakie bylo moje zdziwienie kiedy otrzymujac wynik moim oczo...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się