Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      wiosna

wiosna

(9 wyników)
    • Na ogródku mam sterte zesłych liści. W tych liściach jesienią zakopał sie jeż. Te liście to ładnie nie wyglądają. Dzisiaj kopałem ogródek i nie wiem czy powienienm ruszyś te setrte i obudzić jeża, czy może pozwolić mu jeszcze pospać. Nie chce żeby mój jeż przekimał tak piekne dni. On śpi a życie płynie. Z drugiej strony zwiarzak moze szoku dostać jak go tak gwałtownie obudze. Co robić?
    • ... z mojej kotki. czy teraz jest taki czas? Czy moze czas ale najwyzszy zeby udac sie z nia do wet? Od tygodnia moj zwierz traci spore ilosci siersci. Wychodza z niej niewielkimi kepkami, a przy czesaniu zdejmuje z niej cale klaki. Co moze byc tego powodem? Co mozna zrobic zeby troche poprawic stan jej siersci. prosze doswiadczonych posiadaczy kotow o pomoc. dziekuje.
    • Czy Wasz kot zjada Wam papirusy (Ciborę)lub inne rośliny ??? Biedne rośliny nie mogą porządnie urosnąć ... :|
    • witam, west ma 6 m-cy i nie był jeszcze u fryzjera. nie podobają mi się wystrzyżone psy ale widzę, że trochę kształtu trzeba mu nadać. Czy czekać do wiosny czy nie, bo podobno właśnie przed zimą powinno się go ostrzyc? dziękuję za odpowiedzi
    • W moim ogródku mam oczko wodne, nawet spore. Co roku lęgnie się tam dużo żab. Jednak w tym roku pojawiły sie jakieś dziwne - zupełnie pozbawione pigmentu, z czerwonymi oczkami - NO NORMALNE ALBINOSY! Nigdy takich nie widziałam, jest ich bardzo dużo - prawie połowa populacji oczka wodnego. Nie tylko są białe jako kijanki, ale potem również jako żaby. Wyglądają kosmicznie! Czy ktoś potrafi mi wyjasnic - skąd się wzieły?
    • Późną jesienią uratowałąm ślimaczka z bardzo mocno popękaną skorupką. Teraz się zagoiła, ale mam inny problem. BAłąm się go wcześniej wypuściś, ale teraz jest za późno. Trzymam go w kuli (takiej 5,5 litrowej, teoretycznie "dla bojownika") wysypałam dno ziemią, codziennie ma świeże liście. Ale wiecznie śpi!!! Zasypia na ściankach i zwija się. CZy on chce zapaść w sen zimowy? Kasia i zapadający w sen GEORGIE
    • Proszę pomóżcie,mój pies 1,5 roczna suczka rasy Golden bardzo linieje.I to cały czas.Wyczesuję olbrzymie ilości sierści,gdzie tylko się dotknie to zostawia całe kłęby sierści.Już nie możemy sobie z tym poradzić.Zastanawiam się czy to,że pije małe ilości wody może być tego pośrednią przyczyną?
    • Na drzewach obok mojego domu od lat mają swoje gniazda wrony. Ich krakanie może doprowadzić do choroby nerwowej. Czy jest sposób by je namówić do przprowadzki w inne strony?
    • Razem z ziemią do kwiatków przyniosłam do domu maluśkiego ślimaczka - takiego ze skorupką (ok. 7 mm średnicy) i różkami. Na razie włożyłam go do szklanego naczynia i wyłożyłam dno wilgotną ziemią. Maluch łazi po swoim więzieniu i nie wyglada na nieszczęśliwego, tylko ciekawskiego. Nie "ucieka" do skorupki, gdy biorę go w palce, tylko "zwiedza" moją osobę. Czy istnieje możliwość, ze nie padnie, gdy go wypuszczę na trawnik? A moze go "przezimować" i wypuścić wiosną? Tylko jakie waru...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna