Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      wymaz

wymaz

(6 wyników)
    • Zrobiłam wymaz z jamy ustnej w kierunku grzybów (wyszedł negatywny) , ale byłam w trakcie brania ketokonazolu 6-ty dzień. Wiem, że to bez sensu, ale miałam wtedy ostre objawy grzybicy pochwy i dlatego zaczęłam go brać, a nie miałam możliwości wcześniej zrobić wymazu. Poza tym wydawało mi się, że jeśli mam też grzybicę poza pochwą (takie jest podejrzenie, robiłam też badanie kału w kier. grzybów, ale wynik za ok 1,5 tygodnia) to niemożliwe, żeby ketokonazol tak szybko pomógł. Jakie jest Wasze ...
    • Za kilka dni o godzinie 14 będę miał robiony wymaz z gardła. Jak do tego należy się przygotować? (czy myć zęby i język, czy pić i przyjmować pokarmy itp)
    • Jak to leczyć? Maściami farmakologicznymi spróbować ?
    • odebrałam wynik biocenozy pochwy, grzybów drożdżopodobnych nie wyhodowano (pewnie za krótko, ale są i pewnie przerosły je bakterie )ale mam streptococcus agalactiae, klebsiella pneumoniae, staphylococcus aureus. ginekolog przepisał dalacin c, nie chę brać bo to antybiotyk i może być gorzej.czy nadal powinnam włączyć dietę i sanum, srebro itd, czy jakoś najpierw leczyć gronkowca?z góry dziękuję za pomoc
    • od ok 10 miesięcy nękająmnie dziwne dolegliwości, postaram się je opisać. Zaczęło się od bólu gardła, lekarz twierdzi że nic specjalnie nie widać tylko lekko zaczerwienione, a mnie ciągle bolało. Dodatkowo okropnie burczało mi w brzuchu, wzdęcia, zaparcia, biegunki zwłaszcza po posiłku. Lekarz kazał zrobić podstawowe badania wszystko ok tylko OB w przedziale od 16 do 26. Ostatnio objawy "brzucha" trochę ustąpiły natomiast bolą mnie stawymam powiększone węzły chłonne(szyjne) robiłam ...
    • Witam wszystkich ponownie, proszę o informacje mam candida w gardle (wyszła mi w wymazie) przyrost skąpy ale zaznaczony osobno po za normalną florą bakteryjną. Moje gardło strasznie boli tzn raz jest tak ze nie mogę przełknąć , raz stoi mi w gardle "coś" ale ból w okolicy przełyku czy migdała utrzymuje się cały czas. dodatkowo czuję jak by mi coś spływało po ścianie gardła, ciągle odkrząkam, napiszcie mi czy to przy kandozie normalne czy powinnam szukać innej przyczyny. A i jeszcz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się