Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      tolerancyjny

tolerancyjny

(10 wyników)
    • Wyobraźcie sobie świat za 20 lat: wasze dzieci dorosłe, świat się zmienił. Córka robi coś, co w waszym pojęciu jest niemożliwe, niemoralne itp., ale biorąc pod uwagę nową rzeczywistość dla innych do przyjęcia. Zakładając, że Wy w jej wieku też robiłyście rzeczy, które Waszym rodzicom się w głowach nie mieściły, jak reagujecie?
    • 5 letni synek koleżanki od dwóch lat koleguje się z chłopczykiem o imieniu Kuba (Jakub) czyli od początku przedszkola. Z relacji przedszkolnych wie że ów Kubuś nie ma mamusi (przyczyny nie znana, domniemywała że mamusia zmarła). Kubusia wychowuje samotnie ojciec i wujek (brat ojca - tak myślała). Któregoś razu jedna z mam w przedszkolu zapytała się jej czy nie obawia sie że jej synek koleguje się z Kubą, niby dlaczego miała sie obawiać, wręcz przeciwnie chłopiec jest pół sierotą i nie w...
    • No nazwijcie mnie nietolerancyjną prowincjuszką bez otwartego umysłu czy betonem, ale jak widzę tego osobnika: xfactor.plejada.p/3527,wideo,1,253789,1,uczestnicy_detal.html#autoplay to mnie się nóż w kieszeni otwiera. Jak nie widzę , a tylko słyszę to mi się nawet podoba. Ale te paznokcie, makijaż .... od razu mi się przypomina ten chłopiec z Tokio Hotel, co to też nie wiadomo czy chłopak czy dziewczynka. wrrrr
    • Przeglądając dzisiejszą GW natknęłam się na to określenie. Kukulandia - zamknięty słodki świat, w którym wszyscy znajomi są wykształceni i tolerancyjni, wszyscy są po studiach, tolerancyjni, otwarci, kosmopolityczni, nikt nie zwraca uwagi na kolor skóry, czy jest gejem/lesbijką, kochają zwierzęta, są "świadomymi" konsumentami, myślą o globalnym ociepleni itp. nie mają telewizora, "nowocześnie" wychowują dzieci itp. W gwarze młodzieżowej "być z kukulandii" określa człowieka oderwanego ...
    • -Cz wogole istnieje takie pojecie?? Ostatnio spotkalam sie z pewna osoba, ktora glosno wyrazala swoje opinie na temat ludzi o innym pochodzeniu, kolorze skory itp. Wyrazala sie w sposob niefajny, oblesny, chamski. Kiedy zwrocilam jej uwage, ze sobie nie zycze, ta najechala na mnie, ze skoro jestem TAKA tolerancyjna, to dlaczego nie jestem tolerancyjna dla jego osoby. Zadalm mu tylko pytanie: "A dlaczego mam byc tolerancyjna wobec chamstwa i glupoty??" Ja tez nie przepadam za wszystkimi, al...
    • Cytuję: tolerancja-wyrozumiałość, liberalizm w stosunku do cudzych wierzeń, praktyk, poglądów,postępków, postaw, choćby różniły się od własnych, albo były z nimi sprzeczne. Do czego zmierzam, otóż gdyby spytać się więszości to jak jeden mąż wszystkie mamy krzyczały by "jesteśmy tolerancyjne". Jak jedna z nas opisała sytuację z dziewczyną ze swojej szkoły to cześć się oburzyła, bo co w tym śmiesznego, może ona jest chora, a ta się z niej wyśmiewa. A za chwilę padają zarzuty, jak...
    • osoba1 - ON osoba2 - ONA osoba3 - niemy obserwator On z mozołek pcha kosiarkępo skąpym trwaniku, w ustach przeżute przekleństwa bo: łyse placki z piachem, bo zabawka psa, bo..... ONA nadgorliwie trzyma kabel kosiarki by nie platał się i nie obciążał i tak już ciężkiej kosiarki, czujnym okiem kontroluje teren przed kosiarką, starając się zabrać wszystko co na drodze.. ON z westchnieniem i otarc...
    • Jak sadzicie, bo tyle sie mowi o tolerancji wszyscy pragna byc tolerancyjni ale tak naprawde czym jest ta tolerancja? Ja od razu sie deklaruje, ze nie jestem tolerancyjna. Jesli nie lubie butow z czubkami, w szpic to choc bardzo lubie dana osobe to jednak te czubki mi przeszkadzaja. Poniewaz uwazam, ze to w co sie ubieramy, cym jezdzimy to nie sa dodatki ale konsekwencje naszego sposobu myslenia, sposobu zycia. Czym dla Was jest tolerancja? Utalia
    • Nie wiem jak to zatytulowac ale tak sie zastanawiam po przeczytaniu watku o dziecku zostawionym w samochodzie i wielu innych na tym forum. Jak to jest u Was z tolerancja,zrozumieniem dla cudzych bledow .Ja z wiekiem stalam sie mniej kategoryczna, do wiekszej ilosci sytuacji podchodze ze zrozumieniem staram sie wytlumaczyc osobe, ktora popelnila blad i rozumiem ,ze rozne sytuacje zyciowe nie zawsze pozytywnie wplywaja na nasze zycie. Podsumowuja troche w zyciu przeszlam , rozwod ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się