Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      wanna

wanna

(173 wyniki)
    • Bardzo proszę o jakieś namiary na kogoś kto zajmuje się renowacją wanien. Mam wannę żeliwną która jest po prostu rewelacyjna duża i głęboka. Za żadne skarby nie chcę jej wymieniać. Jeżeli ktoś z was przeprowadzał podobny zabieg na swojej staruszce to proszę o namiary na fachowcę. Pozdrawiam serdecznie PS. Napiszcie wparu słowach jak ten proces wygląda, ile kosztował i najwazniejsze jakie są efekty.
    • łazienka ma: 141cmX188cm obecnie na tej krótszej ścianie jest wanna. na drugiej krótszej jest pralka i toaleta w rogu (ukośnie ustawiona), na jednej dłuższej jest umywalka, na drugiej dłuższej drzwi. Mam wizualizację, ale nie umiem jej wkleić:/ ale ok. nieważne. pralka wyląduje w kuchni, bo tę akurat mam ogromną. no i mam dylemat: co praktyczniejsze? wanna czy prysznic?prysznic niby zajmie mniej miejsca, ale jest wysoki i zrobi przytłaczające wrazenie w takiej klitce.
    • Niedługo przeprowadzamy się do nowego domu i stoimy przed dylematem urządzenia łazienki na parterze. Na piętrze sprawa jest jasna, łazienka jest tam mniejsza, przy sypialni i będzie tam prysznic we wnęce. Natomiast na dole mamy łazienkę 14 mkw i zastanawiamy się czy instalować wannę, czy tylko duży prysznic -we wnęce. Nie przepadamy za długimi kąpielami w wannie i nie bardzo mamy na to czas:-) Jesteśmy młodym małżeństwem, nie mamy dzieci i ich nie planujemy. Doradźcie mi czy jednak warto zain...
    • Mam problem czy w małej łazience zainstalować wannę czy kabinę prysznicową. Znalazłam kilka propozycji wanien do małych łazienek firmy RAVAK serii BeHappy lub Avocado. Priorytetem jest dla mnie zachowanie zlewu. Załączam plan łazienki. Pomóżcie :) imageshack.us/gal.php?id=sZSoktukmKOxlKqXmd3W06g [sonda=Wanna czy kabina prysznicowa ] [*]Wanna [*]Kabina [/sonda]
    • Witam serdecznie, Bardzo proszę o poradę kogoś kto się na tym zna. W mojej mikrołazience zamiast wanny chciałabym mieć prysznic- niestety, po wstawieniu kabiny otrzymam kompletnie nieużyteczny martwy kąt, do którego nie będzie dojścia z powodu umywalki. Fachowiec wymyślił, że w martwym kącie umieści muszlę sedesową i podepnie ją do odpływu z wanny, a umywalkę przesunie się w miejsce gdzie był sedes. Powiem szczerze, że taki układ łazienki bardzo by mi pasował. Mieszkam na pierwszym pię...
    • Jestem zafascynowana surowym stylem, takim zimnym, betonowym, kamiennym, nie wiem jak to się fachowo nazywa, w każdym razie chcę mieć taki styl w swojej łazience. Idealnie pasuje mi do niej miedziana wanna i miedziana umywalka, coś takiego jak ma Dekordia: pliki.dekordia.pl/plytki_MEKSYK/MEKSYK-PERLITA---WANNA-MIEDZIANA-NIKLOWANA--10084649_rf200.jpg pliki.dekordia.pl/plytki_MEKSYK/MEKSYK-NINETTE---UMYWALKA-MIEDZIANA--10084711_rf200.jpg tylko czy takie miedziane wanny i umywalki są prak...
    • Mam niedużą łazienkę i po remoncie wstawiłam sobie właśnie wannę z hydromasażem prostokątną 140 cm Saniform. Rewelacja!! Na obrazkach do artykułu pełno jest wanien wolnostojących. Według mnie to strasznie niepraktyczne!! Nawet gdy ktoś ma wystarczająco dużo miejsca. Czy ktoś ma taką wolnostojącą wannę i jest zadowolony??
    • Witam. Właśnie planuje kupno wanny firmy Polimat. Co możecie o tej firmie powiedzieć ... czy wanny z tej firmy są w miarę wytrzymale i czy czy nie zrobią się matowe po jakimś czasie ?
    • Witajcie, zadanie dla najlepszych bo sprawa conajmniej nietypowa pływająca świeczka w wannie (są takie świeczki dekoracyjne) "przytuliła się" do ściany wanny i spaliła jej część, powstały purchle, no co tu dużo gadać akryl spalony tak na 40 cm czy da się to jakoś naprawić?
    • mozecie sie drodzy forumowicze wypowiedziec n/t wanien? Potrzebuje wymienic moja dotychczasowa/niewygodna choc z wygladu superowa wanne, na wreszcie taka, w ktorej swobodnie/wygodnie sie lezy. Wybor moj padl na Cersanit Virgo lub Koło Perfekt - obie w sumie podobne, ale chodzi np o jakosc. Czy ktoras z tych firm wysuwa sie na prowadzenie? A moze sa uzytkownicy tych wanien i moga cos zasugerowa - polecic/odradzic? Z gory dziekuje.
    • jakis dziwny rozstrzał cenowy z wannami prostokątnymi, wiecie może dlaczego i jaka cena jest adekwatna?
    • witam, czy ma ktos w domu wannę lub kabinę firmy Aquaform? podobają mi się ich produkty i cene jest bardzo przystępna, powiedziałabym nawet , że dziwnie tania- dlatego boje się, zeby nie kupic jakiegoś "badziewia", doradźcie. Nie stac mnie na produkty z górnej półki, ale nie chciałabym tez zejśc poniżej jakiejs przyzwoitości. Ania
    • Mam starą wannę żeliwną. Była już odnawiana, ale emalia poodpryskiwała na dnie. Proszę o porady, jak można ją odnowić. Może znacie kogoś z okolic Kielc, kto zajmuje sie takimi usługami.
    • Piękne.Prawda.Jak je zmieścić w naszych łazienkach w blokach?
    • Słyszeliście może coś o wannach ScandiSpa? Jestem na etapie poszukiwania porządnej wanny z systemem hydromasażu. Nie chce oszczędzać na zakupie, ale z drugiej strony nie chcę też przepłacać no i wpadła mi w oko właśnie tej firmy. Ktoś z was mógłby mi pomóc?
    • Absolutnie takiej wanny nie polecam. Zle sie do niej wchodzi i wychodzi, dziwnie sie siedzi, z widokiem na podloge, ciezko ja umyc, dziecka czy psa nie da sie w niej umyc. Taka wanna tylko na zdjeciach fajnie wyglada, ale w zyciu codziennym jest szalenie nie praktyczna. Kupilam dom, gdzie wlasnie taka wanna jest, juz sie nie moge doczekac remontu!
    • jak wykończyc narożną wanne? tzn co dać między wanne a scianę z płytek? co zamiast silikonu? sa jakieś listwy czy coś w tym rodzaju?
    • Witam Mam takie pytnie ... chciałbym obudować wannę płytkami. Wybrałem do tego płytę g-k na stelażu. Moje pytanie jest następujące. Czy można stelaż przykleić do podłogi? Ponieważ podłoga jest wykafelkowana gresem będzie ciężko się przez nie przewiercić. Oczywiście materiałów jeszcze nie kupiłem więc jeżeli macie inny lepszy pomysł na podkonstrukcję pod płytki to będę wdzięczny. Pozdrawiam
    • Mam do was pytanie za ile moge sprzedać stara wanne żeliwna. O zlomie myslalem ale mama podpowiedziała mi ze moze ktoś lubi stare rzeczy i po lekkiej renowacji będzie im sluzyla. Na allegro nowe zaczynaja sie od 2 tysiecy. Tak wiec odrazu drugie pytanie za ile moge taka wanne opchnac :)
    • Witam ;) Posiadam wanne o rozmariach 150x70cm. Bateria znajduje sie na długiej scianie. Chciałbym zamontować kotare taka do prysznica. Normalnie kupiłbym drążek rozporowy i powiesił zasłone prysznicową. Problem jest taki, ze wanna znajduje sie na długiej scianie, ktora jest 2x tak długa jak wanna i musialbym kupić drązek kątowy. Na allegro znalazlem takie cos: allegro.pl/drazek-prysznicowy-nad-wanne-katowy-bialy-i1791944565.html Zastanawiam sie tylko jak ten drazek sprawuje sie w praktyce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się