Forum Turystyka Turystyczne Latanie
ZMIEŃ
      wielka brytania

wielka brytania

(5 wyników)
    • Skoro Wielka Brytania i Irlandia nie należą do układu Schengen pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_z_Schengen to dlaczego można tam jeździć bez kontroli paszportowej (okazując tylko dowód osobity)? Paweł
    • W polowie stycznia lece do Londynu i moje pytanie brzmi: Czy na dowod polece? Oczywiscie mam paszport, ale sprzed 5 lat i na zdjeciu nie wygladam jak ja :) A nowego juz nie zdaze wyrobic.
    • Czy ktos moze pognebic urzad lotnictwa cywilnego w sprawie bagazu podrecznego? Jak to jest lecac z londynu ryanair moglem zabrac swoje klucze z pilotem do samochodu, laptopa, gazety i wiele innych rzeczy w bagaz podreczny. Po przejsciu kontroli w sklepach wolnoclowych moglem kupic takze alkohol i inne rzeczy. Lecac z polski moglem zabrac tylko klucze i portfel (nawet gazeta kupiona na terminalu po kontroli jest niedozwolona). Niemoglem nic kupic w wolnoclowym. Osoby lecace np do ko...
    • Skradziono mi wszystkie dokumenty-posiadam zaswiadczenia z policji,strazy granicznej,a musze wracac do pracy w Anglii-niestety biurokratyczna machina zdazyla wydac mi tylko prawo jazdy -czy ten dokument wystarczy abym polecial(posiadam takze home office-dokument ze zdjeciem uprawniajacy do pracy na terenie Wielkiej Brytanii oraz zaswiadczenie o zlozeniu wniosku o wydanie nowego dowodu osobistego wraz ze zdjeciem!!!!Pomozcie!!!
    • Witam, wybieram sie niedlugo za granice RyanAir. Mam pytanie do osob, ktore ostatnio lecialy tymi liniami o dodatkowe oplaty za bagaz: Bede mial 1 bagaz podreczny i jedna walizke, ktora trafi do luku bagazowego (wszystko razem mniej niz 15 kg). W zwiazku z tym co mam zaznaczyc w polu dodatkowych oplat za bagaz?: - 1 sztuka bagazu+odprawa na lotnisku, - 2 sztuki bagazu+odprawa na lotnisku, Pozdrawiam i dziekuje za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się