-
No jak na razie, działa tylko połowa wanny - ta puszczająca bąbelki. Po bokach są jeszcze takie dysze wodne i one są całe zarośnięte kamieniem. Wanna nie była używana z jakieś 3 lata... Czym to teraz doczyścić? Oczywiście tak bezpiecznie dla wanny i całej tej jej mechaniki i elektroniki tak, aby nie uszkodzić elementów chromowanych? No i biorąc pod uwagę rozmiar wanny, a jest dość duża (dwuosobowa). Mocne środki chemiczne raczej odpadają... już raz zniszczyłam kran cilitem... tzn kamień wyżar...
-
Witam.
Jako że jesteście Wszystkowiedzące Panie Domu i wielokrotnie mi pomogłyście :-) to zapytam tutaj. Wymieniamy wannę z potwornie wielkiej narożnej (pomyłka szalonej młodości ;-) na wannę normalnej wielkości. Chcemy kupić jakąś rozsądną cenowo i tak się zastanawiamy czy ma znaczenie czy to będzie Koło, Sanplast, Cersanit czy coś takiego? Czy wybrać po prostu kształt i cenę, która nam odpowiada, a nie patrzeć na producenta? Pomijam wanny z bardzo wysokiej półki cenowej.
Z góry dziękuję z...
-
stalowa?
Poradźcie mi, proszę, bo wyłysieję od myślenia. Przymierzam się do remontu łazienki, i będę zmuszona wymienić wannę.
Czy to prawda, że z wanną akrylową trzeba się cackać jak z jajkiem?
Że się ugina gdy stanie w niej człowiek, ważący ponad 100 kilogramów?
Że jak upadnie słuchawka od prysznica, to może zrobić w tej wannie dziurę?
Że prać, np dżinsów, w niej nie wolno, bo można ją porysować?
-
zaczeło mi kapać z prysznica i na wannie zrobiła sie taki jakby rdzawy zaciek :| nie bardzo wiem jak do tego podejść żeby nie porysować wanny i żeby to zesło... podpowiecie? xD