wanna

(4 wyniki)
  • Witam! Sytuacja wyglada nastepujaco. Rura kanalizacyjna, ktora laczy moja studzienke pod wanna z pionem glownym znajduje sie w calosci w mieszkaniu sasiadow ponizej (styl budowania z lat 50-60.). Dom jest stary, rura tez, wiec zrobila sie szczelina przez ktora pociekla woda do mieszkania sasiadki. Na szczescie szkod nie ma zadnych - przeprosilam wiec i zamurowalismy nasza studzienke, doprowadzajac kanalizacje spod wanny do pionu z pominieciem peknietej rury. Scieki nie plyna wi...
  • Jak wyzej, rury w lazience sa w fatalnym stanie, woda z wanny prawie nie splywa. Zarzadca odmowil wymiany( brak srodkow), czy istnieje jakas mozliwosc aby zmusic go do wymiany tych nieszczesnych rur. dziekuje za pomoc:)
  • Witam, moja WM wymienia piony wod-kan. Latem podjęliśmy w tej sprawie uchwałę, remont miał być we wrzesniu, ale ciagnie się już trzeci miesiąc. Administrator (ZGN) na pytanie, kiedy firma zamierza wejść do mojego mieszkania, rozkładał tylko rece, a wczoraj robotnicy oświadczyli, że wchodzą we wtorek o świcie, na 3-4 dni (u sąsiadki z dołu siedzieli 3 tygodnie!). Mieszkam na ostatnim pietrze, rury są w ścianie (w takim kominie), więc roboty nie ma wiele, a każdy dzień bajzlu sporo mnie ...
  • Proszę o pomoc. Kto powinien sfinansować wymianę odpływu wody na odcinku pomiędzy moją wanną a pionem kanalizacyjnym. Odpływ wody w całości znajduje się w lokalu pode mną, a lokatorka zarzuca mi, że ją zalewam. NIe ulega wątpliowości, że jest pęknięta stara rura żeliwna (tzn. odpływ wody od mojej wanny) , ale nie wiem czy jest to już część wspólna budynku, czy też jest to instalacja służąca do użytku wyłącznie mojego lokalu. Prosze o podpowiedź. pzdr.z2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się