Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      wymaz

wymaz

(7 wyników)
    • Wykonalam wymaz z migdałków u mojego 4 letniego Syna i wynik wykazal gronkowca zlocistego i paciorkowca zieleniejącego po 3 krzyżyki, a candide jeden krzyżyk. Nie wiem czy tak zly wynik może być spowodowany złym pobraniem wymazu? Dziecko nie chciało zbytnio otworzyć buźki i pielegniarka ledwo zdołała patyczkiem pobrać materiał do badania. Czy przyczyną takiego wyniku może być dotknięcie języka? dziecko było po nocy i na czczo. Da się to wyleczyć homeopatycznie? jakie inne leczenie...
    • Witam! U mojej 15 miesiecznej corki z pojsciem do zlobka zaczal sie okres chorobowy. Po kilku zachorowaniach poprosilam o zrobienie wymazu z nosa i okazalo sie, ze ma slynne Streptococcus pneumoniae (dwoinka zapalenia pluc). Od wczoraj podaje Malej Cedax, bedzie dostawac 10 dni, potem przerwa i znowu wymaz. Cedaxc jest antybiotykiem z grupy cefalosporyn trzeciej generacji, mam napisane ze ten szczep jest na to wrazliwy. Mozna tez bylo podawac Zinnat (z innej grupy antybiotykow)...
    • CZy jedno wyklucza drugie? Narazie synek nie dostaje żadnego leku homeopatycznego, w środę pani dr ma nam nowy lek wysłać. Chciałabym mu jednak posmarować kilka zmian na nóżkach zawiesiną z antybiotykiem - mam wrażenie, że to gornkowiec - swędzą go te miejsca bardzo. Czy mogę maznąć, czy lepiej nie - wiem, że sterydy odpadają na pewno, a jak jest z antybiotykami? Dziękuję
    • Witam! Zrobilam mojej corce wymaz z nosa i gardla bo nie podobaly mi sie ciagnace katary i kaszle. No i wyszlo: streptococcus pneumoniae i haemophilus influenzae. W gardle streptococcus. Na streptococcusa sa kulki (o takiej samej nazwie chyba), ktore dotalam od homeo ponad rok temu. Wtedy zadzialaly. Ale co na to drugie swinstwo podac? Oczywiscie pani od wymazow kazala dac antybiotyk. Pani homeo albo zmienila numer albo ma urlop bo od dwoch dni komorka nieczynna. Oprocz teg...
    • cześć Beba2 to znów ja!!!!!!!!!! pisałam o gronkowcu mojej córci parę razy i o tym że była leczona thymuline i staphyloccocus i ku waszej wesołości napisze że macie rację!!!!!!!!!!! dawałam jej dozy thymuline zamiast na dozy to na kulki (bo miała dostawać 0,5 dozy a dostawała 5 kulek) i pomaga !!!!! Jesteśmy juz od maja bez antybiotyku i konczymy niedługo cykl thymuline. Jedyne co doskwiera mojej Juci to kaszel i alergia 9bierze fiXotide i berodual N) No właśnie i pytanie czy zr...
    • Afty(7)

Wrzuciłam "Afty" w wyszukiwarkę i znalazłam różne odpowiedzi. Dlatego też jeszcze raz pytam się - od sierpnia robią mi się afty - występują takimi rzutami - nie więcej jak 3 na raz. Robiłam wymaz - nie mam żadnych grzybów. Byłam też u specjalisty chorób dziąseł - biorę wit. B-complex, A+E, ale nie ma wybitnej poprawy. Teraz miałam przerwę 2 tyg. i wczoraj znów zrobiły mi się dwie. Może coś mi poradzicie???
    • Od września leczymy naszego Dominika u homeodoka- ze wzgledu na comiesieczne anginy i paciorkowca ropiejącego. Wczoraj zerobiliśmy wymaz z gardła i z noska i nie ma NIC!!! Strasznie się cieszę mam nadzieję ze to cholerstwo już nie wróci...Pozdro Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się