Forum Praca Praca za granicą Praca - Europa
ZMIEŃ
      wielka brytania

wielka brytania

(23 wyniki)
    • Mam takie pytanie czy prawo jazdy zdobyte w Polsce jest ważne w Anglii, zrobiłem je jeszcze przed tem nim wstąpiliśmy do UE. I nie wiem czy będę mógł prowadzić legalnie samochody... dzięki za wszystkie odpowiedzi:))
    • Czy ktoś może mi napisac jakie sa ceny podstawowych produktów spożywczych w Wielkiej Brytanii?
    • Myślę o wyjeździe do Wielkiej Brytanii do pracy w hotelarstwie. Mina rzednie, gdy słyszę o ofertach pracy - poszukują głównie pokojówek i pomywaczek. Mnie bardzo zależy na pracy w biurze hotelowym w marketingu. Znam biegle oprócz angielskiego jeszce 2 języki i mam już doświadczenie zawodowe w tej branży, ukonczyłam 2 uczelnie. Jakie są w ogóle szanse dla kogoś takiego jak ja na znalezienie odpowiedniego stanowiska w tej branży? Czy jest jakaś agencja pracy, w której są takie oferty?
    • Już sam w końcu nie wiem, czy do wjazdu do Wielkiej Brytanii jest potrzebny paszport, czy można wjechać na dowodzie osobistym.
    • Good Evening Podobno od 1 maja 2006 Wielka Brytania postanowiła zamknąc swoje granice dla pracowników z Polski. Słyszeliście coś o tym? Mieszkam blisko granicy z Czechami, czy jezeli zmienie miejsce zamieszkania na Czechy będe mógł po tej dacie podjąc legalną pracę w UK ?
    • W dniach 19.04 - 22.04. 2005r. odbywaja sie Międzynarodowe Targi Pracy. Postanowiłam udac się na nie, by sprawdzić, czy znana mi agencja brytyjska czasmi nie bierze w niej udziału, bo nie wiąże z nia zbyt miłych wspomnień. Jakie było moje zdziwienie, gdy w informatorze ujrzałam nazwe TELLUS EMPLOYMENT AGENCY. Udałam sie wiec obok stoiska i tam zobaczyłam Neila Picka. Niestety mi ani mojemu towarzyszowni nie udało sie z nim porozmawiać, bo jak nas zobaczyl to poprostu wzial kurtke ...
    • Mam możliwość wyjachać na zbiór truskawek . Praca na akord. Ile można zarobić w takim systemie pracy ? Jeśli ktokolwiek ma informacje na ten temat ,bede wdzięczny
    • Witam, Zastanawiam sie nad wyjazdem na wyspy. Szukam informacji, najlepiej od osoby ktora miala okazje pracowac tam w IT. Czy pracodawcy honoruja polskie dyplomy uczelni wyzszych? W jaki sposob traktowane sa certyfikaty (posiadam CCNA, CompA+, MCP, MCDST, MCSA). Czy doswiadczenie w polskich firmach jest honorowane? Jak plasuja sie place ? Jak ogolnie w chwili obecnej wyglada zapotrzebowanie na tego typu specjalistow? Czy znacie adresy firm headhunterskich rekrutujacych do IT na w...
    • Witam! Zamierzam w najbliższym czasie przeprowadzić się do UK. W związku z tym poszukuję pracy. Poproszę o adresy internetowe pewnych agencji pośrednictwa pracy.
    • Wymagania: wiek do 50 lat, dobry stan zdrowia (styczność z żywnością), komunikatywna znajomość języka angielskiego (KONIECZNIE), gotowość podpisania kontraktu na 12 miesięcy. Miejsce: okolice Liverpool. Rodzaj: praca przy produkcji żywności. Inf. dodatkowe: pełne świadczenia ubezpieczeniowo- socjalne. Czas pracy: pon-piątek. Zarobki: 5 funtów/godzinę. Nie pobieramy żadnych opłat za pośrednictwo. Załatwiamy wszelkie formalności. Nr Certyfikatu Miniesterstwa Gospodarki i Pracy: 1341/...
    • Punkt o herbacie o 10 to chyba jakas pomylka bo pracuje to od 5 lat i nidgy nie slyszlam o tym zwyczaju..Co do napojow to nie jest zaden przywilej dostawac napoje ale wrecz obowiazek pracodawcy zapewnic godziwe waruknki, wliczajac napoje.
    • ...Czy na ogol sie ten kraj Wam podoba?Zakladam ze co kraj to obyczaj.Mam na mysli ceny i co w zwiazku z tymi cenami wynika?Czy Wam smakuje typowo angielski sposob odzywiania sie?( jak wygladaja Anglicy?(zwlaszcza Angielki?)).Jak odbieracie wspaniale rozwiazania architektoniczne?krany tylko na zimna albo tylko na goraca wode?(no i oczywiscie jakosc zazbrojenia stropow w budynkach mieszkalnych?)No i zapomnialbym o najwazniejszym;Counsil tax? czy to juz znacie?Jak mnie poinformowano...
    • Ja bym tylko chcial zwrocic uwage ze ceny mieszkan w Dublinie wcale nei sa takie niskie jakie zostaly podane(od 300 euro za 2 pokojowe mieszkanie) Srednie ceny jakie ja widze sa od 450 euro w gore za kawalerke !!!
    • Mam pytanko ktoś zna żródło, z którego można sie dowiedzic jakie dyplomy są uznawane w Wielkiej Brytani i czy wyjeżdzjąc tam warto tłumaczyć na ang np dyplom poświadczający znajomość j.niemieckiego lub francuskiego, czy oni potrzebują tam wogole ludzi ze znajomością innych języków bo przecież wiadomo, ze każdy prawie mówi po angielsku. jeseteś zorientowany w temacie to napisz co myślisz . pozdrawiam
    • Wlasnie zamiast jechac do Londynu do Szkocji tu jest duzo pracy i mysle ze latwiej znalesc bo nie ma takie konkurencji.
    • Tylko 133 tys.? Nie nazwałbym tego "zalaniem" rynku pracy. Podobno miało na nas czekać 500 tys miejsc pracy. Skąd więc to zaskoczenie?
    • skrobnę tutaj, może kogoś to zainteresuje... Financial Times z 29 Listopada podaje, iż: "Finland is the first country to tell the European Commission that it could lift barriers to workers from the Union's newest member states in May, with others including Spain expected to follow." czyli Finladia najprawdopodbniej otworzy swoj rynek od maja 2006, a spodziewana jest podobna dezycja podjęta przez Hiszpanię dodatkowo FT pisze: "France and Germany, which have significantly hi...
    • Czy sa osobne national insurance number na Anglie i Szkocje? Czy jezeli mam NIN z Anglii (tam sie rejstrowalam), to moge go uzywac w Szkocji? Jak to w ogole wyglada od strony formalnej? Czy jest jeden HMRC na Szkocje, Anglie? Dzieki za podpowiedzi!
    • Mam pytanie. Czy do tego, by pracowac w Wielkiej Brytanii lub w innych krajach UE w gastronomii sa potrzebne jakies dokumenty odpowiadajace naszej ksiazeczce sanepidowskiej? Jesli tak, to jakie sa to dokumenty? Pozdrawiam Hubert
    • Chcemy wyjechac z psem za granicę.Czy ktoś może zabrał ze sobą swojego pupila i może mi podpowiedzieć na jakie problemy mamy się przygotować.Czy będziemy miali duże trudności z wynajęciem mieszkania i do którego z krajów Europy najlepiej w tej sytuacji wyjechać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się