ucho

(23 wyniki)
  • Dziewczyny zaczęło się pod koniec 1 ciaży 4 lata temu, teraz pod koniec drugiej ciąży rok temu a po porodzie zostało na stałe... zatyka mi się lewe ucho zazwyczaj rano i odtyka późnym popołudniem, choć zdarza się, że przez kilka dni mam spokój. Czuję sie przy tym taka osłabiona! Słyszę pogłos i jak oddycham.Przechodzi jak położę się lub przechylę głowę na bok, albo pochylę, ale po chwili gdy wróce do pionowej pozycji wraca! Byłam u dwóch laryngologów-uszy czyste-to nie korki!!! byłam też u 2 ...
  • Obudzilam sie w nocy z mocnym bolem gardla i ucha.W sumie to cala lewa czesc twarzy mnie boli,nawet jezyk.Przelykac nie moge,ani mowic. :(:(:( Na bol gardla mam jakies tabletki.Powinnam isc do lekarza wiem,dzis nie dam rady niestety.Prosze powiedzcie co sobie kupic,bo naprawde nie wygladam ciekawie a caly dzien w pracy musze jakos funkcjonowac.Nie piszcie mi prosze,ze nikt na forum nie wyda mi recept,ani nie jest wrozka,to jest prawda.Tylko dzisiaj i chyba jutro nie dam rady wys...
  • nie chce mi sie zagoic lewa dziurka. ucho boli i ropieje. 2 dni temu wyciagnelam kolczyk i przemywam woda utleniona. mam wrazenie ze ta dziurka mi zarosla , ale czy to jest mozliwe po 2 dniach? jak probuje wlozyc kolczyk to nawet sie nei zaczepi... czy bede musiala po zagojeniu jeszcze raz przekluc ?
  • od jakiegos czasu boli mnie lewe ucho. pamietam, ze mialam juz jako dziecko z nim problemy. od czasu do czasu mam lekki, pulsujacych bol. do tego swedzi mnie cos w srodku tego ucha. bol nie jest az taki straszny, ani intensywny, ale uciazliwy. szczegolnie zas noca-nie pozwala mi spac... w lewym uchu dokucza mi takze tinnitus, gorzej tez slysze na to ucho... bylam juz kilka razy z tym u lekarza, nikt nie mogl mi jednak powiedzic co to jest. po wielu badaniach lekarz skierowal mnie ...
  • od tygodnia boli mnie ucho znam ten bol, niedokladnie wytarte ucho po prysznicu i maly wiaterek na polku. bylam u lekarza zapisal antybiotyk i 1 dzien stosuje ale ucho nadal mnie boli. nie chce brac lekow przeciwbolowych bo karmie piersia coreczke...co robic kiedy ten lek zacznie dzialac :(( aha czy mial ktos kiedys przetykanie ucha woda to tez mi sie szykuje? boli ten zabieg?
  • po 2 tygodniach dalej ropieje - normalne czy cos sie babrze?
  • Mój wątek co prawda nie dotyczy tej części ciała, o której tu najcześciej piszemy:), ale ma niepodważalny związek ze zrowiem kobiety, stąd umieszczem go tu własnie. Na czym polega mój problem: otóż dzis w nocy pobolewało mnie ucho. Rano,jak tylko sie obudziłam( na szczęście miałam na później do pracy) wkropliłam sobie tam Atecortin( taka prawie płynna maść). Poleżałam z tym z pół godziny, potem wstałam i sądziłam, ze resztki tej maści wyleca mi z ucha i będe słyszeć normalnie. A...
  • w srode dostałam angine i zapalenie ucha , byłam u lekarza przepisał antybioyk amoksiklav i atecortin. gardło przeszło ucho juz nie boli ale jest zatkane byłam wczoraj u laryngologa przepsał sinupret , beclonasal areozol do nosa, i antybiotyk . ale moze cos poradzicie innego bo nie usmiecha mi sie brac 2 opakowania antybiotyku jak mam ponoc zatkana trabke suchowa a nie mam juz stanu zapalnego. dzieki
  • w poniedzialek zaczelo bolec mnie ucho tylko pare godzin rano obudzilam sie i nic na nie nie slyszalam bylam u lekarza przepisal mi antybiotyk.Ucho nie boli mnie w ogole, ale juz od 5 dni nic na nie nieslysze i mam szum w uchu.Miala ktoras co stakiego kiedy to minie????
  • Witam, Czym może byc spowodowane uczucie zatkanego i bolacego ucha trwające już 10 dni, mimo brania antybiotyku (amoksiklav)? Czy antybiotyk jest nietrafiony czy może byc jakś inna przyczyna? Wizyta u lekarza dopiero we wtorek, a mąz mi głuchnie coraz bardziej (chyba że udaje;-)) Czy miała ktoras z Was takie przejścia?
  • Witajcie, Od paru dni słyszę w jednym uchu jakby tętno, czy bicie serca. Brzmi to zabawnie, ale zabawne niestety nie jest. Pojawia się od czasu do czasu. Czy któraś z Was to miała? Nie wiem, może jest to związane z niedawnym powrotem znad morza i nalaniem się parę razy słonej wody do ucha. Na razie stosuję Otinum, ale nie pomaga Będę wdzięczna za wskazówki Z.
  • Kochane, podzielcie sie ze mną swoim doswiadczeniem jesli je macie na temat bolącego ucha w ciązy. Miałam ostre zapalenie , wzięłam niestety antybiotyk ale zatkane i obrzęknięte ucho zostało co robić laryngolog zapisał wapno, ale co dalej. Bardzo sie boje o nawrót choroby. Jeśli cos wiecie napiszcie...
  • Mojego faceta od kilku dni boli ucho, oczywiście za nic w świecie nie chce pójść z tym do lekarza stąd moja prośba, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakieś metody na wyleczenie go. Twierdzi że prz okazji boli go też gardło ale nic poza tym. Nie ma gorączki, nie wyglądana chorego, tylko to ucho...:/
  • mam problem z jednym uchem, jest zatkane i ni slysze na nie, boje sie isc do lekarza bo takie czyszczenie ucha podobno boli, czy mozna jakos przetkac, dodam ze ucho mnie zbyt nie boli.
  • Boli mnie,a wlasciwie pulsuje w okolicy ucha i skroni co moze byc tego przyczyna???
  • Wrociłam własnie z ostrego dyżuru gdzie sciągali mi rope z ucha bo mam zapalenie, doktor powiedziała mi ze mam go nie moczyc przez pare dni. Nie wytrzymam az tyle bez mycia głowy ma kos pomysł jak to zrobic nie mocząc ucha???
  • Czy jedno z drugim może mieć związek?? Od kilku miesięcy nie mogę wyjść z infekcji ucha, żadne leki nie skutkują. Przyszło mi do głowy, że może to przez pigułki? Zastanawiam się nad odstawieniem pigułek, bo mam wrażenie że nigdy nie wyjdę z tej infekcji. Co o tym myślicie? pozdrawiam
  • moze ktos z Was mial kiedys zatkane ucho od zbyt duzej ilosci wydzielanego wosku?ucho nie boli ale nie slysze na nie,co z tym zrobic?moze ktos cos mi poradzi bede b.wdzieczna,znacie jakies dobre krople lub leki na ta przypadlosc?
  • Znacie jakieś domowe sposoby? Boli mnie lewe ucho tak w środku, to chyba zapalenie.
  • mam straszny problem,ktory zrobilam sobie wlasną glupotą...a mianowicie swędzialo mnie ucho ,nie moglam sie opanowac no i zaczelam sie drapac palcem zgiętym i tak się drapalam,ze zatkalo mi się ucho.Poszlam dzisiaj do lekarza i lekarka powiedziala,ze to jest sklejenie trabki glosowej,wpuszczala mi powietrze taką gruszką przez nos,ale to pomagalo tylko na chwile i nadal mam takie zatkane ucho.Jestem przerazona,moze ktoś z was mial coś takiego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się