wc

(30 wyników)
  • Mam pytanie, czy taki układ jak na zdjęciu jest prawidłowy? fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3295141,2,1,wneka-prysznic.html We wnęce widocznej na zdjęciu ma być prysznic. Za ścianą tylną wnęki jest PION. Do tego pionu poprzez wnękę idzie rura odpowadząca od WC. Pod rurą od wc (zaznaczyłam na czerwono) widać rurę odpływu prysznica. Czy umiejscownie rury odpływu prysznica pod rurą wc nie będzie porowodało problemu np. przy ewnetualnym zapchaniu/remoncie itd? Czy takie ustawienie rur to bubel...
  • czy ktoś z was wie jaki ciężar wytrzyma podwieszane WC? chcemy to zamontować do ściany działowej a nie nośnej i mamy obawy czy ściana się nie zawali ;) wiadomo że ścianka działowa jest słabsza.
  • Witam. Remontuję łazienkę i oddzielne wc. Czy oba pomieszczenia muszą być w jednym stylu? Tzn wiem że to kwestia gustu , ale proszę o opinie jak wy myślicie
  • Czy wiecie z jakiej firmy (konkretne modele) można kupić bidet i wc-cik (komplet łącznie ze spłuczką itd.) stojące (wiszące nie wchodzi w grę) żeby były śliczne i nie za drogie? Jeśli możecie to podeślijcie linki do zdjęć
  • Jestem na etapie urządzania łazienki i poszukuję stelażu podtynkowego i pdowieszanego wc - dla dzieci - tzn musi być niżej niż te standardowe. Te standardowe są po prostu za wysokie - dzici są małe - najmłodsze dopiero zaczynają korzystać z wc więc na kilka lat takie niższe wc by się przydało. Czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził?
  • Znalazlam w necie oferte wc+bidet jak jedno urzadzenie kopaktowe. Idealne rozwiazanie dla tych co nie maja za duzo miejsca w lazience albo wc aby zamontowac oba urzadzenia. Ale czy ono jest naprawde dobrym rozwiazaniem? Czy ktos to urzytkuje i moze sie wypowiedziec o jego funkcjonalnosci? Jak sie sprawdza takie 2w1? Wady - zalety? Polecacie?
  • Ciężko jest mi się zdecydować czy zrobić wc razem z łazienką czy osobno. Najchętniej chciałabym osobno - wtedy łazienka będzie malutka 3 m2, a w wc bym wstawiła pralkę (no ale znowu za daleko od wanny, a przydaje się często pzry praniu). Z kolei zrobić jedno pomieszczenie - zyska się przestrzeń kosztem braku oddzielnego dostępu do wc. Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami/zdaniami?
  • Remontuję łazienkę i zastanawiam się nad podwieszanym wc,nie wiem tylko czy jest to bardziej funkcjonalne rozwiązanie niz tradycyjne wc.Co w razie awarii? Kucie ściany?
  • Jestem na etapie budowy mieszkania i mam mozliwość zdecydować,czy moja łazienka będzie z wc czy zrobie osobne pomieszczenie na wc (oczywiście z umywalką)?
  • Witam, Mam pytanie czysto techniczne: czy w obudowie z karton-gipsu wc podwieszanego powinno się zakładać takie drzwiczki jak przy obudowie z wanny, żeby w razie awarii mieć dostęp do stelaża? Jeśli tak, to w którym miejscu? pozdrawiam
  • tak jak w temacie,prosze o odpowiedz.dokladnie chodzi o to jak dluga musi byc scianka przy ktorej stanie wc i bidet obok siebie,tak aby mozna wygodnie z nich korzystac.czy 120cm wystarczy?
  • Witam, mam w łazience niespotykany w Polsce system spłukiwania, chodzi o spłuczkę, podobna do kompaktów, jednak zamiast przycisków do spustu jest rączka (identyczna jak w reklamie domestosa i w filmach USA) ta raczka sie rozleciała i nigdzie nie mogę znalezc mechanizmu spłukiwania. Czy moze ktoś się natknął na cos takiego?
  • kilka miesięcy po zainstalowaniu podwieszanego sedesu coś zaczęło trzeszczeć. Stelaż jest obudowany płytą k-g, na płycie jest polożona glazura. Czy to trzeszczenie (słychać je, kiedy siadam na wc) oznacza, że coś może się posypać? nie jestem najlżejsza, ale to miało wytrzymywać nawet 400 kg!:)
  • Co o tym myślicie? A co wtedy kiedy coś w spłuczce nawali? Trzeba kuć kafle? Jak to rozwiązać? Poradźcie proszę, bo nie wiem czy jest sens montować takie wc, czy jednak lepsze jest tradycyjne. Z góry dzięki za rady i doświadczenia.
  • czy pasuje taki zestaw w wc - matowy chromowany przycisk do wc a armatura zwykła czyli nie matowa? co Wy na to? czy bardzo się bedzie gryzło? A
  • Jaki jest mniej więcej koszt urządzenia łazienki,wc (osobno) i kuchni? Czy zmieszcze sie w 25 000zł? Zeby było ładnie i w miare nowocześnie...Kuchania jest otwarta na pokój i ma ok.12m2, łazienka 5,5 m2 i wc 1,5 m2. Co jest teraz modne, jakie kolory? Za wszystkie informacje będę bardzo wdzieczna... Pozdrawiam serdecznie :-)
  • niedlugo czeka mnie generalny remont łazienki, robię sobie teraz projekt nowej i tak pomyslałam, czy jest możliwe przesunięcie sedesu w inne miejsce niz w ktorym stal do tej pory???? tak o jakiś metr w bok? jest to technicznie możliwe?jak myslicie?
  • Witam, mam taki problem, mam w mieszkaniu ogrzewanie podłogowe wodne, wczoraj odebrałam klucze i podpisałam wszystkie papiery w tym że pod żadnym pozorem NIE BEDE WWIERCAC SIE W PODLOGE bo uszkodze ogrzewanie, zastanawiam sie tylko jak zamontować muszlę, dzwoniłam do developera to powiedzial że na silikon ale jakoś sobie tego nie wyobrażam. Proszę o rady.
  • Witam, jaka może być minimalna szerokość łazienki przy długości 2 metry. W łazience chciałabym zmieścić prysznic (brodzik z zasłonką), wc i umywalkę. Będzie to łazienka na parterze domu. Na piętrze będzie druga rodzinna i większa:) Dodam, że drzwi do łazienki będą na ścianie dwumetrowej. Bardzo proszę o pomoc.
  • Mam bardzo malo miejsca w lazience i nie wiem czy zmiesci mi sie obok siebie bidet i kibelek. Prosba do osobo ktore maja oba sprzety w swoich lazienkach - czy mozecie podac mi odleglosci pomiedzy bidetem i kibelkiem, ewentualnie sciana......? Wiem ze ksiazkowo powinno byc : kibelek-bidet 30 cm. Moze jest ktos kto ma jednak mniej niz 20cm i moze mi napisac czy jest to wygodne? Bardzo dziekuje za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się