Dodaj do ulubionych

Pytania do Dr.Wyrzykowskiego

27.02.14, 21:51
Witam Panie Doktorze
Mam pytanie
Mam 30 lat od urodzenia na prawej nodze (UDZIE) miałam małą czerwoną plamę .Z czasem a najbardziej w wieku dojrzewania bardzo szybko zaczęło mi się to powiększać .Teraz mam to tak duże ,że sięga poza kolano .W normalnych warunkach jest to duży obszar czerwonej plamy ,pod wpływem ciepła (np.podczas kąpieli ) zmienia kolor na granatowy .Konsultowałam się już z wieloma specjalistami i wstępnie stwierdzono ,że to jest naczyniak płaski ale tak do końca żaden specjalista nie jest pewny co to takiego .Nie wiem co w takiej sytuacji mogę zrobić .
Proszę o poradę .
Bardzo dziękuje
pozdrawiam EWELiNA
Obserwuj wątek
    • dwyrzyk Re: Pytania do Dr.Wyrzykowskiego 02.03.14, 13:45
      Pani Ewelino; Proponuje zajestrowac się na konsultację.
      Aktualne możliwości konsultacji w Gdańsku/Sopocie:
      1. Poradnia Chirurgii Dziecięcej (NFZ) – Budynek Szpitala Kolejowego, ul. Powstańców Warszawy; poniedziałki 13.00-15.30; po uprzedniej rejestracji telefonicznej: 058 3023031 wew. prosić Rejestrację.
      2. Poradnia Chirurgii Dziecięcej (prywatnie) – II piętro; Budynek „Swissmed”, Gdańsk ul. Jaśkowa Dolina 132, wtorki 08.00-11.00; po uprzedniej rejestracji telefonicznej 058 5241500
      3. Centrum Medycyny Specjalistycznej SANITAS; 80-460 Gdańsk, ul. Pilotów 21; środy od godz. 16.00; konsultacje plastyczne i chirurgii dziecięcej oraz zabiegi operacyjne; rejestracja telefoniczna w godzinach 08.00-20.00: 58 7858555; www.centrumsanitas.pl
      4. Specjalistyczne Gabinety Lekarskie „Kur-Ort”; „Krzywy Dom” w Sopocie; I p. Centrum Medyczne; ul. Hafnera 6; czwartki od godz. 15.30; po uprzedniej rejestracji telefonicznej: 518948300; (58) 5555215, lub drogą e-mail: rejestracja@kur-ort.pl; informacja na stronie internetowej www.kur-ort.pl

Pozdrawiam DARIUSZ WYRZYKOWSKI
      • 7ewelinka Re: Pytania do Dr.Wyrzykowskiego 04.03.14, 20:05
        Bardzo dziękuję Panie Doktorze za odpowiedż .
        W miarę możliwości postaram się jak najszybciej zarejestrować na konsultację .
        Pozdrawiam
        Ewelina
    • 7ewelinka Re: Pytania do Dr.Wyrzykowskiego 04.03.14, 20:15
      Panie Doktorze
      Mam jeszcze jedno pytanie : rozumię , że w tych miejscach tylko Pan Doktor przyjmuje na konsultację .
      Dziękuję
    • dwyrzyk Re: Pytania do Dr.Wyrzykowskiego 12.10.14, 13:04
      Sz. Pani Ewelino; List dotarł - zmiana wyglada na wrodzoną malformację żylną z drobnych naczyń - nietypowe jest takie rozszerzanie zmiany - nie wiem, czy jednak nie powinno się pobrać wycinka do oceny histopatlogicznej. Jeżeli potwierdzi to rozpoznanie - do leczenia laserem (pogrubienie mięśni i tkanki podskórnej - raczej wyglada jak taki częściowy przerost tkanek miękkich). Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski

• 7ewelinka Re: Pytania do Dr.Wyrzykowskiego 14.10.14, 20:33
        Witam Panie Doktorze
        Jeśli jest taka potrzeba to pobierzemy wycinek .Mam pytanie czy jeśli się zdecydujemy na pobranie tego wycinka czy Pan Doktor będzie pobierał i gdzie ???
        Pozdrawiam
        Ewelina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka