Dodaj do ulubionych

Wyniki Tarczycy

05.03.13, 16:17
Dziś odebrałam od lekarza wyniki tarczycy, mam 20 lat, i wynik 3,4 czy jest to wynik w normie? Ogólnie to mam niektóre objawy chorej tarczycy
Obserwuj wątek
    • skrytapiromanka Re: Wyniki Tarczycy 06.03.13, 00:29
      jeśli w bliskim czasie chcesz starać się o dziecko, powinnaś iść do lekarza po niską dawkę leku, jeśli się nie starasz, niech ci się do leczenia tak bardzo nie spieszy, bo jednak jak już zaczniesz, to bierzesz do końca życia. warto, żebyś raz do roku robiła sobie takie badania. "objawy chorej tarczycy" zdarzają się również przy innych chorobach, a Twój wynik TSH nie jest jakoś wyjątkowo wysoki - na pewno nie na tyle, żeby zdiagnozować niedoczynność. ja miałam ponad 4 (już powyżej normy) i pewna 'wybitna' endokrynolog też nie widziała żadnego problemu. jeśli już, to na hashimoto się przebadaj.
      • Gość: mnm Re: Wyniki Tarczycy IP: 80.50.142.* 06.03.13, 07:53
        Ale to nie ma znaczenia, czy dziewczyna się chce starać o dziecko czy nie. Objawy chorej tarczycy bardzo utrudniają życie. Czy ona ma czekać, być może latami, aż do momentu kiedy jej się zachce dziecka? Bzdura.
        -
        agu-ko

        Samo TSH jest niemiarodajne. Zrób ponownie badania: TSH, FT3, FT4 i anty-TPO (z jednego poboru krwi, w dowolnym dniu cyklu miesiączkowego).
        Wykonaj test - www.chorobytarczycy.eu/test#0 (daj znać jaki otrzymałaś wynik).
        Potem wynik testu i wyniki powyższych badań wrzuć na forum forum.gazeta.pl/forum/f,94641,Choroby_tarczycy_i_Hashimoto.html, zapewne ktoś je zinterpretuje, bo są tam ludzie bardzo obeznani w tym temacie. Podpowiedzą Ci, czy wszystko jest OK i ne ma się czym martwić, czy jednak warto udać się do specjalisty.
    • swinkapepa98 Re: Wyniki Tarczycy 29.10.15, 13:41
      Witam ja też proszę o pomoc wizytę u endo mam dopiero 6.11 a zastanawiam się czy iść bo wyniki chyba są w porządku mam 21 lat
      TSH 2,010
      FT3 4,15 89,58%
      FT4 1,44 65,38
      Jedyne co mnie martwi to to że po usg mi wyszły jakieś wapienne obszary na tarczycy i jeden guzek co o tym myślicie?
      • layla31 Re: Wyniki Tarczycy 13.07.21, 15:18
        Cześć . Czy jeszcze tu ktoś zagłada ?
        Mam prośbę do was dziewczyny - mianowicie chodzi mi o interpretacje wyników badań .
        TSH 1.998 norma 0.35-4.95
        Tf3 -3.38 norma 1.58-3.91. 77.25%
        Ft4 -1.01 norma 0.7-1.48. 39.74%
        Anty TPO 4.6. Norma. 0 - 5,60
        Anty TG. <3. Norma 0 -4.1

        Rozmiar tarczycy 7,5 ml bez zmian obrazowych .
        W teście na niedoczynnosc tarczycy mam 41 Punktów
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka