ucho

(6 wyników)
  • Witam! Długo nie udzielałam się na forum, ale co dzień zaglądam tutaj. Mój synek (kamil ma 3 latka i miał rozszczep podniebienia) jest dzielnym przedszkolakiem, który bardzo lubi chodzić do przedszkola :) Ale przyplatał mu się katar (ciągnie się i ciągnie). Podejrzenie jest alergii i astmy (brzydki, płucny kaszel przy czystych płucach). Ale nie o tym chciałam pisać. Pani dr stwierdziła że ma zaognione lewe uszko (synek nie narzeka na ból ucha). I podejrzewa wysiękowe ucho (skier...
  • Podzielę się z Wami swoimi odczuciami na temat drenażu uszu w Kajetanach u mojego dziecka. Odbywa się to bardzo szybko (sam zabieg). Oczekiwanie w kolejce przed zabiegiem trwało ponad 5 godzin tak więc dla małych dzieci trzeba mieć coś do zabawy i do jedzenia. To pierwszy MINUS. Samo oczekiwanie w kolejce na zabieg od początku trwało ponad rok co doprowadziło do zrostów ale pani doktor to nie przeszkadzało. kolejny MINUS. Zabieg trwał niecałe 30 minut sądzę że zrobiono go profe...
  • Jeśli wątek się powiela to przepraszam, ale nie mogę znaleźć info na temat w jakim czasie słuch się regeneruje/ poprawia po operacji. Przypominam, że Ninka miała całkowity rozszczep podniebienia wtórnego (zarówno twardego i miękkiego). Operowana była 5 października 2006, obecnie ma 15 miesięcy. Dzisiaj ponownie byłyśmy u audiologa i pani wykonująca badanie mówi, że jest coraz lepiej. Jak długo może trwać ten proces?
  • mam pytanko czy dzidzi ktorejs z was z rozszczepem podniebienia miekkiego wyszely dobrze badania przesiewowe sluchu i napiecia blony bebenkowejprzed zabiegiem? a jak wyszly po zaszyciu dziurki? pozdrawiam Marzenusia i Matti żarłok:)
  • Mam pytanko jak zachowują się dzieci które mają płyn u szach?
  • moja Zosia 5.04.06 skończy 4 miesiące ma częćciowy rozszczep podniebienia miękkiego i twardego borykamy się z problemem zaburzeń słuchu u niej. Zastanawiam się czy jej zaburzenia są spowodowane rozszczepem czy jest inna przyczyna. Otoemisja nie wyszła prawidłowo ani razu a miała już 4 razy a badanie ABR jedo wykazała 30db na ucho lewe i prawe a drugie badanie ABR wykazało ucho lewe 50db ucho prawe 70db. Mam pytanie jak duże zaburzenia słuchu występują u rozszczepków i czy słuch wr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się