Forum eDziecko Porozmawiajmy Zakupy
ZMIEŃ
      uczciwy

uczciwy

(23 wyniki)
    • Proszę pomóżcie mi ocenić sytuację: Kupiłam sobie na allegro używaną bluzkę dobrej firmy "w bardzo dobrym stanie". Otrzymałam bluzkę z dziurami na samym przodzie i liścikiem, że sprzedający zauważył to dopiero przy prasowaniu. W ramach przeprosin sprzedający dodał kilka gratisów. Wg mnie na minus: 1. bluzka jest z materiału nie wymagającego prasowania (więc jak mógł zauważyć przy prasowaniu?) 2. dziury są częściowo zaszyte nitką (ktoś jednak widział wcześniej te dziury, sko...
    • Wystawiłam na all wczoraj ogrodniczki next. Wystawiam czasem coś po dzieciach koleżanek lub po swojej córce. W aukcji napisałam "aukcja grzecznościowa" - to mi ją usunięto. Fakt, ładnie to uzasadnili, ale chciałam być uczciwa :(
    • Dziewczyny co mam zrobić, od niedawna kupuję na allegro, dotychczas zawsze byłam zadowolona, ale kilka dni temu kupiłam córce kurtkę, używaną, ale opisaną jako "stan bardzo dobry", kosztowała prawie 60 zł., wczoraj dostałam paczkę a tymczasem suwak na samym dole jest naderwany, co bardzo utrudnia jego zasuwanie. Nie będę się męczyła 10 minut żeby zasunąć dziecku kurtkę. (zmiana suwaka nie wchodzi w gre bo jest tak specyficznie wszyty, tuż przy samej tkaninie). Wkurzylam się i właś...
    • Proszę Was o pomoc co mam w tym przypadku zrobić ? Dnia 26 października wylicytowałam poprzez opcje kup teraz część do samochodu.Prosiłam o wysyłkę pobraniową ponieważ bardzo zależało mi na czasie.Tego samego dnia wieczorem Pan sprzedający odpisał mi,że zaraz 27 października wyśle do mnie przesyłkę.Do dnia dzisiejszego zero przesyłki.Na maile Pan nie odpowiada tak samo jak nie odbiera telefonu.Co mam w tym przypadku zrobić? Czekać aż Pan się kiedyś zlituje i wyśle mi tą część do ...
    • a wyżalę się :) Na allegro sprzedaję zarobkowo od 6 lat / ponad 3000 transakcji - żadnego neutrala czy negatywa/.Prowadzę legalna działalność czyli wiadomo ZUS, PODATKI , ksiegowa itp. Prowizja od sprzedaży na allegro w sklepie 8 % - po towar też trzeba jechać - wiadomo. Nie sprzedał mi sie komplet czapka z rekawiczkami to sobie myslę.. wystawię choćby po kosztach bo sezon powoli sie kończy.. no nie idzie po prostu/ a nawet jak odliczę koszty wystawienia i prowizji to nie wychodze n...
    • W sumie ameryki nie odkryłam, ale skutecznie mnie to zniechęciło do robienia zakupów tamże. Na wielu ubraniach dla dzieci (na inne nie patrzyłam) ceny wyściowe specjalnie zawyżone i udają wielką przecenę 50%. Przykład - 5 pak majteczek dziewczęcych - cena nadrukowana na opakowaniu - 19 zł. Bezczelnie zaklejona biała naklejką gdzie ręcznie napisane długopisem 22 zł. Cena po obniżce 11 zł. Super, obniżka jest ale niech nie kłamią, że 50%...
    • Ostrzegam przed zakupem u allegrowicza o nicku Patrysia44. Kupiłam gry, wybrałam wysyłkę kurierem (koszt kuriera 19 zł). Paczka przyszła za pośrednictwem poczty polskiej za cenę 11 zł :/ Na moje maile o podanie numeru przesyłki i nazwy firmy kurierskiej nie odpisuje, telefonów nie odbiera. Na ponownego maila odpisał, że wcześniej wysłał mi numer przesyłki, że teraz nie ma go w biurze i nie ma tego numeru, a telefonów w ciągu dnia nie może odbierać :D W aukcji jest informacja, że do każdego za...
    • Witam. Przed chwilą przyszły trzy rzeczy od trzech różnych sprzedających i każda ma wady (i to spore,) mimo że w opisie widniało, że buciki są nowe, płaszczyk w stanie idealnym, a o kurteczkę dodatkowo pytałam i dostałam odpowiedź, że nie ma wad. Liczą, że trafią na kogoś dla kogo nie ma to znaczenia? Dodam jeszcze że rzeczy kupiłam nie najtaniej. Łącznie zapłaciłam 85 zł, nie licząc przesyłek. Czuję się oszukana:-((
    • Sytuacja jest taka: kupiłam książkę na All. Dziś mija 17 dni od zakupu i opłacenia towaru, sprzedawca podaje coraz to lepsze wymówki (najpierw, że książki domówiono z hurtowni, teraz że książki się "dodrukowują"). Tracę nadzieję na książkę i zwrot kasy. Kwota niby niewielka (niespełna 50 zł), ale czemu mam oszusta sponsorować. Miałyście jakieś doświadczenia z zakładaniem sporu na all? Udało się komus odzyskać kaskę? Czytam warunki i widzę, że trzeba się zgłosić na policję, ale już widzę, jak ...
    • właśnie dostałam zabawki które kupiłam od pewnej pani na dwukropku.I niestety przeraziła mnie ich jakoś(stan)chociaż był podawany jako bardzo dobry/wręcz idealny!!! Zabawki były tak brudne że woda po ich umyciu była czarna!!! Poza tym jedna z zabawek jest uszkodzona(czego oczywiście nie było w opisie) Jak można oferować zabawki bez wcześniejszego umycia/wyczyszczenia do tego zepsute? W dwukropku często zdarza mi się sprzedawać a także czasami kupować ale dotąd nigdy nie przydarzyła mi...
    • Chcę dokonać zakupu perfum - wypatrzyłam w korzystnej cenie na allegro, ale boję się, żeby nie były to podróbki. Proszę o namiary na uczciwego i solidnego sprzedawcę. Dzięki!
    • Kobieta kupiła u mnie kożuszek naturalny, aukcja zakończyła się miesiąc temu - pomyślnie; szybka wpłata, natychmiast po zaksięgowaniu wysłałam i...wszystko było ok, zapomniałam już o niej (głupia wystawiłam jej pozytyw) dzisiaj właśnie ta pani pisze, że ten kożuch nie jest prawdziwy, pisze, że pytała mnie dwukrotnie (nie było takiego pytania) o to czy jest prawdziwy i ja ją oszukałam. Nie zarzuca mi, że cała aukcja była oszustwem od początku do końca tylko o to że ona pytała ja odpowied...
    • Spotkałam z takim zapisem: W przypadku odbioru osobistego dopłata 5 zł!!! Sklep sprzedaje przez allegro i poza allegro każemu przechodniowi z ulicy. Chodzi mi o klocki lego. Wysylka kosztuje 9 zł. Czy to normalne.uczciwe? własnie szukałam lego aby było taniej ze swojego miasta a tu taki klops.
    • Ponieważ się zawzięłam - postanowiłam że ostrzegę wszystkich i wszędzie - wybaczcie mi - ale może choć 1 osoba uniknie oszustwa lub nie daj co nieszczęścia:( - dalej to już kopia mojego listu - proszę o wytrwałość - sprawa ma już swój ciąg dalszy na allegro - kolejna oszukana osoba i obecnie zawieszone konto nieuczciwego sprzedawcy Komis ma siedzibę w Warszawie ul Powstańców Śląskich 104 Witam serdecznie! Na wstępie pragnę zaznaczyć ,że nie jestem „konkurencją” &#...
    • Istnieje jeszcze coś takiego? Czy po prostu ile klient da za tyle sprzedajemy? Wiem, że podobne wątki już były, ale lekko mnie zszokował widok 2 zestawów po dwie pary skarpetek niemowlęcych z Biedronki na Allegro wystawionych KUP TERAZ za 15 zł. Kupowałam je dla dwóch kuzynek w ciąży i wiem, że dwupak kosztuje 3zł (2,99), więc taki zestaw 6zł. Czyli sprzedawca chce zarobić 9 zł na każdej aukcji - 150% ceny, za którą kupił. Czy to jeszcze mieści się w granicach przyzwoitości.
    • Uzytkownik na Allegro banasiewicz1 (moga byc tez inne) Radze uwazac na tą Pania, reklamuje sie na roznych forach, ze swoja sprzedaza artykulow dzieciecych. Ja kupilam od niej wozek, nie dosc, ze na przesylke czekalam bardzo dlugo to jeszcze dotarla niekompletna (niezgodna z opisem w aukcji). Dodatkowo przy kontaktach telefonicznych obiecuje, ze wszystko zalatwi, w rzeczywistosci nic nie zalatwia. Mam wrazenie, ze nie panuje nad transakcjami z powodu panujacego u tego sprzedawcy niebywal...
    • Nie wiem,nie rozumiem ,co kieruje takimi osobami ,też u niej kiedyś kupowałam i właśnie patrzę a tam dojotka75 (6971) - Konto zawieszone i sporo negatywów jak to jest ktoś jest uczciwy do pewnego czasu i nagle co nie chce mu się być uczciwym ?
    • zaczne od poczatku chcialam kupic corci prezent jednakze nie mialam aktywacji konta umowilam sie z pania ze wplace jej pieniazki na konto a ona mi wysle towar pieniazki zostaly wplacone na konto towar tez ponoc zostal wyslany . po poludniu dostalam kod aktywujacy od allegro wiec postanowilam kupic w opcji kup teraz ten palac za ktory juz zaplacilam pomyslalam ze bedzie to gwarancja dla mnie transakcja zostanie sfinalizowana napisalam wiadomosc do uzytkownika ze maoje konto jest akt...
    • Jak w temacie. Jeżeli odpowiedź brzmi TAK - to uważajcie od kogo. Nawet allegrowicze z dużą ilością punktów mogą Cię puścić w maliny... Ciekawa historyjka "pewnej transakcji" free.of.pl/k/kasainfo/praca_inne/allegro.htm Co o tym sądzicie? Finał być może w sądzie...
    • Kupiłam spodnie na allegro, w opisie było, że stan bardzo dobry, ale okazało się, że to nieprawda. Chcę je zwrócić sprzedającemu, a on sie na to zgodził. Mam jednak pytanie, jak to zrobić "technicznie"? Czy najpierw ja wysyłam paczkę, a on przelewa pieniądze, czy też on pierwszy wysyła pieniądze? I kto ma zapłacić na przesyłkę? Może macie jakies doświadczenia i możecie mi coś doradzić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się