Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      wielka brytania

wielka brytania

(13 wyniki)
    • Podrzucam linka, który wpisuje się w nasze ostatnie tutaj dyskusje wiadomosci.onet.pl/1578047,2678,1,kioskart.html
    • biznes.onet.pl/18,1393997,prasa.html,,,,,czesto sie o tym przewija na forum a tu jest napisane wszystko czarne na bialym.Pozdrawiam.
    • Właśnie przeczytałam na onecie, iż jest to prawdopodobne, że WB wystąpi z UE. Co będzie z nami, Polakami? Proszę, oświećcie mnie.
    • Witam, Zadalam to samo pytanie na 'Polki w Anglii' ale tamto forum wyglada na 'wymarle' (bardzo malo postow ostatnio, choc kiedys w przeszlosci bylo bardzo aktywne..). Jak widziecie kulture Brytyjska i Brytyjczykow po kilku latach spedzonych w UK? Czy cos sie zmienilo w waszym podejsciu/rozmieniu tej kultury? Czy zaakceptowalyscie wiecej lub zrozumialy czemu tak to tutaj dziala? Ja zawsze myslalam ze Anglicy sa 'distant' i troche flegmatyczni - i rzeczywiscie moje doswiadczenia to ...
    • Afroamerykanie, homoseksualiści, niepełnosprawni w miejscach pracy, masa mniejszości narodowych i odmiennych kultur, czy to wszystko powoduje, że zmieniamy pogląd na świat w porównaniu z postawą reprezentowaną w Polsce? Zapraszam do dyskusji.
    • Dostalam maila i przekazuje dalej: Londyn, 27 listopada 2012 Kongres Kobiet w Wielkiej Brytanii: ruszyła elektoniczna ankieta Grupa polskich profesjonalistek, pod patronatem i przy współudziale organizacji polonijnych, rozpoczęła przygotowania do pierwszego Kongresu Kobiet w Londynie. Aby lepiej zrozumieć potrzeby współczesnej kobiety na emigracji, Polski Uniwersytet na Obczyźnie (PUNO) opracował ankietę badawczą, której wyniki pomogą uksztaltować program Kongresu. Krótką, anon...
    • No wlasnie, jak wyzej. Chodzilam przez rok do college'u, ale nauke przerwalam przed samym egzaminem, zdalam tylko PET i NVQ1(glupia bylam). Teraz chcialabym sie przygotowac sama, ale nie wiem jak. Po szkole pozostala mi ksiazka "New progress to first certificate"- Leo Jones, jednak bez ksiazki dla nauczyciela i kaset jest praktycznie nieuzyteczna, bo nie mam jak sprawdzic czy dobrze cos rozwiazalam. Dlatego chcialabym zapytac czy macie jakies godne polecenia kursy- zestawy np. k...
    • bardzo proszę o przetumaczenie. Oto tekst" uprzejmie proszę o rozpatrzenie mojej prośby o pilne przyznanie mieszkania socjalnego , W grudniu przeszedem skąplikowaną operację serca, gdzie mialem wstawiony rozrusznik serca. Obecnie przebywam na zwolnieniu lekarskim i nie posiadaqm srodków do życia. zgromadzone oszczednosci wystarcza mi na kilka miesięcy. obecnie moj stan zdrowia nie pozwala mi podięcia zadnej pracy zarobkowej. obecnie mieszkamw ciasnym pokoju bez ubikacji i lazienk...
    • Polska aktorka znana z serialu BBC „Capital City” ujawnia w dzienniku „The Sun” swoje szokujące poglądy na temat imigrantów. Przybyła w 1981 roku na Wyspy Joanna Kanska twierdzi, że nie wszyscy Polacy ciężko pracują, a jej tekst nosi tytuł „Leniwi Polacy zrujnowali Wielką Brytanię”. Z komentarza Joanny Kanskiej pt. „Workshy Poles have ruined Britain” dowiadujemy się, że to między innymi milion zamieszkujących Wyspy przybyszy znad Wisły ponos...
    • dziewczyny od którego zasiłku zaczac CHB czy housing benefit.?
    • A A A Nietypowy zarobek w Wielkiej Brytanii Wojciech Rynkiewicz2008-08-28, ostatnia aktualizacja 2008-08-28 10:31 Za duże pieniądze ludzie są w stanie testować na sobie działanie nowych leków. Skutki uboczne są mniej ważne. Na Wyspach zapłacą ci za klaskanie, rzucanie palenia, a nawet za naukę języka angielskiego. Najwięcej dostaną jednak ci, którzy na miesiąc staną się królikami doświadczalnymi i będą testować na sobie nowe leki. ZOBACZ TAKŻE Najstar...
    • W imieniu Stowarzyszenia Psychologów Polskich zapraszam do udziału w ankiecie skierowanej do Polaków mieszkających w Wielkiej Brytanii. Państwa pomoc-w postaci wypełnienia ankiety- ułatwi nam rozpoznanie ogólnej kondycji Polaków zamieszkujących Wielką Brytanię oraz umożliwi sprecyzowanie potrzeb i stworzenie odpowiedniej oferty pomocy osobom jej potrzebujacym. ankieta.polishpsyc...d=21314&lang=pl ankieta jest anonimowa, wypełnienie jej zajmie ok 10 min z góry dziękuję
    • Jesli urodze dziecko w anglii to jakie bedzie mialo obywatelstwo?? angielskie czy polsko- angielskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się