Forum Dom Ogród na balkonie
ZMIEŃ
      wiosna

wiosna

(12 wyniki)
    • Wiosna! [img]https://img7.imageshack.us/edit_preview.php?l=img7/1158/p3190538.jpg&action=rotate[/img] [img]https://img806.imageshack.us/edit_preview.php?l=img806/3125/p3190540.jpg&action=rotate[/img] [img]https://img856.imageshack.us/edit_preview.php?l=img856/3382/p3190539.jpg&action=rotate[/img] Zdjęcia niestety robiłam przez szybkę- wyjście na balkon zastawiają doniczki ;)
    • Zamówiłam wstępnie drewniane skrzynie na balkon (dwie dodatkowe, bo rok temu nabyłam 4 ;-). Zastanawiam się nad trzecią dodatkową skrzynką, ale mąż na mnie dziwnie patrzy ;-) I tak już sobie kombinuję co w tym roku posadzę. Wykombinowałam że dwa dodatkowe powojniki, bo tak mnie ujęły te co mam, że chcę więcej. I jeszcze ze dwa iglaki, i wczesną wiosną braki kupię, a potem poszaleję z innymi kwiatami. Optymistycznie zakładam że skoro w tym roku mamy zimę, i wymrozi teraz, to może...
    • Podobno od poniedziałku ma się stopniowo, powoli robić wiosennie!!!! I zima ma już nie wrócić!!!! Huuurrrrraaaaa!!!!! Nie cierpię zimy, brrr!!!! Oby się sprawdziło!!
    • Przed tym mrozichem co nastał? Ja szczerze mówiąc chciałam, ale mam tyle śniegu na tarasie, że nie dotarłam :(
    • przez całe lato miałam w skalniaku na balkonie czerwonego rojnika. Jako że podłe mszyce zaatakowały mi skalniak uratowałam tylko kilka roślin z ów. W tym czerwonego i zielonego rojnika. Rzecz się działa jakoś tak w okolicach października. Po przesadzeniu i opryskach oba zamarły/zasnęły? Czerwony ostatnio ruszył i to z kopyta, ładnie się rozrósł i wypuścił długaśnego "badylka". Dodam że po przesadzeniu nie wyniosłam już go na balkon. Przy tym rozroście biedak stracił kolor. Mój rojnik cz...
    • cicho i glucho, ani widu ani slychu nikogo. rozumiem praca i obowiazki, ale przeciez jest jesien i tyle roboty. potrzebowalabym informacji na temat sadzenia tulipanow na balkonie, no nie wiem czym przykryc barwinek, zeby bylo ladnie. co zrobic z pelargoniami pnacymi?
    • Róże(5)

Dziewczyny, jak to jest z różami?? Czy można je trzymac na balkonie? Jak zimują? Jakich zabiegów wymagają?? Napiszcie coś, bo się napaliłam a wybieram się na zakupy do ogrodnika :)
    • Mam w domu w doniczkach pare kwiatów cebulowych i tak sie zastanawiam czy można je wkopać do ogrodka przy moim bloku. A jak można to kiedy najlepiej to robić?
    • Na termometrze było 12 st, piękne słońce. I nie wytrzymałam. Wyszłam na taras i zaczęłam wyrywać zeszłoroczne padłe rośliny z korytek. Potem zebrałąm walające się liście na podłodze. I tak się rozpędziłąm że w końcu zaczęłam oskubywać suche, cienkie poskręcane, z przekwitłymi kwiatostanami gałązki rdestu. Jestem bardzo zadowolona z tej godziny na moim tarasie. Moje ręce miały kontakt z ziemią..... Niech już szybko przychodzi wiosna!
    • Ma ktoś? Ja miałam 2 razy. I latem bardzo ok. Małe to to było, ale kolor tak intensywny, że widać było na odległość w pierwszej kolejności. I rosło jak na drożdżach. Tylko porażka w zimowaniu. No nie mogę!! Uschło w trymiga!!!! A podlewałam. Może nie za często... No i koniec. Ale nie poddaję się!!! W tym roku kupuję następne!!!!!
    • To też moje drugie podejście. Mam obecnie 4 sztuki (kupione zeszłej wiosny) Poprzedniej zimy przemarzły mi wszystkie kupione 2 lata temu, mimo zabezpieczenia. W tym roku jest łatwiej, bo mamy wiosnę zamiast zimy:DDD Kupiłam w zeszłym roku jakąś odmianę w Praktikerze holenderkiej firmy, taki mały kikutek. I ten kikutek rozrósł się niemiłosiernie na pół altanki. Do tego stopnia, że nie byłam w stanie go z tej altanki odplątać, chcąc schować donicę pod daszek. Część gałązek musiał...
    • Feniks(4)

Mam takiego 3-latka. Stoi twardo na tarasie. Jest coraz większy, a zwłaszcza coraz szerszy.. Nie wiem co będzie jak będę musiała go wnieśc do pokoju. Pół pokoju mi zajmie. Tego lata urósł najbardziej. Zeszłą wiosną przesadziłam go do nowej donicy i tej wiosny będe musiała zrobic to samo - już się nie mieści. Korzenie strasznie mu rosną. Na tarasie mam przez 8 godzin słońce i czuje się tam świetnie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się