Forum Nauka i edukacja English only
ZMIEŃ
      wielka brytania

wielka brytania

(5 wyników)
    • Generalnie na początku zaznaczam, że wiem , że Wielka Brytania + Irlandia PÓłnocna to Zjednoczon Królestwo :) Ale mam problem : Organizuję dla dzieciaków konkurs wiedzy o krajach anglojęzycznych: chciałam go zawęzić do USA i .. no własnie .. W internecie mnóstow przykładow Konkurs Wiedzy o USA i Wielkiej Brytanii. Chcialabym ując tez Irlandię ( a nawet obie) Czy dobrze będzie brzmialo Konkurs wiedzy o krajach anglojęzycznych: USA, Zjednoczym Królestwie i Republice Irlandii... eee...
    • mam taki dziwny problem. podeszlam do okienka na poczcie i mowie ze chce kupic 2 stamps. babka pyta czy first class. ja na to 'a bo ja wiem, normalne:)znaczki' i dala mi dwa takie z napisem first class za chyba 60 czy 70p w sumie. czy to jest normalny znaczek na list czy cos w stylu 'priorytet' i oprocz tego musi byc znaczek? bo na innej poczcie tez kupowalam 2 to dala mi takie za 45p kazdy. w ogole to czy dobrze zdazylam sie zorientowac ze kopert i znaczkow w okienkach nie ma, ...
    • Szukam tanich polaczen do Wlk. Brytanii - autobus, samolot. Dzieki za wszystkie podpowiedzi
    • to fragmenty tekstu który napisałam co do których poprawności nie jestem pewna. bardzo bede wdzieczna za rzucenie okiem. ...it does not neglect the unresistible power of pro-eco approach to nutrition, so trendy these days... ...a herd of cows slowly chewing clusters of grass as green as it could ever be... ...he's somehow still a symbol of Britishness... ...doing things indissolubly associated with British culture... ...something as ordinary and boring as a lump of butter... ...makes it...
    • Hello, How can I say mąka krupczatka in English? Krupczatka flour? Is there an equivalent in English? Or a produce that is similar to our mąka krupczatka? I really need it for a recipe and will be grateful if somebody could help me! Thank you in advance :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się