Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      ugryzienie

ugryzienie

(6 wyników)
    • Jestem uczulona na jad pszczół. Kiedyś po ugryzieniu przez pszczołę w mały palec nogi, cała noga aż do pachwiny spuchła mi jak kłoda, nie było mowy o zgięciu jej w kolanie. Stało się to na zagranicznym wyjeździe i nie miałam możliwości jajiejkolwiek reakcji, oprócz moczenia jej w zimnej wodzie ( stałam z nogą w wiaderku z zimną wodą, nawet nie mogłam usiąść :))) Teraz znowu czeka mnie wyjazd zagraniczny ale jestem już mądrzejsza i wiem o leku Apis, nie wiem jednak jaka potencja i ...
    • kleszcz(14)

Małego tydzień temu udziabał kleszcz. Dziś jest minimalny ślad u żadnych innych objawów póki co. Ale ja się juz zdąrzyłam naczytać i wystraszyć boreliozy. Pojechałam z nim na badania (pct rt) ale wyniki będa za 2 tygodnie. Przewertowałam równiez o forum i widze że polecacie ledum 30 ch po ugryzieniu. Czy ma to sens, skoro u nas upłynął już tydzień od ukąszenia. Czy skupić się raczej na profilaktyce i wtedy 5 ch? Jakie dawkowanie?
    • czy na ugryzienie ( ukąszenie :-) ? ) komara też można stosowac to co po użadleniu osy ? Moja 10 letnia córka ma zawsze po ugryzieniu opuchnięte i zaczerwienione to miejsce i ciągnie sie to przez ładnych parę dni ...
    • Ile granulek Ledum po ugryzieniu( rano slady po nocnej uczcie) A ile profilakyycznie i jakie potencje. Kupiłam 9 CH. Syn ma 20 m-cy a córka 7 lat. No i my z mezem dorośli.
    • Bardzo się martwię - mojego synka ugryzł kleszcz. Boję się powikłań, jaki lek mogłabym mu podać tak na szybko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się