usuwanie

(10 wyników)
  • Cześć!Chciałabym dowiedzieć się o adres klinki zajmującej się usuwaniem naczyniaków płaskich w pobliżu Gorzowa.
  • witam, mam 30 lat i naczyniaka plaskiego pod okiem, w dzieciństwie rodzice jeżdzili ze mną do kliniki dermatologicznej do katowic na francuską, niestety wtedy nie bylo metody która usunęła by to znamię, było wymrażane, naświetlane, laser argonowy-prywatnie- z tego ostatniego zrezygnowaliśmy po 5 zabiegach - nie bylo efektu a goiło sie paskudnie i bardzo bolało. od czasów póżnego dzieciństwa nie robilam z tym nic jednak życie na codzień z tym jest klopotliwe. Do tego dochodza różn...
  • No właśnie, czy lepiej usunąć czy czekać az być moze sam się wchłonie? Jak długo czekać? Jeśli zdecydujemy się na usuniecie to jaką metodę wybrać? Czy i dlaczego narkoza jest niebezpieczna?
  • Chirurg po kolejnej konsultacji stwierdził,że najlepiej usunąć naczyniaka chirurgicznie i to jak najszybciej-bo jak pęknie to nie zdołam opanować krwotoku!!Moja córka ma 10 mies. i ma naczyniaka z tyłu główki-jest to naczyniak krwionośny,wypukły.Pod włosami go praktycznie nie widać,ale jak się odsłoni to wygląda jak porządnie nabity,siny guz.Ma go od urodzenia:2,5 na 3,5cm .Co robić? Czy usunąć czy zostawić?Laser nie wchodzi w rachubę-bo wymęczyłby dziecko-taki naczyniak to podobno nier...
  • Panie Doktorze moja córka ma rozległego naczyniaka płaskiego na twarzy na co się zdecydować? Usuwanie naczyniaka "na żywca" (ewentualnie maścią miejsco znieczulajacą) i ok. 20 a może i więcej zabiegów bo oczywiście pojedynczy zabieg będzie krótszy i mniejsza ilość strzałów czy może przy znieczuleniu ogólnym maksymalnie 3 razy w roku ale wtedy szybszy efekt? Nie mam pojęcia jakie są zagrożenia dla dziecka 2,5 rocznego poddanego takiemu znieczuleniu. Prosze o poradę.
  • Mam pytanie do doktora -jak to jest z tym usuwaniem? Czy po zabiegach laserem barwnikowym pulsacyjnym istnieje ryzyko że naczyniak po kilku latach zacznie powracać? i czy ten laser jest w stanie całkowicie usunąć naczyniaka czy tylko go rozjaśni? prosze o szczere odpowiedzi-czy spotkal sie pan z kimś kto usunąl naczyniaka całkowicie, albo z kimś komu ten naczyniak po usunięci powrócił...bo ja już nic nie wiem. Zpoważaniem Agata Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuje.
  • Reasumując, czy można pokusić się o stwierdzenie, że nie licząc kilku klinik prywatnych, (których adresy się przewinęły) w żadnej placówce publicznej mam na myśli szpital (w którym można wykonać znieczulenie ogólne) nie ma pulsacyjnego lasera barwnikowego?
  • cześć wszystkim, moja roczna córeczka ma naczyniaka jamistego na rączce przedramieniu od urodzenia. jedni lekarze mówią aby usuwać bo do końca nie zniknie, zostanie wypukła skóra z widocznymi naczynkami, no i nie wiadomo jak długo będzie znikał. później jako dziewczynka będziesię wstydzić i nie będzie mogła chodzić w sukienkach itp. jedna pani doktor mówi że tylko śniegowanie i nic innego, ale wyczytałam na tym forum że to bolesne i nie zawsze skuteczne, a nie chciałabym narażać m...
  • No właśnie jest jakieś ale... Witam!!!Mam płaskiego naczyniaka na policzku i żyję z nim już 25 lat czyli od urodzenia.Ma kształt dokładnie taki,jakby ktoś dotknął mnie trzema palcami ręki na wysokości ust.Połączone ze sobą trzy jednolite plamki.I nigdy się tym zbytnio nie przejmowałam,bo dla przyjaciół to nie miało znaczenia.Zero docinek i tym podobnych rzeczy.Były natomiast zabawne sytuacje-kiedyś ktoś po całonocnej imprezie "oskarżył" mnie o to,że dałam sobie zrobić malinkę i to ...
  • Witam od kilku miesięcy jeżdzę do Polanicy na laser, chcąc się pozbyć naczyniaka płaskiego. Efekty są mało widoczne, co zaczęło mnie zniechęcać. Zaczynam się zastanawiać czy tyle bólu warty jest brak efektów? Niedawno, będąc z mamą w sklepie zaczepiła nas sprzedawczyni, z pytaniem, co mam na twarzy, od kiedy itp itd. Ja na takie pytania od razu się najeżam, nienawidzę pytań z tej serii i tekstów z serii "jakie biedne dziecko, takie ładne, a ...". Jednak moja mama ze szczegółam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się