Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      uczciwy

uczciwy

(25 wyników)
    • Witam, podpisaliśmy umowę na wybudowanie domku jednorodzinnego. Pewnie popełniliśmy błąd, gdyż nie został doprecyzowany koszt materiałów i samej robocizny. Została ustalona ostateczna kwota i wykonawca dołączył do umowy swój kosztorys, który opisywał jakiś etap budowy i jego cenę. Np. fundamety tyle, mury ze ścianami działowymi, schodami betonowymi tyle, dach z konstrukcją dachową, oknami dachowymi , kominami tyle, centralne ogrzewanie tyle, stolarka okienna z drzwiami wewnętrznymi tyle. Sp...
    • .... Potanowiliśmy remontować pół domu, które dostaliśmy w spadku. Długo szukaliśmy ekipy, bo remont rozpoczęliśmy w maju, więc - sezon remontowy... Facet ze sklepu w którym kupujemy wszystkie materiały remontowe polecił nam kogoś, a dokładnie swojego ojca z bratem. Skoro zostali poleceni w miejscu, w którym materiałów kupiliśmy na ponad 60 tys, płacimy za wszystko gotówką, no cóż, postanowiliśmy zaufać. No i sprawa wygląda tak, że nie śpię po nocach, chociaż jestem w 9 m-cu ciaży. Faceci w...
    • Witam, nie bardzo wiem gdzie się udać i kogo pytać, więc z pewnoscią Państwo pomożecie, jak zawsze służąc dobra radą. Otóż nasz wykonawca, realizując nam dom "pod klucz" węsząc inną, lepszą ofertę po prostu się wyniósł zostawiajac nas na przysłowiowym lodzie. Na szczęście niewiele przepłaciliśmy (jakies 20tys :O( Obecnie inne firmy wykonując nam prace budowlane odkrywają nowe fuszery. które trzeba poprawać i opłacać po raz drugi. Pan M powiadomiony o tym, iż powinien nam owe r...
    • Polecam tania i uczciwa ekipe remontowa spoza Warszawy, robia wszystko wyburzenia,hydrauliki,elektryki,glazury i terakoty,wstawiania i obsadzania luksferow,sciany dzialowe,scianki z karton gipsow,tynkowanie, Pomagaja w doborze materialow, doradztwie wykonczeniowym,zakupie materialow,przywoz materialow gratis, wykonczyli kilka mieszkan na Kabatach od podstaw,Bemowie,aktualnie realizuja projekt na Mokotowie.Bardzo solidne wykonanie,uczciwosc-nic nie ruszą,krotki termin realizacji-...
    • itam, Chcialabym w skrocie opisac swoj problem i prosze o porade w opisanej ponizej sprawie. W lipcu maz podpisal umowe z wykonawcą budowlanym Wykonawca nie wywiazal sie z terminu i nie rozliczyl sie z otrzymanych zaliczek na prace i materiały. Zostal ustalony kolejny termin z ktorego rowniez sie nie wywiązał. Lokal (mieszkanie) w ktorym powinien odbywac sie remont przez wiekszosc czasu stoi pusty i nie odbywaja sie tam zadne prace remontowe. Po telefonicznych upomnieniach wykona...
    • Witam, Wlasnie dobiega konca remont naszego mieszkania. Przeprowadzalo go dwoch ,,fachowcow,, z ktorymi spisalismy umowe i ktorym zostala zaplacona cala uzgodniona suma, pomimo ze jakosc ich pracy pozostawiala wiele do zyczenia...po prostu chcielismy zeby to sie juz skonczylo. Panowie wstawiali nam tez drzwi wewnetrzne , ktore po osadzeniu na zawiasach sie kompletnie nie domykaja- co wiecej wygldaja jakby byly uchylone!!! Jedna z listew ktorymi wykonczone byly futryny na drugi ...
    • Niestetty musze sie dopisac do wątku o nieuczciwych fachowcach. Moja ekipa remontowa po kilku dniach pracy stwierdzila, ze cena ktora mi podali na poczatku jest nieadekwatna do wkladu ich pracy i w zwiazku z tym zrobia nowa wycene. Podniesli stawke o prawie 40%!!! Nie mialam z nimi podpisanej umowy. Remont mial obejmowac cale mieszkanie. Gonia mnie terminy, bo wynajmuje mieszkanie i nie wiem co ja mam z nimi zrobic. Proby negocjacji spełzły na niczym. Poradźcie coś proszę.....
    • Witam dziekuje za odpowiedzi na temat gladzi.to nie jedyny problem z nasza ekipa dlatego chcemy sie ich pozbyc i zaplacic za rzeczywiscie wykonane uslugi bez tych cholernych naroznikow(patrz Bardzo wazne rozliczenie tuz tuz). moze macie jakies porady jak to robic. kolesie sa na poziomie zaawanswanego debilizmu, oszukuja w twarz, ciagle przeklinaja, tragedia ale spodziewam sie ze standard. Chodzi mi o jakies konkretne np instyucje takie straszaki fachowe. Prosze o odpowiedz mam 1 d...
    • Niestety pan od którego kupiliśmy wymarzone M, okazał się na tyle nieuczciwy że zataił,(chociaż go o to pytaliśmy ze względu na naszego niemowlaka),że pod boazerią w mieszkaniu jest grzyb.Wiem że teraz jest już "po ptakach", ale łudzę się że może ktoś miał podobny przypadek i w jakiś sposób "zmusił" poprzedniego właściciela do chociaż częściowego pokrycia kosztów odgrzybiania.Niestety coś czuje że pozostał mi tylko sąd cywilny, a na to ani czasu ani pieniążków niet.Z drugiej stron...
    • na rynku warszawskim pojawiła sie od niedawna nieuczciwa firma o nazwie Prosoftbud,własciciel znany jest z pobierania zaliczek za pracę i nie rozliczania sie,wystawiania zawyzonych faktur za wykonane prace,nie wypłacania pieniedzy pracownikom.ostrzegamy!
    • W sumie to pytania do wykonawców.... ale jakaś równowaga musi być :-) skoro napiętnowani są tylko oni. Pzdr Art P.s. Swoje typy podam później
    • Klasyfikacja fachowców do osób nieuczciwych jest dla nich w zdecydowanej większości krzywdząca. Prawda jest taka, że ich brak wiedzy nie pozwala na pełne wyobrażenie sobie zakresu niezbędnych robót, przede wszystkim remontowych, najwięcej w budownictwie tzw. przedwojennym. Po prostu, żadna ze stron, ani fachowcy ani inwestorzy - czyli Wy, nie korzystacie z porad architektów lub inżynierów, a przy tym NIE SPISUJECIE UMÓW, bo tak jest najlepiej. Inną jest sprawa wartości robót. Tu na...
    • Kochani, chcialam was wszystkich ostrzec przed zlecaniem jakichkolwiek uslug remontowych Panu Wojtkowi Mroczkowi i jego ekipie (terem Warszawy i okolic). Czlowiek sprawia wrazenie naprawde solidnego i godnego zaufania, ale sprawa wyglada zupelnie inaczej. Jednego czego nie nozna mu odmowic to to, ze dobrze wykonuje swoja prace. Gorzej jest z dotrzymywaniem terminow, poprawkami, a przede wszytskim z rozliczeniami. W chwili obecnej czeka pol roku na to aby dokonczyl u mnie lazienke,...
    • Proszę o opinie. Chcę wybudować 6 domów na sprzedaż (male osiedle). Mogę to zrobić na 3 sposoby. Zbudować i wystawić na sprzedaż (przeróbki, nie dostosowanie domów do marzeń i potrzeb klientów), znaleźć klientów przed rozpoczęciem budowy (zwykla polska developerka) a może sposób, który mi chodzi po glowie ostatnio - znaleźć klientów przed budową, zbudować po kosztach, wg indywidualnych życzeń i potrzeb, biorąc umówioną kwotę za prowadzenie i organizację robót. Oczywiście pelna od...
    • Mam do zaadoptowania dwie piwnice na pomieszczenia mieszkalne i szukam fachowca!
    • Możecie mi poradzić jakim najlepiej styropianem ocieplić dom? Myślałam o Fasada 040, ale nie wiem, czy to na pewno najlepszy pomysł.
    • Wątek ten ma ostrzegać przez korzystaniem z usług pseudofachowców i oszustów. Pomysł "pożyczyłem" od jednego z forumowiczów.
    • co począć gdy ekipa remontowa po przyjacielsku wzięła zaliczkę, rozgrzebała pracę, zepsuła ile było mozliwe i obraziwszy się, na wymagania.... zabrała swoje rzeczy i już, a zostawiła zasraną szczotkę - powaznie do toallety /nową/......????? po przyjacielsku nie mamy zadnej umowy.... chyba nie dostaniemy także żadnej faktury... jeśli ktos ma jakieś doświadczenia, proszę się podzielić 'CUD' ekipa to w moim przypadku Karol Ołdakowski z Warszawy
    • Kochani, jezeli cenicie sobie rzetelnosc, poszanowanie waszego czasu i przede wszystkim dotrzymywanie terminow, to strzezcie sie jak ognie salonu z kafelkami VENIS. Mieszcza sie w TTW Opex i na Bartyckiej. Kafeli maja drogie, bo srednio 100zł/m2 i jak mialam sie okazje przekonac nie idzie ona na rowni z jakoscia obslugi. Moim glownym zarzutem jest nie dotrzymywanie terminow i co wiecej mydlenie oczu klientowi szybkimi terinami realizacji, przy czym z gory wiedza ze owych terminow ...
    • Witam, Wątek o złych wykonawcach, jest dość trudny do wyłapania tych których tam opisujemy. Łatwiej więc chyba zrobić listę tych uczciwych i zasługujących na miano fachowców. Zacznę pierwszy - mój domek stawiał człowiek który miał zrobić tylko schody na poddasze. Gdy oglądał moją budowę i ekipę tam pracującą bardzo szybko zaczął wskazywać na nieprawidłowości. Na próbę dałem mu do zrobienia fundamenty pod garaż, a chwilę potem stawiał już ściany garażu. Następnie ściany wewnętrz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się