-
1. Opis ogólny pacjenta (dziewczynka/ chłopiec, kobieta/ mężczyzna, wiek, budow
a ciała)
Dziewczynka , lat 3 i 9 miesięcy, wysoka jak na swój wiek i "mocno" zbudowana
2. Szczegółowy opis dolegliwości.
W nocy silny ból prawego ucha, kaszel , suchy napadowy , duszący, katar, nudności bez wymiotów, skarzyła się na ból brzucha, brak goraczki, rano obudziła się z zaropiałym prawym okiem , mówi ze ucho nie boli juz , ale ma lekka chrypę , katar ( po nocy zólto zielony, obecnie raczej wo...
-
witam jeżeli jest to możliwe prosiłabym o poradę dla moich synów pierwszy to ten któremu pomagał pan przy oparzeniu rączki a drugi 14 latek boli ucho od dzisiaj ranaopis pierwszego syna
1. Opis ogólny pacjenta (dziewczynka/ chłopiec, kobieta/ mężczyzna, wiek, budowa ciała)
chłopiec 6 lat normalna budowa ok 120 cn ok 25 kg
teraz katar wśrodku nie może wysmarkać kaszel gardłowy sporadyczny bardzo powiększone migdały czerwone widać że coś się szykuje
3....
-
Witaj Wiktorze,
Syn od piątku cierpi na ostry ból ucha. Przesyłam kwestionariusz. Proszę o radę.
1. Opis ogólny pacjenta (dziewczynka/ chłopiec, kobieta/ mężczyzna, wiek, budowa ciała)
Chłopiec, szczupły, raczej drobny, 10 lat
Choroba zaczęła się w piątek rano od podwyższonej temperatury ciała 37,4, mały ból gardła, ogólnie złe samopoczucie. Rano podałam Ferrum phosphoricum 30ch- 1 kulka, około południa (po rozmowie z homeopatką) podałam lek P1000 1 ...