Dodaj do ulubionych

Wyniki tarczycy

16.11.04, 13:07
Witam
Przeglądając to forum wiele jest na temat tarczycy. Postanowiłam więc zrobić
badania TSH wynosiło 2,9 przy normie do 4,0 . Więc mieści się z wczorajszych
wyników
TSH 3,12
T3 117 przy normie 81-178
T4 7,16 norma 4,5-12,5
ALE ANTY TPO 1000 przy normie do 35!!!!!!!
Jestem zaniepokojona nie wiem co te wyniki mogą znaczyć?????Bardzo prosze o
pomoc
Obserwuj wątek
    • iza30 Re: Wyniki tarczycy 16.11.04, 13:20
      nikt mi nie pomoże???????
    • Gość: Jaga Re: Wyniki tarczycy IP: *.chello.pl 16.11.04, 13:24
      Powinnaś sprawdzic jeszcze Anti TG a powiedz mi jak się czujesz TSH masz w
      normie jednakże ten drugi wynik TPO jak piszesz[tylko wydaje mi się że się z
      wrażenia pomyliłaś bou mnie w Centrum edycznym normy sa takie Anti TG 0,0 do 34
      a TPO od 0,0 do 12 takze chyba badania Ci się pomyliły.Chyba ze u WAs jest taki
      zakres [dziwne to trochę]ale powinnaś zrobic te drugie badanie przeciwcial.Albo
      wtedy zgłosisz się do lekarza--endokrynologa albo teraz i dalsze badanka
      trezeba porobic w tym usg tarczycy[nic nie boli].Nic nie denerwuj się tylko leć
      i sprawdź.Czy masz jakieś objawy?Np jestes nerwowa,trzęsą Ci się rączki,senna
      jesteś,bezsennośc ,napisz coś więcej i póki co nie panikuj ,trzeba sprawdzić
      aby sytuacja się wyklarowała.Serdecznie pozdrawiam JAGA
      • iza30 Re: Wyniki tarczycy 16.11.04, 14:34
        Dzięki bardzo za odpowiedź. Mam ostatnio problemy z wagą mimo iż kontroluje sie
        stale przybieram, mam sucha skóre szczególnie na łokciach.Nerwowa jestem :-),
        ale w granicach rozsądku.Wynik podał mi mąz przez telefon , tak że może coś
        pokręcił?Ale napewno jest poza norma . Te drugie badanie też robie , ale na
        wynik sie dłużej czeka, a jakie moga być podejrzenia?
        • Gość: Jaga Re: Wyniki tarczycy IP: *.chello.pl 16.11.04, 15:36
          Rozumiem że chciałabyś wiedziec co i jak od razu[też tak mam]ale uważam że
          pośpiech nie wskazanay,może być niedoczynność --zwłaszcza ta skóra na łokciach
          też to mam albo zapalenie tarczycy Hashimoto ale powtarzam nie spekulujmy
          zrobisz badania ,będa wyniki i pomyślisz,wiem że się
          zdenerwowałaś ,przerabiałam i przerabiam to ale radzę Ci od serca---olej to bo
          zwariujesz to zabrzmi nie w moim stylu ale czasem lepiej wiedzieć mniej---ja
          dostawałam schizy i to zawsze odbija sie na zdrowiu.Posprawdzasz
          wszystko ,potem wypytaj lekarza co i jak a jesli on nie pomoże TO MY udzielimy
          Ci info.Izuś polecam--łapki precz od kompa ,zrobisz i zobaczysz a teraz żyj i
          nie wariuj.Pozdrawiam Jaga
          • Gość: iza30 Re: Wyniki tarczycy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.04, 17:55
            Dzięki za informacje Jaguś.
            Po pracy pojechałam do endokrynologa. Pani doktor stwierdziła ,że niema powodu
            do obaw . Ijak narazie wszystko jest ok. Zapisała mi lek euthyrox 25, na
            niedoczynność.
            • Gość: Jaguś Re: Wyniki tarczycy IP: *.chello.pl 16.11.04, 18:03
              Iza a napiszesz mi potem jak tolerujesz Euthyrox ,please masz mój e-mail jak by
              ten wątek "wyginął"nefretete8@gazeta.pl dzięki i trzymaj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka